Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκινούν οι εργασίες της νέας κλειστής δομής μεταναστών στο Πυλί

09/11/2020
320 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «ΒτΚ» τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία της νέας κλειστής δομής μεταναστών στο Πυλί. 

Πρόκειται ουσιαστικά για μετατροπή του υπάρχον ΚΥΤ σε κλειστό ελεγχόμενο κέντρο, όπου παράλληλα έχει δεσμευθεί μία μεγάλη επιπλέον έκταση για την επέκτασή του.  

Η σύμβαση έργου είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την ανάδοχο εταιρεία (ΜΕΤΚΑ) για την κατασκευή των κλειστών ελεγχόμενων δομών σε Κω, Λέρο και Σάμο. 

Στην Κω, η δομή θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Μεσοβούνι» του δήμου Κω, σε έκταση περίπου 67 στρ., σύμφωνα με την ΚΥΑ 4711/22.5.2020 «Χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής».  

Η διαμόρφωση της δομής θα αναπτυχθεί και σε όμορη έκταση εντός του «Στρατοπέδου καπετάν Λαζαρή» (96 στρ), όπου υφίστανται ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ, σύμφωνα με τις ΚΥΑ 2969/2015 και 8038/23/22/2017. 

Οι εγκαταστάσεις της Κω προβλέπουν: Χώροι Μονογονεϊκών οικογενειών, ασυνόδευτων ανηλίκων, χώρος parking – κοινόχρηστων δραστηριοτήτων – υπηρεσιών διοίκησης, φιλοξενίας, ΠΡΟΚΕΚΑ, χώρος αθλοπαιδιών – διαθέσιμος χώρος για την αντιμετώπιση υγειονομικών αναγκών επιφάνειας 22.000 m2, χώρος parking – Η/Μ εγκαταστάσεων. 

Η εκτιμώμενη δαπάνη των έργων ανέρχεται σε 107 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι σύνολο 132.680.000 ευρώ όπως είχε δημοσιευθεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού.  

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κω έχει εκφράσει την αντίθεση του, με τον δήμαρχο κ. Νικηταρά να δηλώνει στις 19 Οκτωβρίου : « αχρείαστη και απαράδεκτη η επέκταση του Κ.Υ.Τ.Ο Δήμος Κω, σύμφωνα και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην επέκταση του ΚΥΤ και στη λειτουργία του ως κλειστό κέντρο. Άλλωστε από τον Μάρτιο έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.» 

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στην Λέρο, υπήρξε κινητοποίηση της δημοτικής αρχής με κατοίκους κατά της δημιουργίας της νέας δομής φιλοξενίας και ελεγχόμενου κέντρου μεταναστών. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ