Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αεροδρόμιο Κω: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις αφίξεων από το εξωτερικό λόγω έλλειψης προσωπικού στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

15/06/2022
525 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η τουριστική σεζόν εξελίσσεται από πλευράς αφίξεων για την Κω σε πολύ καλά επίπεδα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να ξεπεράσουμε το 2019, που ήταν χρονιά ρεκόρ. 

Όμως ένας απρόβλεπτος παράγοντας που διαδραματίζεται στα αεροδρόμια ανά την Ευρώπη και έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό της Κω, είναι το χάος που επικρατεί στους αερολιμένες της Ευρώπης εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. 

Καθημερινά οι καθυστερήσεις των πτήσεων στην Κω είναι μεγάλες και πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ πολλές φορές έχουμε και ακυρώσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί επιβάτες με προορισμό την Κω δεν καταφέρνουν να επιβαστούν στο αεροπλάνο καθώς τα γκισέ είναι ελάχιστα που λειτουργούν με αποτέλεσμα ένας ικανός αριθμός επιβατών να χάνει την πτήση του και τις διακοπές του στο νησί μας.  

Άνθρωποι του τουρισμού που μας μετέφεραν τα όσα συμβαίνουν στο αεροδρόμιο της Κω που δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ζητήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού,  μας περιέγραψαν μία εικόνα πρωτόγνωρη. Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από πτήσεις που έρχονται από Γερμανία, Αγγλία και Γερμανία.

Πολλές φορές τουρίστες μετά από πολύωρη καθυστέρηση φτάνουν στην Κω και δεν έχουν τις αποσκευές τους διότι δεν φορτώθηκαν εξαρχής εξαιτίας της υποστελέχωσης των ευρωπαϊκών αεροδρομίων.  

Φαίνεται λοιπόν ότι απροετοίμαστος αποδείχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών στην πρώτη μετά την πανδημία σεζόν χωρίς μέτρα, καθώς τα αεροδρόμια σπεύδουν τώρα με προσλήψεις της τελευταίας στιγμής να περιορίσουν το χάος που προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες αέριος και εδάφους. 

Συνωστισμός στα γερμανικά αεροδρόμια 

Λόγω της αυξημένης κίνησης στον τομέα του τουρισμού παρατηρείται συνωστισμός στους γερμανικούς τερματικούς σταθμούς. Στο Ντίσελντορφ, το Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη παρατηρούνται ήδη μεγάλες ουρές. Ιδιαίτερα στο Ντίσελντορφ το κύριο πρόβλημα είναι οι έλεγχοι επιβατών, τους οποίους έχει αναλάβει για λογαριασμό της ομοσπονδιακής αστυνομίας ένας ιδιωτικός πάροχος. Το συνδικάτο Verdi αναμένει ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν ολόκληρο το καλοκαίρι, γιατί η ένταση και η πίεση στη δουλειά επιδρά σωματικά και ψυχικά στους εργαζόμενους. «Υπάρχει ήδη ένα ποσοστό ασθένειας άνω του 20%» λέει ο ειδικός του Verdi Εζάι Ταρίμ. 


Η εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Fraport περιέκοψε περίπου 4.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχασε απροσδόκητα προσωπικό εδάφους που βρήκε καλύτερες θέσεις εργασίας αλλού. Η εύρεση 1000 νέων ανθρώπων σε μια άδεια αγορά εργασίας, αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση. «Πάνω από 100 νέες προσλήψεις το μήνα είναι δύσκολο να γίνουν» λέει ο Στέφαν Σούλτε, επικεφαλής της Fraport. 


Στο ίδιο μήκος κύματος και η TUI που αναγκάστηκε να διακόψει πτήσεις από αυτό το αεροδρόμιο τον Ιούνιο. Κατά τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος Ιουνίου ακυρώνονται 6 πτήσεις την ημέρα, επηρεάζοντας έως και 37.000 ταξιδιώτες. 


Ακυρώσεις πτήσεων στο Άμστερνταμ 

Το Άμστερνταμ, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει το σχέδιο πτήσεων διαγράφοντας κάποιους προορισμούς. Η ολλανδική KLM μάλιστα διέκοψε την πώληση εισιτηρίων για να πάρει ανάσα στη διαδικασία αλλαγών στις υπάρχουσες κρατήσεις. 


H εταιρεία προχώρησε και σε ακυρώσεις πτήσεων, λόγω του συνωστισμού που επικρατεί στο αεροδρόμιο του Σίπχολ (το τρίτο πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης), καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό ασφαλείας. 


Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, η διοίκηση του αεροδρομίου συμφώνησε να αυξήσει τους μισθούς μέσα στο καλοκαίρι και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό. 

«Σε ολόκληρη την αλυσίδα της διαδικασίας στα αεροδρόμια λείπουν πάροχοι που ασχολούνται με τους επιβάτες. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό εδάφους λείπει το 20% σε σχέση με αυτό που απασχολούνταν προ κορωνοϊού. «Κι αυτό στις ώρες αιχμής μπορεί να οδηγήσει σε μακριές ουρές ειδικά στο check-in, κατά τη φόρτωση των βαλιτσών και τον έλεγχο ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας», λέει ο Ραλφ Μπάιζελ, γενικός διευθυντής της Ενωσης Αεροδρομίων ADV. Τα συμβούλια εργαζόμενων στα αεροδρόμια υπολογίζουν μάλιστα ότι λείπουν περί τα 5.500 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. 

Στη Βρετανία η κυβέρνηση και ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών ρίχνει ο ένας το ανάθεμα στον άλλον για το ταξιδιωτικό χάος που έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και υπερπλήρεις επιβατικούς τερματικούς σταθμούς. Και σε αυτήν τη χώρα υπάρχει έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γυρίσει τα νώτα του στον συγκεκριμένο κλάδο. 

Τα φαινόμενα με τις μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης τις τελευταίες εβδομάδες αναμένεται να χαλαρώσουν, καθώς η ισπανική αστυνομία εργάζεται για την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού για να αντιμετωπίσει την έκρηξη της τουριστικής κίνησης μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την πανδημία της Covid-19. 


Σάντυ Λαδικού με στοιχεία από pagenews.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ