Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οριστικό: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία με όλους του μαθητές και μάσκες

01/09/2020
91 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία φέτος, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Καταλυτικό ρόλο για την αναβολή της μίας εβδομάδας στο "πρώτο κουδούνι" έπαιξαν οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου που δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Η συμβουλή των ειδικών είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουν οι οικογένειες από τις διακοπές τους, να μείνουν σπίτι για ένα διάστημα, να ελέγξουν αν έχουν κολλήσει- ποσο μάλλον αν είναι ασυμπτωματικοί- και μόνο τότε να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Ωστε να αποφευχθεί να κολλήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα σε ορισμένες τουριστικές περιοχές της χώρας, εκεί όπου οι οικογένειες έκαναν τις διακοπές τους, εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα και επιβλήθηκαν lockdowns, το οποίο προφανώς υπολόγισαν οι λοιμωξιολόγοι.

"Ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού - από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες - φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.


Η έκκκληση στους γονείς

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε μάλιστα όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. "Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων" πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ήταν και η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, καθώς με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους στα τέλη Αυγούστου. Δηλαδή, να δοθεί ένα περιθώριο 14 ημερών από την επιστροφή γονέων και μαθητών για την επώαση του ιού και την εκδήλωση συμπτωμάτων, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.


Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις ανακοινώσεις, η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Βασικός κανόνας, η χρήση μάσκας που θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. 
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ