Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου των ΚΞΓ Χατζηνικολάου για τη στέγαση των μαθητών του 3ου Δημοτικού

11/09/2022
345 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πάνω από 50 χρόνια τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Χατζηνικολάου αποτελούν πυξίδα όχι μόνο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση του νησιού της Κω, αλλά και για την παιδεία γενικότερα.


Την δεκαετία του '70 εισάγαμε οπτικοακουστικές μεθόδους την εποχή που οι άλλοι έψαχναν να βρουν κιμωλίες. Τον πατέρα μας τον κυνηγούσε η Χούντα γιατί είχε τον μοναδικό πολύγραφο στο νησί (για να φτιάχνει διαγωνίσματα για τα παιδιά) και νόμιζαν ότι θα έβγαζε αντικαθεστωτικά φυλλάδια.


Την δεκαετία του '80 χτίσαμε το πρώτο εκπαιδευτήριο του νησιού. Ήταν το πρώτο κτήριο ειδικά διαμορφωμένο για χρήση αποκλειστικά ως σχολείο. Είχε ατομικά, εργονομικά θρανία και μάλιστα κάποια ειδικά σχεδιασμένα για αριστερόχειρες, κάτι που ούτε σήμερα δεν προβλέπεται στα περισσότερα σχολεία.


Φέραμε ένα από τα πρώτα κομπιούτερ στο νησί το 1987 και φτιάξαμε αίθουσα υπολογιστών ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως δεν ήξεραν καν τι είναι τα Windows.


Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ούτε πόσοι και ποιοι μαθητές πέρασαν από τα θρανία μας (ανάμεσά τους και οι περισσότεροι συνάδελφοί μας σήμερα αλλά και οι πιο επιφανείς πολίτες της Κω διαχρονικά).


Αυτά όλα όμως είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι είχαμε μια επιχείρηση. Πάντα για μας ήταν ένα ΣΧΟΛΕΙΟ. Και σε αυτό το σχολείο βλέπαμε όλα τα παιδιά ως ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


Για αυτά τα παιδιά λοιπόν και για κανέναν άλλον, όταν το 2017 μετά τον σεισμό το δικό μας κτήριο είχε κριθεί κατάλληλο σε αντίθεση με κάποια δημόσια, το προσφέραμε ΔΩΡΕΑΝ στην τότε Δημοτική Αρχή για να βοηθήσουμε το νησί.


Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.


Γιατί πάνω από τα λεφτά είναι οι άνθρωποι.


Πάνω από τους πελάτες είναι οι μαθητές.


Και πάνω από κάθε Δημοτική Αρχή ή παράταξη και τις μικροπολιτικές της σκοπιμότητες είναι τα παιδιά μας.


Προσφέρουμε λοιπόν το κτήριο που με τόση αγάπη και τόσο κόπο έφτιαξαν οι γονείς μας, με όλη μας την αγάπη, στα παιδιά της Κω. Σε παιδιά που τα περισσότερα δεν είναι καν δικοί μας μαθητές, αλλά δεν μας ενδιαφέρει.


Γιατί όλα τα παιδιά της Κω είναι ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


Εβελίνα Χατζηνικολάου

Διευθύντρια ΚΞΓ Χατζηνικολάου


ΥΓ Τα δικά μας μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σας περιμένουμε με τα βιβλία σας.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 11/09 - 16:07
Εκπαίδευση
Εύγε για την γενναιόδωρη χειρονομία. ευχαριστούμε πολύ. Ήμουν και εγώ μαθήτρια του αείμνηστου πατέρα σου καθώς και τα παιδιά μου. Μου δίδαξε τις βάσεις και την αγάπη για να προχωρήσω στα ανώτερα σκαλοπάτια της Αγγλικής γλώσσας καθώς και άλλων γλωσσών όπως τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Θα τον θυμάμαι πάντα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ