Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Στη βροχή περιμένουν οι πολίτες να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Κω

13/12/2021
366 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μία δυσάρεστη εικόνα αντιμετωπίσαμε το βράδυ της Κυριακής περνώντας από την Ιπποκράτους. Έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου υπήρχαν αρκετοί πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού αν και Κυριακή.

Δυστυχώς όμως στην Κω της ανάπτυξης , η εικόνα παραμένει τριτοκοσμική. Οι άνθρωποι περίμεναν την σειρά τους εκτεθειμένοι στη βροχή στο πεζοδρόμιο. Στο χώρο που έχει δημιουργηθεί και είναι προφυλαγμένος περιμέναν αρκετοί πολίτες τη σειρά τους και έτσι δεν υπήρχε καθόλου χώρος για να προστατευτούν από τη βροχή οι υπόλοιποι.

Λίγο πριν το 2022, δυστυχώς οι συνθήκες στον χώρο της υγείας και του εμβολιασμού παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση με τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κω που είναι υψηλά. Απορίας άξιο είναι για το τι θα συμβεί από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του Covid στα παιδιά.

Με δεδομένο ότι οι τρίτες δόσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συμπολίτες προσέρχονται για την πρώτη, προστίθενται τώρα και τα παιδιά τα οποία μέσα στο χειμώνα θα είναι αναγκασμένα να περιμένουν μέσα στο κρύο και στη βροχή στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους.

Εδώ προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά. Πρώτο και κυριότερο για ποιο λόγο δεν μεταφέρεται το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας στο Πλατάνι; Για ποιο λόγο οι φορολογούμενοι πολίτες που φοβούνται να μην αρρωστήσουν διότι δεν υπάρχει πλέον ούτε παθολόγος στο νοσοκομείο, (θα ακολουθήσει άλλο ρεπορτάζ) αναγκάζονται να περιμένουν στο κρύο και στη βροχή σε ένα πεζοδρόμιο για να εμβολιαστούν για το καλό της δημόσιας υγείας;

Το Κέντρο Υγείας Πλατανίου λειτουργεί πολύ λίγες ώρες καθημερινά εξαιτίας της σοβαρής υποστελέχωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και εκεί ζητήματα με το πρόγραμμα εμβολιασμού με το μονοδοσικό της Johnson. Αίθουσες πολλές υπάρχουν ώστε να τρέξουν οι εμβολιασμοί και να υπάρχει αξιοπρεπές χώρος αναμονής. Επιπλέον διαθέτει χώρο στάθμευσης κάτι που επίσης διευκολύνει τη διαδικασία σε σχέση με το νοσοκομείο.

Προκειμένου να κυλήσει η εμβολιαστική διαδικασία χωρίς προβλήματα, γκρίνιες, αναμονές, άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά με αξιοπρέπεια τόσο για τους υγειονομικούς, όσο και για τους πολίτες, ας ληφθεί άμεσα η απόφαση να μεταφερθεί το εμβολιαστικό κέντρο στο Πλατάνι. Μία δομή υγείας που πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει κανονικά.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ήδη οι αρχές ομιλούν για 4η δόση του εμβολίου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα εμβολιαστικά κέντρα ήρθαν για να μείνουν. Οι αρμόδιοι στην Κω έχουν χρέος να βελτιώσουν τις συνθήκες και να ενισχύσουν την διαδικασία. Άλλωστε θυμόμαστε πέρυσι το χειμώνα πόσες παρεξηγήσεις και καυγάδες δημιουργήθηκαν στο εμβολιαστικό του νοσοκομείου Κω με αποτέλεσμα να παρέμβει και η αστυνομία.

Σάντυ Λαδικού 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ