Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αλλαγές στην περιφορά επιταφίων στην Κω – Δεν θα "συναντηθούν" στην Πλ. Ελευθερίας

20/04/2022
565 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού όσο το δυνατόν γίνεται, κατά την περιφορά των επιταφίων στην πόλη της Κω, δεν θα καταλήξουν στην Πλατεία Ελευθερίας. Μετά από απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Λουκά Θάνο, η περιφορά των επιταφίων θα γίνει στις κατά τόπους ενορίες και δεν θα καταλήξουν στην Πλατεία Ελευθερίας όπου συρρέει πλήθος πιστών.  

Την είδηση έκανε γνωστή ο κ. Γιώργος Φωλιάς ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης το Ράδιο Πρώτο για να μεταφέρει τις ευχές του Μητροπολίτη μας.  

Όπως ανέφερε, οι εκκλησίες έχουν κατακλυστεί από πιστούς μετά από δύο χρόνια, καθώς υπήρχε μεγάλη ψυχική ανάγκη να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας σεβόμενοι φυσικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Για αυτό το λόγο άλλωστε η περιφορά των επιταφίων φέτος θα γίνει με έναν διαφορετικό τρόπο την Μεγάλη Παρασκευή στην πόλη της Κω.  

«Φέτος η περιφορά θα γίνει στις ενορίες και γύρω από τους Ιερούς Ναούς με ευλάβεια και κατάνυξη. Δεν θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση στην Πλατεία Ελευθερίας για την υγειονομική ασφάλεια όλων. Για να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου με υγεία όπως αποφάσισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης σε συνεργασία με τον αστυνομικό διευθυντή». 

Ο κ. Φωλιάς στην συνέχεια μετέφερε τις πασχαλινές ευχές των Μητροπολίτη σημειώνοντας ότι ευχή όλων είναι του χρόνου τέτοιες ημέρες να λειτουργούν οι ναοί του Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κω. 

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΣ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΣ 20/04 - 15:49
Καλορίζικος
ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΏΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ