Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση του ΚΤΕΛ στην Ένωση Ξεν/χων: Τα δρομολόγιά μας είναι αρκετά προς κάθε προορισμό

21/04/2022
93 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

 Αγαπητοί ξενοδόχοι του νησιού μας, λάβαμε την επιστολή της Ενώσεως και την διαμαρτυρία που αυτή περιέχει για την ελλειμματική συγκοινωνία της εταιρείας μας ΚΤΕΛ ΑΕ προς τον αερολιμένα και τα χωριά.

 Πριν αποφανθείτε για το ελλιπές ή όχι των συγκοινωνιών θα έπρεπε να ζητήσετε το κατάλογο των θερινών δρομολογίων μας. Τότε θα διαπιστώνατε ότι τα δρομολόγιά μας είναι αρκετά προς κάθε προορισμό.

 Θα θέλαμε όμως εξ’ αφορμής της επιστολής σας να σας ενημερώσουμε ότι η ΚΤΕΛ Α.Ε. έδωσε πολλές μάχες ώστε να εισέλθει εντός του αερολιμένα και να πραγματοποιεί από εκεί δρομολόγια. Χρειάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια για να κατοχυρώσει τον αερολιμένα ως αφετηρία δρομολογίων αλλά και στάση των διερχόμενων δρομολογίων της, από και προς τα όμορα χωριά. Τότε δυστυχώς, ήμασταν δραματικά μόνοι. Και μάλιστα ήταν απόντες, όχι μόνο οι φορείς του νησιού, αλλά και οι τότε σχηματισμοί των ΟΤΑ και τα τοπικά συμβούλια αυτών, σε ολόκληρο το νησί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα στέγαστρα των στάσεων, όπου παντελώς μόνη της η εταιρεία μας έχει επωμιστεί το κόστος κατασκευής και συντήρησής τους. Την ίδια στιγμή η πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν μια συναίνεση των παρόδιων ιδιοκτητών, με τους οποίους συναντάμε τεράστια προβλήματα, διότι ως γνωστόν η επαρχιακή οδός δεν υπάρχει κτηματολογικά. Το νησί της Κω δεν έχει κτηματογραφημένη επαρχιακή οδό. Το ίδιο ανύπαρκτες είναι σχεδόν όλες οι παραλιακές οδοί και μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών οδών. Σας ενημερώνουμε δε ότι μόλις πρόσφατα αναγκαστήκαμε να καταβάλουμε τεράστια πρόστιμα για παράνομες κατασκευές στάσεων, διότι η πολεοδομία της ΚΩ θεώρησε τα κιόσκια αυθαίρετες δομικές κατασκευές. Και εκεί η εταιρεία μας δεν είχε καμιά απολύτως βοήθεια από κανέναν φορέα και πολύ περισσότερο από την πολιτεία. Όλες αυτές οι παράμετροι του συγκοινωνιακού έργου, σας είναι άγνωστοι, αλλά για μας είναι προϋπόθεση παροχής του έργου μας, το οποίο δυσκολεύουν, και φυσικά καθιστούν την σε βάρος μας κριτική σας άδικη.

 Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόσφατα και με βάση τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό του αερολιμένα, η στάση του ΚΤΕΛ έχει τοποθετηθεί στο βορειοδυτικό άκρο αυτού και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την αίθουσα αφίξεων και αναχωρήσεων των επιβατών. Αυτό καθιστά την πρόσβαση του επιβατικού κοινού, προβληματική. Μάταια προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε τα αποφασιστικά όργανα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας να τοποθετηθούμε έξω από την αίθουσα αφίξεων. Δεν το έχουμε μέχρι σήμερα καταφέρει. Γεγονός που δεν βλέπουμε να σας απασχολεί. Όπως δεν σας απασχολεί που η πλειονότητα των δρομολογίων μας ενεργείται σε περιοχές με άθλιο οδικό δίκτυο, εντελώς ακατάλληλο για την κυκλοφορία των οχημάτων μας και πολλές φορές, χωρίς ούτε έναν επιβάτη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με ελάχιστους. Τόσους που το κάθε δρομολόγιό μας είναι ασύμφορο οικονομικά. Παρ’ όλα αυτά εμείς επιμένουμε σε ένα κοινωφελές έργο που μόνο εμείς επιδεικνύουμε, χωρίς την οποιαδήποτε από πλευράς της πολιτείας ή των φορέων κατανόηση, πολύ περισσότερο ενίσχυση.

 Σήμερα η εταιρεία μας σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή, έχει εκπονήσει σχέδιο για την δρομολογιακή κάλυψη όλων των προορισμών και θεωρούμε ότι ο στόλος μας είναι ο πλέον σύγχρονος και αριθμητικά ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Φυσικά υπάρχουν παράπονα, για κάποια δρομολόγια, τα οποία προσπαθούμε να λύσουμε. Όμως το συγκοινωνιακό έργο, δεν είναι μόνο τα δρομολόγιά μας. Είναι κάθε παράμετρος που το απαρτίζει. Είναι το οδικό δίκτυο, είναι οι στάσεις, όχι μόνο τα σημεία που αυτές έχουν τοποθετηθεί, αλλά και η κατασκευή και συντήρησή τους, είναι το κυκλοφοριακό, που χρόνο με τον χρόνο γίνεται εντονότερο και δημιουργεί τεράστιες καθυστερήσεις στην συνέπειά μας. Για όλα αυτά πρέπει να διαμαρτυρηθείτε, όχι μόνο για τα δρομολόγια. Τα δρομολόγια της εταιρείας μας είναι το μόνο εύκολο να λυθεί. Τα υπόλοιπα που εσείς δεν θίγετε, είναι τα δύσκολα.

Κως 20-4-2022

Για την εταιρεία


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ