Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμος Κω: Τοποθέτηση συστημάτων πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

18/07/2022
365 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ένα αίτημα ετών, συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, βρήκε τη δικαίωση του, με την τοποθέτηση τριών συστημάτων που διευκολύνουν την πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.

Ήδη τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου η πρώτη τέτοια κατασκευή στο νησί μας.

Αύριο θα τοποθετηθούν δύο ακόμη. Μία στην κεντρική παραλία της Καρδάμαινας και άλλη μία στο Καμάρι Κεφάλου.

Πρόκειται για εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με προϋπολογισμό 286.043€, εκ των οποίων χρηματοδότηση 180.000€ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα επαναδημοπρατηθούν για τοποθέτηση στους ίδιους χώρους, η προμήθεια και εγκατάσταση χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ, κινητός διάδρομος προσβασιμότητας, αποδυτήρια κ.α..

Παράλληλα, ο Δήμος Κω προκειμένου να καλύψει επιπλέον τις περιοχές Μαστιχαρίου και Μαρμαρίου υπέβαλλε ανάλογη πρόταση για χρηματοδότηση στο ειδικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι υποδομές που δημιουργούνται βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού, αναβαθμίζοντας την ταυτότητα του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού με ποιοτικές παροχές.

Γραφείο Τύπου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
κοτης
κοτης 19/07 - 07:23
σε μαθαμε κυριτση
χαχαχα. το μονο εργο κυριτση ηταν οι βρισιες, τα κυνηγητα, η εμπαθεια, και η καλοπεραση, στις κρουαζιερες. και το νησι στον αυτοματο!! μονο για κοπανες απο τα δημοτικα συμβουλια εισαι καλος...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/07 - 19:27
Εργο Κυριτση
Αυτος το ενεταξε και οι αχρηστοι εκαναν τρια χρονια να το τελειώσουν. Ουστ ανικανοι.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ