Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στο Μεταφορικό Ισοδύναμο - Ποιοι μήνες αναμένεται να πληρωθούν σύντομα

14/12/2021
1020 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Από αρχές του Οκτώβρη το «ΒτΚ» ανέδειξε το σημαντικό θέμα των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των χρημάτων του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Μάλιστα με την δημοσίευση του ρεπορτάζ μας, υπήρξε παρέμβαση νησιωτών βουλευτών για την επίλυση του ζητήματος.  

Βρισκόμαστε όμως αρχές Δεκεμβρίου και οι νησιώτες που έχουν ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς από 15 Μαΐου 2021 έως και σήμερα, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ επιδότησης. Για περισσότερους από επτά μήνες δεν έχει πιστωθεί το ποσό του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες που έχουν ταξιδέψει, με τους δικαιούχους να διαμαρτύρονται έντονα για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.  

Πότε θα γίνουν πληρωμές και για ποιους μήνες  

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από την ειδική τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιδοτηθούν τα ταξίδια που έγιναν από 15 Μαΐου έως και 30 Ιουνίου 2021.  

Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει εκδώσει σχετική εντολή πληρωμής τον Νοέμβριο και είναι στη διαδικασία της πίστωσης των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.  

Άγνωστο το πότε θα πληρωθούν τα ταξίδια από 1η Ιουλίου 2021 

Σε ότι αφορά τα ταξίδια που έγιναν από 1η Ιουλίου έως και τέλη Νοεμβρίου του 2021, είναι άγνωστο το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων καθώς δεν έχει εκδοθεί καμία εντολή πληρωμής παρά του γεγονότος ότι οι νησιώτες αντιμετωπίζουν μία σειρά από σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Covid.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ταξίδια των νησιωτών έως τον Μάιο (που έχουν ήδη αποπληρωθεί) ήταν ελάχιστα εξαιτίας των αυστηρών μέτρων και περιορισμών που υπήρχαν λόγω της πανδημίας. Με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι κάτοικοι των νησιών ξεκίνησαν και πάλι να μετακινούνται με πλοία και αεροπλάνα για λόγους υγείας, υπηρεσιακούς, επαγγελματικούς ή αναψυχής.  

Αυξήθηκαν τα ταξίδια υγείας λόγω υποστελέχωσης των νοσοκομείων   

Αρκετοί ταξιδιώτες νησιώτες έχουν επικοινωνήσει μαζί μας εκφράζοντας τα παράπονά τους καθώς πολλές φορές λόγω έκτακτων αναγκών ( θέματα υγείας) πληρώνουν πολύ ακριβά τα εισιτήρια με το πλοίο ή το αεροπλάνο. Μάλιστα διαμαρτύρονται όχι μόνο από την Κω , αλλά από την Κάλυμνο και τη Ρόδο καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στις μονάδες υγείας των νησιών εξαιτίας της υποστελέχωσης που παρουσιάζουν οι δημόσιες δομές υγείας.  

Είναι ξεκάθαρο ότι για λόγους υγείας ταξιδεύουν όλο και περισσότεροι κυρίως από την Κω το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στο νοσοκομείο του νησιού.  

Η αποπληρωμή των ταξιδιών σε 1 μήνα όνειρο μακρινό  

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης των νησιωτών θεσπίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχυθεί η νησιωτικότητα. Μάλιστα η καταβολή της επιδότησης γινόταν σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 30, 40 ημέρες μετά το ταξίδι. Αφορά ταξίδια με πλοία και αεροπλάνα και είναι ένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης ειδικά σε έκτακτα ταξίδια που προκύπτουν για θέματα υγείας και επαγγελματικούς λόγους όπου τα εισιτήρια στοιχίζουν αρκετά λεφτά όταν κλείνονται τελευταία στιγμή.  

Η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους ακρίτες  

Τέλος θα κλείσουμε με τις ίδιες λέξεις που γράψαμε τον Οκτώβριο με αφορμή το σοβαρό θέμα της μη καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους.  

Καλό θα είναι οι βουλευτές του νομού μας να δουν το θέμα και να ασκήσουν πιέσεις ώστε να αποζημιωθούν όπως δικαιούνται οι ταξιδιώτες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα καθώς τα ποσά που δίνονται πολλές φορές στα εισιτήρια είναι μεγάλα και επιβαρύνουν σημαντικά το κάθε νοικοκυριό.   

Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ήδη αναγκάζονται να μετακινούνται για απλές ιατρικές πράξεις εξαιτίας της υποστελέχωσης όλων των νοσοκομείων της Δωδεκανήσου. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους ακρίτες και να το δείξει έμπρακτα. 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Σαμοθρακιτης Ιωάννης
Σαμοθρακιτης Ιωάννης 15/12 - 16:46
Μεταφορικό ισοδύναμο
Πλακιωτακη δεν κάνεις για τίποτα!!!
Νδ
Νδ 15/12 - 09:55
Νδ
Οι βουλευτές της ΝΔ απλά μας κοροϊδεύουν

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ