Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Από 1η Ιανουαρίου 2023 επιστρέφουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

29/11/2022
83 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Την 1η Ιανουαρίου, όπως ορίζει η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να επιστρέψουν στα πόστα τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να σχολιάζει σχετικά πως «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ηδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας»

Ο κ. Πλεύρης, βρέθηκε φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA όπου αναφέρθηκε ακόμη στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ, που από νωρίς το πρωί της Τρίτης έχουν προχωρήσει σε προσωρινή κατάληψη του Υπουργείου. «Οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίας» σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης και τόνισε πως τα νοσοκομείο ανήκουν σε όλους. «Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί και δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Βρισκόμασταν σε μία συνεννόηση να αποκλιμακωθεί η διαδικασία και να αποχωρήσουν. Λένε ότι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα. Τα νοσοκομεία δεν ανήκουν σε συνδικαλιστές, ανήκουν σε όλο τον λαό».


Παράλληλα εξήγησε τις τρεις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα:

  • Μεσοσταθμική αύξηση κατά 10% στους μισθούς των γιατρών, ειδικότερα στους αναισθησιολόγους στις ΜΕΘ και όσους βρίσκονται στα ΤΕΠ
  • Στις προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες δίνεται η δυνατότητα της μερικής απασχόλησης στους γιατρούς
  • Δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν σε εφημερίες και κάνουν συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών πράξεων να μπορούν μία φορά την εβδομάδα να ασκούν ιδιωτικό έργο

«Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο και να βρίσκει γιατρούς. Δεν θα τους ρωτήσει εάν είναι επικουρικός ή με μπλοκάκι. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, βγαίνουν προκηρύξεις και είναι άγονες», τόνισε.


reader.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/11 - 14:48
άλλη μία μεγάλη ήττα της σημερινής κυβέρνησης..........
άλλη μία μεγάλη ήττα της σημερινής κυβέρνησης. Ας μη μιλήσουμε για τον ακροδεξιό Υπουργό Υγείας !!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/11 - 14:29
Όταν πιστεύεις ότι είσαι Θεός αλλά τελικά είσαι βλακας
Αφού καταστράφηκαν οικονομικά τόσες οικογένειες και τόσοι που πέθαναν από εμβολιασμενους γιατρούς και προσωπικό με covid.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ