Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στην Κω - Επιτήδειοι χρησιμοποιούν γνωστά ονόματα για να αποσπάσουν λεφτά

18/11/2020
403 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μένουμε σπίτι αλλά αυτό φαίνεται πως δεν στέκεται εμπόδιο στους διάφορους απατεώνες που χρησιμοποιούν ονόματα γνωστών πολιτών για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους. Μετά τους νησιωτικούς αντιδημάρχους σε Κω , Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και Μύκονο, σειρά τώρα έχουν και άλλοι γνωστοί πολίτες, των οποίων το ονόματα χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους. 

Τις τελευταίες ημέρες εμπορικές επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές στην Κω έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα για παραγγελίες μαϊμού από άγνωστους οι οποίοι προσποιούνται γνωστούς του νησιού μας όπως πχ εκπαιδευτικούς. Οι επιτήδειοι ζητούν να πληρώσουν μέσω τραπέζης και στη συνέχεια καλούν ξανά στις εμπορικές επιχειρήσεις ζητώντας να επιστραφεί ένα μεγάλο ποσό λέγοντας ότι κατά λάθος κατέθεσαν παραπάνω χρήματα. Για να γίνουν και πιο πιεστικοί στέλνουν στους επαγγελματίες πλαστές αποδείξεις συναλλαγών. Επίσης ανάλογα τηλέφωνα έχουν δεχτεί και ξενοδοχεία της Κω για κρατήσεις αλλά το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό αμέσως αντιλήφθηκε ότι πρόκειται περί απάτης. 

Σε ότι αφορά την δράση των άγνωστων δραστών στην Κω, μία επαγγελματίας του νησιού κατέθεσε ευτυχώς ένα μικρό ποσό και άλλος επαγγελματίας, κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι ο άγνωστος που προσπαθούσε να πάρει λεφτά με την υποτιθέμενη παραγγελία δεν ήταν ο γνωστός συμπολίτης αλλά κάποιος επιτήδειος. Το θέμα των τηλεφωνικών απατών ερευνάται από την αστυνομία της Κω. 

Εσείς αν δεχτείτε κάποιο παράξενο τηλέφωνο καλό είναι να κάνετε μία διασταύρωση για σιγουριά. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από όλους διότι πάντα σε έκτακτες καταστάσεις οι ευρηματικοί απατεώνες βρίσκουν τους πιο απίθανους τρόπους για να αποσπάσουν χρήματα.  

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ