Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

"Αναβαθμίζεται" το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Κω – Δρομολογούνται χειρουργεία καταρράκτη

21/05/2022
455 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Μία νέα πραγματικότητα «ανατέλλει» για το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου – Αναμένεται 3ος οφθαλμίατρος , δρομολογούνται χειρουργεία καταρράκτη  

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας στην Κω, δρομολογούνται θετικές εξελίξεις στο οφθαλμολογικό τμήμα μετά από ενέργειες της διευθύντριας κα. Κατερίνας Γαβαλά.  

Πιο συγκεκριμένα προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός 3ου οφθαλμίατρου ως επικουρικός καθώς και η αναβάθμιση του τμήματος με ιατρικό εξοπλισμό που θα επιτρέπει ακόμη και τα χειρουργεία εξαίρεσης καταρράκτη στο νησί της Κω. 

Η κα. Γαβαλά με μεγάλη χαρά μίλησε στο Βήμα της Κω για αυτές τις εξελίξεις καθώς έχουν ως στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην Κω, την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας χωρίς την ανάγκη μετακίνησης εκτός νησιού και της δημιουργίας ενός πλήρους οργανωμένου χώρου με ιατρεία και χειρουργεία αφιερωμένο στον οφθαλμολογικό τομέα.  

« Πράγματι υπάρχει οφθαλμίατρος ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει στο νοσοκομείο μας που σημαίνει ότι θα έχουμε τρεις οφθαλμίατρους κάτι βέβαια που θα δημιουργήσει ένα κλίμα σιγουριάς στους ασθενείς. Παράλληλα, ενεργοποιούμε την δυνατότητα που μας δόθηκε από το 2015 να αξιοποιήσουμε χρήματα που εξασφάλισε ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός για την αναβάθμιση και ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού κυρίως για τον καταρράκτη. Η αναπληρώτρια υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας τόσο για την έλευση ενός τρίτου οφθαλμίατρου όσο και της προμήθειας εξοπλισμού και μάλιστα φαίνεται ότι όλα προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες». 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου των νοσοκομειακών ιατρών, εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα εμπόδια, τότε μέχρι το τέλος του χρόνου τα χειρουργεία για καταρράκτη στο νοσοκομείο Κω θα είναι μία πραγματικότητα. 

« Η Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που σημαίνει ότι μόλις έχουμε τόσο τον νέο συνάδελφο όσο και τον εξοπλισμό θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα εποχή του τμήματος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τη νέα οφθαλμολογική πραγματικότητα που θα μας επιτρέπει μεταξύ άλλων και την διενέργεια χειρουργείων εξαίρεσης καταρράκτη στην Κω». 

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
BATMAN
BATMAN 22/05 - 21:11
Kok
Συγχαρητήρια στον κύριο τσαμπαλα..ευγενικοσ και πολύ σχολαστικοσ με τη δουλειά του
ΑνώνυμοςΑσθενης
ΑνώνυμοςΑσθενης 22/05 - 14:04
Συγχαρητηρια!!!!
Αψογη η επισκεψη μου,εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενη!!!!!!Ο κ.Τσαμπαλας εξαιρετικος,ευγενικος και πολυ λεπτομερης!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/05 - 13:54
Μας δουλεύετε;;;;;;;;;;;;;;;;
Να φέρετε και 3ον οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο, μιας και τα οικονομικά του είναι τέτοια που μπορούν. Λες και το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι το οφθαλμιατρικό τμήμα το οποίο έχει τα πιο ακριβά και σύγχρονα μηχανήματα αλλά από χειρουργεία έχει τα λιγότερα (που στην ουσία δεν βάζουν χειρουργεία). ...Μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει το άρθρο σας ...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ