Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 1 σχόλια
Ανώνυμος
Πανεμορφω ?????? 03/08 - 11:51
×

Εντονο ενδιαφέρον για διακοπές στα Δωδεκάνησα μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

03/08/2022
135 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται από τους δικαιούχους του προγράμματος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», προκειμένου να κάνουν τις διακοπές στους στα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλα τα Δωδεκάνησα που δήλωσαν συμμετοχή.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και καταλύματα εντοπίζονται στη Ρόδο και στην Κω, ενώ υπάρχουν και επιλογές επίσης για Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο και Κάλυμνο.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι πως από τα καταλύματα συνολικά στα Δωδεκάνησα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», ελάχιστα διαθέτουν υποδομές για ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα να αποκλείεται ένας μεγάλος αριθμός κληρωθέντων δικαιούχων, που ενώ θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά μας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Δικαιούχος ΑΜΕΑ από την Αθήνα που επικοινώνησε με τη «δημοκρατική» εξέφρασε την ενόχλησή του για τις περιορισμένες επιλογές, σημειώνοντας ότι ενώ στα Δωδεκάνησα υπάρχουν πολλές μονάδες που μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με αναπηρίες (ο συγκεκριμένος δικαιούχος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και κινείται με αμαξίδιο) εντούτοις είναι περιορισμένες οι επιλογές μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο είναι πως στο πρόγραμμα συμμετέχουν καταλύματα και ξενοδοχεία μεσαίας ή μικρής κατηγορίας γι’ αυτό και παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, το οποίο πράγματι αποτελεί εμπόδιο για μια μεγάλη κατηγορία ταξιδιωτών ΑΜΕΑ καθώς και για δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, που επιθυμούν να κάνουν χρήση του voucher των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δ» ο δικαιούχος του voucher ο οποίος έχει έρθει πολλές φορές για διακοπές στη Ρόδο και στην Κω με την οικογένειά του, δεν είχε κανένα παράπονο από την παροχή υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όμως μέσω του προγράμματος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στο οποίο κληρώθηκε ως δικαιούχος για πρώτη φορά, δυσκολεύεται λόγω των περιορισμένων επιλογών να βρει διαθέσιμες ημερομηνίες τον Αύγουστο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, για την πενταμελή οικογένειά του. Όπως εξήγησε, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα Δωδεκάνησα, όμως είναι ο αγαπημένος του προορισμός και μέσω της «δ» ζητά από τους υπεύθυνους του προγράμματος να δοθούν κίνητρα σε περισσότερες μονάδες που διαθέτουν υποδομές για ΑΜΕΑ, να δηλώσουν διαθεσιμότητα στο πρόγραμμα καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που ταξιδεύει κάθε χρόνο.

Αλαλούμ με τα voucher

Την ίδια ώρα που πολλοί δικαιούχοι από άλλα μέρη της χώρας επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τα Δωδεκάνησα, ή ακόμα και Δωδεκανήσιοι δικαιούχοι να ταξιδέψουν εντός του νομού, υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τα voucher είτε για άλλη χρήση, είτε για να εισπράξουν τα χρήματα χωρίς να κάνουν διακοπές! Πολλοί δικαιούχοι καλούν σε καταλύματα και ξενοδοχεία αναζητώντας τρόπους για να εξαργυρώσουν τα χρήματα του voucher το οποίο βέβαια δεν μπορεί να συμβεί ή να κάνουν χρήση για άλλες υπηρεσίες των καταλυμάτων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα, αιτήματος που δέχθηκε ιδιοκτήτης μικρού ξενοδοχείου από δικαιούχο που διαμένει στην Αθήνα αλλά θα φιλοξενηθεί σε φιλικό σπίτι στη Ρόδο, αν μπορεί να εξαργυρώσει τα 150 ευρώ στο εστιατόριο ή στο μπαρ της μονάδας. Η αρνητική απάντηση δεν ικανοποίησε την δικαιούχο του προγράμματος η οποία τον… καθύβρισε θεωρώντας ότι δεν επιθυμεί να την εξυπηρετήσει αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι το voucher διατίθεται μόνον για να καλύψει τη διαμονή ή μέρος του κόστους διαμονής. Μάλιστα, όπως λέει ο ιδιοκτήτης, από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, πέραν του ενδιαφέροντος που καταγράφεται για συμμετοχή, υπάρχουν και παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν καθώς η χρήση του voucher είναι συγκεκριμένη.

Μάλιστα σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων του προγράμματος ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, επιβάλλεται πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων, η άμεση επιστροφή προς το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Το voucher θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2022 χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης.

Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

– Αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι)

– Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%

– Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

– Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες

– Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ