Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απεργιακή συγκέντρωση του Εργ. Κέντρου στην Κω: Μπροστά στα κέρδη τους, προτάσσουμε τις ζωές μας...

17/04/2024
470 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Πλ. Ελευθερίας, από το Εργατικό Κέντρο Κω, στο πλαίσιο των πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Β. Δωδ/σου κ. Μυτιληνιός, τόνισε πρέπει να παλέψουμε με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και για να παρθούν τώρα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Ανέφερε μεταξύ αλλων: «Χιλιάδες εργαζόμενοι με καθεστώς ελαστικών σχέσεων δεν μπορούν να ζήσουν με 400€.Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Γενάρη αφού το επίδομα ανεργίας των λίγο παραπάνω από 400 ευρώ είναι μόνο για 3 μήνες και ο πρώτος μισθός προβλέπεται τον Ιούνη για την πλειοψηφία. Ένας μισθός που είναι σαν αυτόν πριν μια δεκαετία και βάλε, όταν τα κέρδη σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την  κλοπή των τριετιών μας 2012-2023, τα κλεμμένα δώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, αποδεικνύουν την αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Κόβει η μια και ράβει η άλλη, για να στηριχθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης. Την ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για να φτιαχτούν τα σχολεία, εκατομμύρια  επιδοτήσεων δίνονται από το «μνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πράσινη και Ψηφιακή Οικονομία, που όμως δεν διασφαλίζουν ούτε φτηνό ρεύμα για εργαζόμενους ούτε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη όπως προσπαθούν σε πλήρη σύμπνοια τα αστικά κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Παρά τα εμπόδια που βάζουν εργοδοσία και κυβέρνηση, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια και επιβάλλονται από τους εργαζόμενους να εφαρμόζονται, με αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, με 7ωρο-5μερο-35ωρο, οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα σωματεία, κόντρα στη μοιρολατρία των τελευταίων χρόνων.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής στα Ξενοδοχεία στα νησιά της περιοχής μας. Για να μην γίνονται το καλοκαίρι σύγχρονα γκέτο εμπόριο και τουρισμός, για να μη δουλεύουμε απλήρωτες και ανασφάλιστες υπερωρίες.

Καλούμε σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Γιατί αφορά τις ζωές μας. Γιατί θα είναι επιτυχία όλων μας».

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

- Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό. Καθολική επαναφορά των τριετιών (συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2023).

- Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

- Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

- Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στελέχωση υλικοτεχνική. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

- Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές πχ σεισμούς, πυρκαγιές.

- Όχι στις Νατοϊκές δαπάνες. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»

- Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Αύξηση της επιδότησης ενοικίου, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.

- Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες σε θάλασσα, στεριά και αέρα ενάντια στην πολιτική κόστους-οφέλους που βάζει το κέρδος των επιχειρηματιών και εφοπλιστών μπροστά από την ανθρώπινη ζωή.

- Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από την Κω και όλη τη χώρα, να κλείσουν όλες οι υπερδομές-φυλακές. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν εδώ. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων και των υπερδομών-φυλακών.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 10:02
.
Μια ωραία πρωινή εκδρομη στην πόλη της Κω από 30 τεμπέληδες????????????
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/04 - 15:56
ωχ
απεργουν οι τεμπεληδες απο την δευακ που ολη μερα το ξυνουν............ειστε πολυ μπροστα μιλαμε εδω
miranta
miranta 17/04 - 13:58
Απορια
Τι σχέση έχει το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους;Τι σχέση έχουν με τους εργαζόμενους οι παρευρισκόμενοι βολεμένοι και συνταξιούχοι;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/04 - 13:05
41%
Φτάσαμε 2024 και πιστεύουν ακόμα ότι με αυτές τις απεργίες συγκινούνται οι τύποι με τις γραβάτες που παίρνουν 8.000€ τον μήνα.. κανένα καθεστώς δεν έπεσε με εκλογές

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ