Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμος Κω: Υπεγράφη η σύμβαση (363.151 €) για οδοποιϊα 2.600 μέτρων στα “Βολκάνια” Κεφάλου

18/04/2024
435 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αγροτικής οδοποιϊας στην Κέφαλο, παίρνει το δρόμο υλοποίησης, με την σημερινή υπογραφή της σύμβασης από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά.

Πρόκειται για οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού, μεγάλης σημασίας για την Κέφαλο, μήκους 2.600μ, στην περιοχή «Βολκάνια»., συνολικής δαπάνης 363.151,19 €.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Κω για την ασφαλτόστρωση αγροτικών και περιαστικών οδών, σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά από διαγωνισμό, το ανέλαβε η εταιρεία «ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με προβλεπόμενο χρόνο αποπεράτωσης τους οκτώ (08) μήνες. 

Η υλοποίηση του εξασφαλίζει εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, συμβάλλοντας στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. 

Σύμφωνα με την 5/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω, προβλέπεται ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που βρίσκεται βορείως της επαρχιακής οδού και είναι σήμερα χωμάτινη, συνολικού μήκους 2.600μ..

Στο δυτικό τμήμα της (μήκους 1.700μ) μέχρι την διασταύρωσή της με άλλη αγροτική οδό είναι συντηρημένη, μέσου πλάτους 6μ.. Στο υπόλοιπο τμήμα της, ανατολικά και για μήκος 800μ., είναι μέσου πλάτους 4-5μ, σε κακή κατάσταση όπου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και κατασκευή επιχώματος. 

Η οδός θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 5,5μ και θα κατασκευαστεί τριγωνική τάφρος απορροής ομβρίων στο έρεισμά της. Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά, ενώ στα ερείσματα εκατέρωθεν της οδού θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες. 

Τέλος, θα διαγραμμιστεί και θα τοποθετηθεί κάθετη σήμανση.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι: 

- Γενικές εκσκαφές για την διαπλάτυνση της οδού (βάθους 20εκ) και κατασκευή επιχωμάτων (κυρίως στο ανατολικό τμήμα)

- Κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας συνολικού πάχους 20εκ. με διάστρωση 3Α 

- Μόρφωση αβαθούς τριγωνικής τάφρου παραπλεύρως για την απορροή των ομβρίων και επένδυσή της με σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20

- Ασφαλτική προεπάλειψη 

- Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας (πάχους 5εκ.) 

- Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά 

- Τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών 

- Οριζόντιες διαγραμμίσεις με ανακλαστική βαφή και κάθετη σήμανση


Γραφείο Τύπου 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 12:32
χαπατα ειμαστε ολοι
μας γλενταει ο Δημαρχος υποσχεται ολη μερα και μετα τα ξεχναει τοσο χαπατα μας νομιζειΚανενας δρομος μεσα στην πολη εδω και 3 χρονια ολο εξαγγελιες και εργο μηδενΕκεινος ο διαγωνισμος με τα 2,5 εκατ ευρω για ασφαλτοστρωση τι εγινε γιατι δεν προχωρησε?ακομα περιμενουμε να δουμε νεα ασφαλτο στην διαλυμενη πολη ρε ψευτες ε ψευτες ουστ ρε ουστ
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 00:05
ΔΗΜΑΡΧΕ;
Για να ανοίξεις και να ασφαλτοστρώσεις ενα δρομάκο και σε έμενα τι πρέπει να δώσω ; Σοβαρά ρωτάω...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 22:45
Όλα για την καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα…
Σιγά μη τον έπιασε ο πόνος τον δήμαρχο να φτιάξει τους καρόδρομους.Οι μίζες πέφτουν σύννεφο…Η άσφαλτος γίνεται για το καινούργιο ξενοδοχείο που φύτρωσε ξαφνικά σε μία από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραλίες του νησιού μας.Κρίμα….
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 21:00
Ελεος
Ρε Νικηταρά θα φτιάξεις τους καροδρομους στην πόλη η θα συνεχίσεις να είσαι ανύπαρκτος και ψεύτης?Που είναι οι ασφαλτοστρώσεις που μας υποσχοσουν για την πόλη 2 χρόνια πρινΠαπατζης απο τα lidl
Ψιτ
Ψιτ 18/04 - 19:32
-
Miranta..σε αλλο σαιτ καποιος σου εχει απαντησει με το δικο μου προφιλ...δεν ειμαι εγω να ξερεις...εδωσα παντως την δικη μου εξηγηση....θα την δεις πιστευω...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 16:16
προς miranta
μην τα επαναλαμβάνουμε...ΝΑΙ υπάρχει πρόγραμμα και μελέτη πίσω απο κάθε ανάθεση και κίνηση και αυτό το πρόγραμμα και η μελέτη είναι σε όλα μια...διεκπεραίωση ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ...για τα επόμενα 5 χρονάκια αυτο θα γίνεται ...έλα παρ τε το απόφαση να ησυχάζετε και εσεις και εμεις και όλοι
ΑνώνυμοςΚεφαλος
ΑνώνυμοςΚεφαλος 18/04 - 16:11
Κεφαλος
Αείμνηστε Σωτήρη έπρεπε να φύγεις απ τη ζωή για να σου κάνουν άσφαλτο το δρόμο στα πιαουλια ας είναι ελαφρή το χώμα
miranta
miranta 18/04 - 15:38
Απορια
Αφορά το δρόμο που πάει στη κατοικία και τα γκαράζ του συμβούλου σας;Το νησί έχει βομβαρδισμένους κεντρικούς δρόμους και εσείς βρήκατε αυτόν το δρόμο μεγάλης σημασίας;Ελεος.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ