Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 1 σχόλια
Ανώνυμος
Ηξεραν για τις καιρικές συνθήκες πιο κόκκινο δεν γινόταν... και αναρωτιέται κανείς τι εκαναν οι αρμόδιοι... Πολιτική, Προστασία, Δήμος Κω, Πυροσβεστική κ.λ.π. δεν πρεπει να υπήρχαν ομαδες επιτήρησης - επιφυλακής... αδιανόητο να μην υπήρχε ένα πυροσβεστικό όχημα στο Ασκληπιείο ή Αγιο Βασίλειο ή οπου αλλου επρεπε... μιλάμε για απόσταση μερικών χιλιομέτρων απο την πόλη της Κω... 03/08 - 19:36
×

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

03/08/2021
5404 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (γύρω στις 2.30) στην Κω, στην περιοχή Αγ. Βασίλειος. Αμέσως, έσπευσαν στο σημείο σύσσωμες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα μηχανήματα του Δήμου. Η περιοχή όμως, ήταν δύσβατη, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί προς το Ασκληπιείο και να απειλήσει και σπίτια.

Στην μάχη προστέθηκαν αργότερα και εναέρια μέσα, όμως η φωτιά μέχρι αργά το απόγευμα που τυπωνόταν η εφημερίδα (ώρα 20:00) δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο Πλατάνι και στα Τσουκαλαριά. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Σταμάτης Καμπουράκης, μας δήλωσε ότι όλες οι δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτόν για να σβηστεί η φωτιά, όμως υπάρχουν πολλά μέτωπα ενώ υπάρχει πάντα ο φόβος για αναζωπυρώσεις. Εάν πάντως δεν έχουμε κάποια σημαντική αναζωπύρωση, εκτιμά ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν νυχτώσει, διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού θα πρέπει να σταματήσουν και οι ρίψεις από αέρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, δεν έχει καεί κανένα σπίτι, ενώ έχουν πάει και στις μάντρες της περιοχής για να αφήσουν ελεύθερα τα ζώα.


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, δυστυχώς οι άνεμοι δυναμώνουν και υπάρχoυν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με τον Αντιδήμαρχο κ. Καμπουράκη να κάνει λόγο για μία δύσκολη νύχτα, ελπίζοντας όμως ότι θα μπορέσουν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. 

Να σημειωθεί ότι εκτός από την μεγάλη φωτιά, το νησί της Κω αντιμετωπίζει από νωρίς το πρωί μεγάλο πρόβλημα με πολύωρες διακοπές ρεύματος. Πολλές περιοχές του νησιού είναι βυθισμένες στο σκοτάδι και η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί. Παρόμοια προβλήματα σημειώνονται και στην Κάλυμνο που ηλεκτροδοτείται από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι. 

Επίσης προβλήματα παρουσιάζονται και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.  

Τελευταια ενημερωση: Λιγο πριν τα μεσανυχτα, η φωτια τεθηκε υπο ελεγχο

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/08 - 22:21
Λυπαμαι...
Ούτε ένα όχημα του δήμου! Μόνο ιδιώτες αρχικά! Η φωτιά μπορούσε να ελεγχθεί στο ξεκίνημά της. Ήσασταν απόντες δήμος και πολιτική προστασία. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.
Δανάηνυμος
Δανάηνυμος 03/08 - 20:39
Τα ζώα στο Ασκληπιείο
Μόλις άκουσα ότι η φωτιά κατευθύνεται προς Ασκληπιείο κι ότι οι κάτοικοι του Πλατάνιου απομακρύνονται, σκέφτηκα τα τόσα γατάκια που ζούνε γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και στο πάρκιγκ του χώρου....θα μου πείτε, εδώ κινδυνεύουν άνθρωποι και τα σπίτια τους, εσύ τα γατιά σκέφτεσαι;; Κάποιοι όμως πρέπει να σκεφτουνε κι αυτές τις ψυχουλες που πολλοί συμπολίτες μας, αντί να στειρώνουν τα ζώα τους, έχουν βρει ως εύκολη λύση να αφήνουν τα νεογέννητα στο Ασκληπιείο.... Ελπίζω κι εύχομαι να μην έχουμε απώλειες μετά από αυτή την περιπέτεια, ούτε ανθρώπους ούτε ζωάκια!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/08 - 18:51
φασ_αρ
αλήτες αριστεροφασισταρια δε θα σας βγει το αφήγημα παρακαλάτε ακόμα για νεκρούς;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ