Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΣΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΜΕ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

04/08/2021
807 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Εάν μας ξέφευγε, θα έφθανε μέχρι την Καρδάμαινα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, λόγω των αναζωπυρώσεων, έδωσαν χθες οι άντρες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντές και οι 6 δασοκομάντο που ήρθαν εσπευσμένα από την Ρόδο, για να σβήσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί.

Όπως μας είπε σήμερα το πρωί,  ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Σταμάτης Καμπουράκης, η φωτιά είναι υπό έλεγχο και από το πρωί κάνουν ρίψεις εναέρια μέσα, καθώς υπάρχει εστία σε μία φωτιά όπου δεν μπορούν να φτάσουν επίγεια μέσα.

«Ευτυχώς – είπε- η κατάσταση είναι τώρα καλή. Δίναμε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Εάν μας ξέφευγε η φωτιά, θα έφτανε μέχρι την Καρδάμαινα και τότε θα μιλούσαμε για μία τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, καθώς έδωσαν πραγματική μάχη. Αρκετές φορές κινδυνέψαμε να καούμε ζωντανοί, γιατί ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την πορεία της φωτιάς.

Ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν υποδειγματική».

Να σημειωθεί, ότι αργά το βράδυ, οι κάτοικοι στο Πλατάνι, ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ όπως ενημερωθήκαμε δεν κάηκε κανένα σπίτι. Κάηκαν αρκετά μελίσσια,  περίπου 4 χιλ. στρ. θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσει η επίσημη καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ