Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Black Friday: Έρχεται 25/11 με πολλές προσφορές στην Κω – Αλλαγές λόγω κατάργησης ενδιάμεσων εκπτώσεων

05/11/2022
220 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αντίστροφη μετρά ο χρόνος για τη Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) του 2022. Φέτος, η Black Friday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου, που είναι η τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Η ημέρα των προσφορών αναμένεται φέτος να είναι διαφορετική, καθώς σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές δε θα γίνουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, καθώς καταργήθηκαν.

Έτσι, πολύ πιθανόν το ενδιαφέρον των καταναλωτών να είναι αρκετά μεγάλο, καθώς δε θα έχουν κάνει πρώτα τις αγορές των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως σε άλλες χρονιές.


Μεγάλες εκπτώσεις σε πολλά είδη στις 25 Νοεμβρίου

« Ο εμπορικός κόσμος της Κω ετοιμάζεται για το Black Friday που φέτος είναι 25 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, οι προσφορές θα είναι περισσότερες τόσο σε ποσότητα προϊόντων όσο και στις τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταργήθηκαν δικαίως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Έτσι η Μαύρη Παρασκευή που είναι μία εμπορική γιορτή που μας ήρθε από το εξωτερικό αλλά εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Κω, θα έχει φέτος πολλές ευχάριστες εκπλήξεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κω στο Βήμα της Κω.


Ανώφελες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Η κατάργησή τους θα φέρει μεγάλες προσφορές την Black Friday

Ο κ. Πασχάλης Βρακίδης σχολιάζοντας την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τόνισε ότι δεν εξυπηρετούσαν πουθενά καθώς ήταν περισσότερες οι ημέρες με έκπτωση ανά έτος και έτσι οι καταναλωτές δεν είχαν κίνητρο για αγορές αλλά ούτε απολάμβαναν μεγάλες εκπτώσεις στα είδη όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

« Φέτος θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλο το ενδιαφέρον τον καταναλωτών στο Black Friday. Είναι η πρώτη μετά την πανδημία, καταργήθηκαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, η τουριστική σεζόν πήγε καλά και η ψυχολογία παρά τις ανατιμήσεις είναι σε υψηλά επίπεδα».


Μία ημέρα προσφορές για μία μεγάλη εμπορική γιορτή

Ο κ. Βρακίδης σημείωσε ότι ο εμπορικός κόσμος της Κω ήδη ετοιμάζεται για την Μαύρη Παρασκευή και προετοιμάζεται. «Συνιστούμε στους τοπικούς επαγγελματίες να κάνουν μεγάλες προσφορές, δελεαστικές και σε πολλά είδη. Επίσης καλό θα είναι να κρατηθεί ο θεσμός σε μία ημέρα προσφορών. Υπάρχει μία τάση να παρατείνεται σε δύο ημέρες ή ακόμη μία εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το νόημα της προσφοράς και της κινητικότητας εκείνη την ημέρα στην τοπική αγορά».

Τέλος, ο πρόεδρος των Εμπόρων υπενθυμίζει στους καταναλωτές στην Κω, ότι την εμπορική γιορτή της Μαύρης Παρασκευής θα πρέπει να την γιορτάσουμε στις τοπικά φυσικά καταστήματα και να προτιμήσουμε την τοπική μας αγορά για τις γιορτινές μας αγορές.


Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ευκαιρία της Black Friday έχει δημιουργήσει τον «χρυσό δεκάλογο» των καταναλωτών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

1. Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.


Η Black Friday αποτελεί ευκαιρία και για τους scammers που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των καταναλωτών για πολλές και καλές προσφορές. Ακόμη λοιπόν και αν συναντήσετε όρους όπως «φθηνά», «προσφορά» κλπ, μην θεωρήσετε ότι όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ή έστω, σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι συνήθως, τα αγαθά ενδέχεται να είναι απομιμητικά ή ελαττωματικά! Κάντε την έρευνά σας λίγο καιρό πριν προβείτε στις αγορές σας ώστε να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις ψεύτικες προσφορές.

2. Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.

Ενώ οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ανανεώνουν συχνά την πολιτική επιστροφών προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, οι μικρότερες επιχειρήσεις ενδέχεται να δείξουν μικρότερη ευελιξία. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος προτού προβείτε σε αγορά ή ρωτήστε για την πολιτική του καταστήματος, όταν αυτό είναι φυσικό κατάστημα, σε περίπτωση επιστροφής του αγαθού.

3. Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.

Χρειάζεστε πραγματικά το προϊόν που είδατε στην βιτρίνα; Μήπως το τελικό ποσό των αγορών σας, εκτρέπει τον προϋπολογισμό σας; Η Black Friday προκαλεί τέτοιο ενθουσιασμό στους καταναλωτές που πολλές φορές προβαίνουν σε αγορές που δεν τους είναι πραγματικά αναγκαίες από το φόβο ότι μπορεί να μην προλάβουν να αξιοποιήσουν τις προσφορές! Θυμηθείτε ότι παρά τις ελκυστικές προτάσεις που τα καταστήματα μπορεί να υπόσχονται ενόψει της Black Friday, όσο προχωρούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η αγορά θα ανανεώσει και πάλι τις προμήθειές της προτείνοντας νέες εκπτώσεις και καινούρια αγαθά!

4. Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.

Ελέγξτε στα διαφημιστικά φυλλάδια, στις προωθήσεις στα social media και στα newsletters των καταστημάτων για τις τιμές των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν. Συγκεντρώστε τις αρκετές μέρες πριν την Black Friday ώστε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για την τελικά προσφερόμενη τιμή και για να είστε σε θέση να εξακριβώσετε ότι πετύχατε μια πραγματικά καλή ευκαιρία αγοράς.


5. Κουπόνια προσφορών και giftcards.

Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

Σε κάθε περίπτωση, όταν αγοράζετε από φυσικά καταστήματα, τηρείτε τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ώστε να απολαύσετε τις αγορές σας με ασφάλεια και προσοχή.

Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες σχετικές με την παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και την χρήση αθέμιτων πρακτικών από τις εμπορικές επιχειρήσεις στον αριθμό: 1520, Γραμμή καταγγελιών της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ