Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

“Επεισοδιακή” η συνέντευξη – απολογισμός της Διοίκησης του νοσοκομείου! Παραμένει το “πολεμικό” κλίμα ανάμεσα σε Διοίκηση και γιατρούς

28/03/2023
1029 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Μέσα σε κλίμα έντασης, με αρκετές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Διοίκηση και σε γιατρούς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η συνέντευξη απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης του νοσοκομείου τα τελευταία τρία χρόνια, αποδεικνύοντας ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζει να είναι πολεμικό.

Από την πλευρά του ο Διοικητής κ. Βασιλειάδης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, κυρίως με την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής, ωστόσο έχουν γίνει και αρκετά σημαντικά βήματα για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που όπως ενημέρωσε δεν παρουσίαζαν ούτε ισολογισμούς. Επίσης ανέφερε, ότι μέχρι τον Ιούνιο, έχει εξασφαλιστεί η παρουσία ιατρών στην Παθολογική κλινική μέχρι τον Ιούνιο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και ονοματεπώνυμα των ιατρών που θα έρθουν για να  καλύψουν προσωρινά το κενό, ενώ ανακοίνωσε ότι υπεγράφη και σύμβαση με στρατιωτικό παθολόγο από την Κω, για να συνδράμει και αυτός.

Ο Υποδιοικητής κ. Χρυσόπουλος, έκανε κάλεσμα στους γιατρούς για αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε όλοι να βάλουν πλάτη αυτή τη δύσκολη ώρα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι όποιος δεν θέλει να δουλέψει, η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορεί να φύγει, ώστε να έρθουν άλλοι που δείχνουν περισσότερη προθυμία, καθώς όπως επισήμανε, υπάρχουν κάποιοι γιατροί που δεν θέλουν να λειτουργήσει το Ίδρυμα.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας το Νοσοκομείου κ. Καμπανής, τόνισε ότι η Διοίκηση δεν ενημερώνει τον ίδιο για τα προβλήματα που υπάρχουν, ορισμένα από τα οποία θα είχαν λυθεί, εάν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα επικοινωνίας.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γαβαλά Κάλεσε την διοίκηση να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα με διάφορες δηλώσεις που κάνει εναντίον των γιατρών και τόνισε ότι τα προβλήματα, πρέπει να λύνονται την ώρα που δημιουργούνται.


Η 3η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ


Συμπληρώνοντας τρία  χρόνια από τον διορισμό μου ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» και τιμώντας την υπόσχεση που έδωσα κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου να παρουσιάζω κάθε χρόνο το έργο που παράχθηκε, φτάνοντας προς το τέλος  της δικής μου θητείας συνέταξα την παρούσα απολογιστική έκθεση των πεπραγμένων του νοσοκομείου που αφορά το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2020 που ανέλαβα μέχρι  και σήμερα.

Όπως έχω ήδη αναφέρει στην πρώτη απολογιστική μου έκθεση την οποία και κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου κατάρτισα και στη συνέχεια κατέθεσα στο Υπουργείο ένα τριετές επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμενοποιημένη στοχοθεσία, που βασίστηκε πάνω σε έξι άξονες-στόχους : 

α) τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών μέσω της χρηστής διαχείρισης των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων, 

β) την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, 

γ) τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, 

δ) την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε είδος και απόλυτους αριθμούς, 

ε) τη βελτίωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και 

στ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Αυτούς τους στόχους προσπαθήσαμε να επιτύχουμε όλοι μαζί, Διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, έχοντας πάντα στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή του καθενός από το δικό του μετερίζι.

Η παρούσα απολογιστική έκθεση, χωρίζεται σε δύο κεφάλαια : Α) στις δράσεις μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση του πληθυσμού μέσω του εμβολιασμού και Β) στις προγραμματισμένες ενέργειες για την υλοποίηση των στόχων του επιχειρησιακού σχεδίου.


Α. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


lΑυξήσαμε τους χώρους απομονωμένης νοσηλείας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και τις κλίνες από έξι (6) σε δεκατρείς (13).

lΠρομηθευτήκαμε και τρίτο μοριακό αναλυτή ελέγχου για Covid-19, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τηρεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και δίνει αποτέλεσμα εντός μόλις 15 λεπτών.

lΠρομηθευτήκαμε εγκαίρως και παρείχαμε ανελλιπώς όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για την υγειονομική ασφάλεια του προσωπικού.

lΠρομηθευτήκαμε εγκαίρως και επαρκώς αντιδραστήρια για τον έλεγχο Covid-19 των προσερχομένων ασθενών. 

lΣυντηρήθηκε η υπάρχουσα γεννήτρια οξυγόνου, επισκευάστηκαν εξαρτήματά της, προμηθευτήκαμε μηχανισμούς λήψης οξυγόνου και αντικαταστήσαμε τα ροόμετρα των φιαλών με καινούρια.

lΕγκαταστάθηκε και δεύτερη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από την υπάρχουσα.

lΕγκαταστάθηκε συμπιεστής πλήρωσης φιαλών οξυγόνου (booster), ούτως ώστε να αποκτήσουμε πλήρης αυτονομία όσον αφορά τ’ οξυγόνο και να σταματήσει η δύσκολη και χρονοβόρα αποστολή  φιαλών προς πλήρωση στην ηπειρωτική Ελλάδα.

lΤοποθετήθηκαν στέγαστρο, αντιανεμικά-αντιβροχικά ρολά και θέρμανση εξωτερικού χώρου στο εμβολιαστικό κέντρο των ενηλίκων για την προστασία των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα.


Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

lΣτόχος α : Βελτίωση των οικονομικών δεικτών μέσω της χρηστής διαχείρισης των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων.


lΕκκρεμείς οφειλές προς τρίτους

Μείωση των συνολικών οφειλών του νοσοκομείου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, από 1.787.656,71 ευρώ στις 31/12/2019 σε 636.149,47 ευρώ στις 31/12/22. Να σημειωθεί ότι σε κανένα προηγούμενο οικονομικό έτος το Νοσοκομείο της Κω δεν παρουσίασε τόσο χαμηλές συνολικές εκκρεμείς οφειλές.

lΛηξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους

Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του νοσοκομείου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από 1.236.043,66 ευρώ στις 31/12/2019 σε  154.405,72 ευρώ στις 31/12/2022 και με πρόβλεψη εκμηδενισμού τους εντός του Μαρτίου.  Να σημειωθεί ότι σε κανένα προηγούμενο οικονομικό έτος το Νοσοκομείο της Κω δεν παρουσίασε τόσο χαμηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

lΔιαχειριστικός έλεγχος οικονομικών καταστάσεων:

Έλεγχος και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ετών 2017 έως 2021 και έκδοση ισολογισμών του νοσοκομείου, των αντίστοιχων ετών.lΒεβαιωμένα έσοδα από νοσήλια, αιμοκαθάρσεις, παρακλινικές εξετάσεις :

Τιμολόγηση και υποβολή όλων των νοσηλίων, αιμοκαθάρσεων και ηλεκτρονικών παραπεμπτικών  του έτους, με αποτέλεσμα την αύξηση των βεβαιωμένων εσόδων άνω των 7.000.000,00 ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου και συγκεκριμένα από 7.467.769,94 ευρώ στις 31/12/2019 σε 14.861.293,20 ευρώ στις 31/12/2022.

lΕισπράξεις από ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες:

Αύξηση των εισπράξεων από ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες άνω των 1.300.000 ευρώ από την έναρξη του επιχειρηματικού σχεδίου και συγκεκριμένα από 851.700,57 στις 31/12/2019 σε 2.245.658,20 στις 31/12/22. 

Σύναψη συμβάσεων με προμηθευτές

Το πλήθος των συμβάσεων προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών, που συνάφθηκαν με προμηθευτές ανέρχεται σε 339 στις 31/12/2022.


Διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών για προμήθειες και υπηρεσίες: 

Αύξηση του πλήθους των διαγωνιστικών διαδικασιών, που διενεργήθηκαν για προμήθεια αγαθών και παροχή υπηρεσιών, από 198 στις 31/12/2019 σε 319 στις 31/12/2022.


Αύξηση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών άνω των 60.000 ευρώ, από τους οποίους προκύπτουν ετήσιες συμβάσεις αξίας 549.172,17 ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη  λειτουργία των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο. 


2)Στόχος β : Αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, λοιπών προμηθειών και παροχών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και χορηγιών. Ειδικότερα:


lΠρομήθεια και εγκατάσταση ψυκτικής φυγόκεντρου ασκών αίματος μέσω ΕΣΠΑ.

lΠρομήθεια τροχήλατης (φορητής) ακτινολογικής μονάδας μέσω ΕΣΠΑ.

lΠρομήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος μέσω ΕΣΠΑ.

lΠρομήθεια επωαστικού κλιβάνου αίματος.

lΠρομήθεια 2 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών σημείων (monitors). 

lΠρομήθεια 3κάναλου ψηφιακού διαγνωστικού καρδιογράφου.

lΠρομήθεια απινιδωτή για τη ΜΤΝ.

lΠρομήθεια 3 ψυκτικών θαλάμων για τους ασκούς αίματος.

lΕγκατάσταση σύγχρονου οφθαλμολογικού υπερήχου.

lΠρομήθεια αεροσυμπιεστή για την παραγωγή οξυγόνου.

lΤροποποίηση άδειας λειτουργίας ακτινολογικού σύμφωνη με την νομοθεσία λόγω προσθήκης του αξονικού.

lΠρομήθεια στεγνωτηρίου ιματισμού.

lΕγκατάσταση συστήματος χλωρίωσης.

lΑντικατάσταση επιτοίχιων παροχών οξυγόνου.

lΑνακαίνιση-αναδιαμόρφωση του χώρου των μαγειρείων.

lΕκσυχρονισμός του εξοπλισμού των μαγειρείων (εστίες, ψυγεία, πάγκοι).

lΕγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος ταυτοποίησης μικροοργανισμών και αντιβιογράμματος με M.I.C.

lΠρομήθεια ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας και πηγής ψυχρού φωτισμού για το χειρουργείο.

lΠρομήθεια ενδοσκοπικής κάμερας για το λαπαροσκοπικό μηχάνημα.

lΠρομήθεια ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής παρουσίας προσωπικού με κάρτα. 

lΠρομήθεια 4 barcodescannerγια τις εκτελέσεις των παραπεμπτικών.

lΠρομήθεια θολοσίμετρου, μικροσκοπίου, συσκευής vortex, επωαστικού κλιβάνου, υδατόλουτρου και αυτόματου αναλυτή ούρων για το μικροβιολογικό εργαστήριο.

lΠρομήθεια θερμοκοιτίδας νεογνών.

lΠρομήθεια αποσκληρυντή για τον κλίβανο υγρής αποστείρωσης.  

lΠρομήθεια βιντεολαρυγγοσκοπίου για το αναισθησιολογικό τμήμα.

lΠρομήθεια αντλιών έγχυσης για το καρδιολογικό τμήμα.

lΠρομήθεια Holter (από δωρεά).

lΠρομήθεια λαρυγοφαρυγγοσκόπιου, οπτικής ρίνου και οπτικής φάρυγγος για το ωτορινολαρυγγικό τμήμα.

lΠρομήθεια διφασικού απινιδωτή για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

lΠρομήθεια ηλεκτρικού ίσχαιμου για χειρουργικές-ορθοπεδικές επεμβάσεις.

lΠρομήθεια 3 φορητών αναπνευστήρων.

lΠρομήθεια συσκευής οξυγόνου High Flow.

lΠρομήθεια φορητού ακτινολογικού μηχανήματος.

lΠρομήθεια μηχανήματος για τεστ κοπώσεως.

lΠρομήθεια διοφθάλμιου μικροσκοπίου.  

lΠρομήθεια καρδιοτοκογράφου.

lΠρομήθεια κι εγκατάσταση κλειστού συστήματος παρακολούθησης και συναγερμού.

lΠρομήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου.

lΠρομήθεια ημιαυτόματου αναλυτή ταυτοποίησης μικροοργανισμών και αντιβιογράμματος με M.I.C.

lΕγκατάσταση μέτρων και μέσων πυρασφάλειας.

lΚατασκευή ιστότοπου του νοσοκομείου.

lΠλειοδοτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης ακτινογραφιών βάσει του ΠΔ 1258/81. 

lΠαροχή υπηρεσίας μηχανογραφικής υποστήριξης για την έκδοση ισολογισμού ετών 2018 έως 2022 του νοσοκομείου.

lΠρομήθεια παλμικών οξυμέτρων γα τα ΤΕΠ.

lΠρομήθεια 3 Ηλεκτροκαρδιογράφων 3κάναλων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

lΠρομήθεια Ηλεκτροκαρδιογράφου 12κάναλου για την Καρδιολογική Κλινική.

lΠρομήθεια φορητής συσκευής ανάνηψης νεογνών.

lΠρομήθεια 2 φορείων μεταφοράς ασθενών.

lΠρομήθεια 5 καροτσιών-αμαξιδίων μεταφοράς ασθενών.

lΠρομήθεια παλετοφόρου.

lΠρομήθεια 2 τροχήλατων αναρροφήσεων. 

lΠρομήθεια νέας κεφαλής υπερήχου για την Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική.

lΠρομήθεια νέας κεφαλής υπερηχοκαρδιογράφου για την Καρδιολογική κλινική.

lΠρομήθεια 4 κλιματιστικών για την Χειρουργική Κλινική.

lΠρομήθεια 1 κλιματιστικoύ  για την Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική.

lΠρομήθεια 1 κλιματιστικού για το Computerroomτης αίθουσας τηλεδιασκέψεων.

lΠρομήθεια 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 10 πολυμηχανημάτων για τις ανάγκες του προσωπικού.

lΠρομήθεια 26 καρεκλών γραφείου για το Νοσοκομείο.

lΠρομήθεια πλυντηρίου πιάτων για τα Μαγειρεία. 

lΠρομήθεια 2 κλιβάνων αποστείρωσης για τα ΤΕΠ και τα Ε.Ι. του ΩΡΛ.

lΠρομήθεια νέων ορθοπεδικών υλικών με αποτέλεσμα την υλοποίηση επεμβάσεων που προηγουμένως ήταν ανέφικτες και την μείωση των διακομιδών.

lΠρομήθεια διαγνωστικών οφθαλμολογικών ειδών.

lΠρομήθεια βιοδιασπώμενων ειδών εστίασης, συμμόρφωση με νομοθεσία περί κατάργησης πλαστικού.

lΠρομήθεια και εγκατάσταση κέντρου φιαλών ιατρικών αερίων με φωτοσήμανση.

lΠαροχή υπηρεσίας με νομική βάση δεδομένων.

lΠρομήθεια 4 θερμικών εκτυπωτών και περικαρπίων ταυτοποίησης ασθενών κατά την εισαγωγή σύμφωνα με την νομοθεσία.

lΠρομήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Λογισμικού για τη δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου διαγνωστικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων. 

lΠαροχή υπηρεσίας Διασύνδεσης λογισμικού ICSμε το Ψηφιακό Αποθετήριο Εξιτηρίων/Επισκέψεων και με το Ψηφιακό Αποθετήριο Αποτελεσμάτων Εξετάσεων.

lΠαραμετροποίηση των εφαρμογών του λογισμικού ICSτου ΙΤΕ ώστε να υποστηριχθεί η απαίτηση του Υπουργείου Υγείας για ταυτοποίηση του ασθενή με ειδικό βραχιόλι ταυτοποίησης.

lΣυντήρηση οδοντιατρικού μηχανήματος και προμήθεια οδοντιατρικών αναλωσίμων και εργαλείων. 

lΠρομήθεια ψυχομετρικού τεστ Raven’sEducationalγια την εκτίμηση της νοημοσύνης των παιδιών ηλικίας 4-12 ετών, για την Κοινωνική Υπηρεσία (εξέταση που γινόταν δωρεάν μόνο στα ΚΕΣΥ με πολύ μεγάλο χρόνο αναμονής).

lΠρομήθεια τεστ κατάθλιψης, για τις ανάγκες του γραφείου της Ψυχολόγου.

lΠρομήθεια συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

lΠρομήθεια μοτέρ ανύψωσης κλινών ασθενών. 

lΠρομήθεια διάφορων ιατρικών εργαλείων.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια 4 (τεσσάρων) μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μέσω ΕΣΠΑ.

lΣυντήρηση και αντικατάσταση φθορών φιαλών ιατρικών αερίων.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια νέων φιαλών ιατρικών αερίων.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια υλικών και εξοπλισμού ακτινοπροστασίας.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια διαθλασιόμετρου για το οφθαλμολογικό.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια ψυγείου φύλαξης ασκών αίματος.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η προμήθεια δεύτερης πηγής ψυχρού φωτισμού για τα χειρουργεία.

lΣε διαδικασία υλοποίησης η μηχανογραφική υποστήριξη λίστας χειρουργείων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

lΕμπλουτισμός διαιτολογίου ασθενών με προμήθεια περισσότερων ειδών τροφίμων.

lΕπιπλέον εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ετήσιες συντηρήσεις και επισκευές σε ιατροτεχνολογικό, ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και οι παροχές υπηρεσιών οι οποίες είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως είναι η διαχείριση των αποβλήτων, απεντομώσεις κ.τ.λ.


lΑνακαινίστηκε πλήρως η παιδιατρική κλινική και εξοπλίστηκε με : 4 κλίνες με κομοδίνα και στατώ, 2 καρότσια νοσηλείας, παιδιατρικό ηλεκτροκαρδιογράφο και απινιδωτή, 3 παιδιατρικά πιεσόμετρα κι οξύμετρα, 5 νεογνικά oxygen hoods, 2 παιδιατρικά monitor παρακολούθησης, λαρυγγοσκόπιο, τροχήλατη αναρρόφηση και 2 εξεταστικά κρεβάτια.

lΔιαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος στην είσοδο του νοσοκομείου κι εγκαταστάθηκε σκέπαστρο για την προφύλαξη των προσερχομένων.


lΣτόχος γ : Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. 


ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ  ΕΡΓΟ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ από 4/2/2020


ΙΑΤΡΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

1.Στις 10-03-2023 εκδόθηκε νέα προκήρυξη  2 μόνιμων θέσεων η μία στον βαθμό του Διευθυντή και η άλλη στο βαθμό του Επι/τη  Β΄.

2.Έχουν γίνει 3  προκηρύξεις  οι οποίες απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ. Επίσης από 2009 έως 2019  άλλες  8  προκηρύξεις απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ. 

3.Λήφθηκε έγκριση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ παθολόγο αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

4.Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ παθολόγους με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

5.Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ  παθολόγους  συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥ αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος στο Νησί της Κω.

6.Από 17/6/2022 όπου αποχώρησε και η κα. ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ λόγω ιδιώτευσης της, κατόπιν επανειλημμένων γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείαςμετακινήθηκανπροσωρινά  στο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία 10παθολόγοι.

7.Επίσης υπήρξε και υπάρχει κάλυψη της Παθολογικής κλινικής με ιατρούς ΓΕΝΙΚΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ του ενσωματωμένου μας Κέντρου Υγείας.

8.Επετεύχθη συνεργασία με τον Στρατιωτικό ιατρό παθολογίας της  80 ΑΔΤΕ.

9.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

1.Διορίσθηκε και 3οςμόνιμος ιατρός στις 28/7/2021.

2.Ο Διευθυντής  παραιτήθηκε εκτάκτως  28/6/2022 και άμεσα η Διοίκηση έλαβε απόφαση για προκήρυξη της θέσης  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

3.Στις  24/2/2023 εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Υγείας το αίτημα μας για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ ιατρούς με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι). (Μέχρι τον 8ο /2020 υπήρχε συνεργασία με ιδιώτη ιατρό Καρδιολογίας καθώς μετά δεν επιθυμούσε συνεργασία).

4.Λήφθηκε απόφαση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ιατρό Καρδιολογίας αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

5.Κατόπιν γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας δεν κατέστει δυνατή  ηπροσωρινή  μετακίνησηστο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία Καρδιολόγου.

6.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Καρδιολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

1.Διορίσθηκε μόνιμη ιατρός στις 1/7/2020.  

2.Κατόπιν  εγκρίσεως του Υπουργείου Υγείας έγινε  προκήρυξη  για την άλλη μόνιμη θέση η οποία απέβη ΑΓΟΝΗ. Επίσης από 2009  έως 2019  άλλες  10 προκηρύξεις απέβησαν ΑΓΟΝΕΣ.

3.Δεν  επετεύχθη συνεργασία με την Στρατιωτικό ιατρό παιδιατρικής της  80 ΑΔΤΕ λόγω παραίτησης της.

4.Κατόπιν γραπτών αιτημάτων μας και τηλεφωνικών συνομιλιών με 2η ΔΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας δεν κατέστει δυνατή η προσωρινή  μετακίνησηστο Νοσοκομείο μας  από άλλα Νοσοκομεία παιδιάτρου.

5.Λήφθηκε έγκριση για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ παιδίατρο αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

6.Λήφθηκε έγκριση για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΕΣ  παιδίατρους συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥ αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος στο Νησί της Κω.

7.Η  Διοίκηση έλαβε απόφαση εκ νέου για προκήρυξη της 2ης μόνιμης θέσης  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

8.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή 2 Παιδιάτρων - Νεογνολόγων λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ

1.Κατόπιν  εγκρίσεως του Υπουργείου Υγείας έγινε  προκήρυξη  για την άλλη μόνιμη θέση Νεφρολόγου αναμένουμε τα αποτελέσματα από την 2ηΔΥΠΕ.

2.Στις  24/2/2023 εγκρίθηκε  από το Υπουργείο Υγείας το αίτημα μας για συνεργασία με ΙΔΙΩΤΗ Νεφρολόγο ιατρό με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) ώστε να αυξηθούν οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου μας.


ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

1.Συνεχείς  ανανεώσεις  της σύμβασης του επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε (ΒΟΛΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ).

2.Εγκρίθηκε η πρόσληψη νέου επικουρικού ιατρού αλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.


ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ

1.Διορίσθηκε και 2οςμόνιμος ιατρός στις 4/1/2021.

2.Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 27/4/2020.

3.Συνεργασία  με Ιδιώτη ιατρό με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) στις 1/5/2022.

4.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Ορθοπεδικού ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

1.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Αναισθησιολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

1.Στις 12/3/2020 έγινε  αίτημα στον ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για αποστολή Γυναικολόγου ιατρού λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

1.Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 11/9/2020.

2.Πρόσληψη και 2ουεπικουρικού ιατρού στις 21/9/2022.

3.Έναρξη εκπαίδευσης της Διευθύντριας  στις 20/7/2022 ώστε να πραγματοποιούνται περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις π.χ. καταρράκτης.


Ω.Ρ.Λ 

1.Διορίσθηκε  μόνιμος ιατρός στις 18/1/2021.

2.Υπήρξε συνεργασία με ιατρό από το ΠΕΔΥ – Κ.Υ. ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ.

3.Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ηςμόνιμης θέσης.


ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

1.Συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων του Επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε (ΚΟΥΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ).

2.Ολοκλήρωση μετάθεσης Μόνιμου ιατρού Διευθυντή στις 25/7/2022.

3.Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ηςμόνιμης θέσης καθώς υπήρξε πανελλαδική λύση από το Υπουργείο Υγείας για παλαιά «παγωμένη» προκήρυξη. 


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ 

1.Πρόσληψη επικουρικού ιατρού στις 5/1/2023 και μέριμνα για την λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού ώστε να λειτουργήσει το ιατρείο, καθώς δεν λειτουργούσε       από 7/12/2002.

2.Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη της μόνιμης θέσης καθώς υπήρξε πανελλαδική λύση από το Υπουργείο Υγείας για παλαιά «παγωμένη» προκήρυξη. 


ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 

1.Η  Διοίκηση έχει λάβει απόφαση για προκήρυξη των 2 μόνιμων θέσεων  και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.


ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ 

1.Διορισμός και 2ουμόνιμου ιατρού στις 11/1/2023.

2.Επετεύχθη συνεργασία με Στρατιωτικό ιατρό της  80 ΑΔΤΕ.


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

1.Θα ληφθεί απόφαση για νέα προκήρυξη και της 2ηςμόνιμης θέσης.


ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

1.Πραγματοποιήθηκαν 4  προκηρύξεις για μόνιμο ιατρόστον βαθμό του Διευθυντήαλλά δεν υπήρξε καμία υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος.

2.Έχει ληφθεί νέα απόφαση για επαναπροκήρυξη και πάλι στον βαθμό του Διευθυντή και αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου.

3.Πραγματοποιήθηκε προσωρινή μετακίνηση ιατρού στο Νοσοκομείο μας στα υπόλοιπα αιτήματα μας δεν υπήρξε ανταπόκριση.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 

1.Συνεχής κάλυψη και των 6 θέσεων του ενσωματωμένου Κέντρου Υγείας.

2.Συνεχής μετακινήσεις  στο Νοσοκομείο μας των αγροτικών ιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων για εφημέρευση.
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (παθολογίας-χειρουργικής-ορθοπεδικής)

3.Δεν έχει κατατεθεί αίτηση ενδιαφέροντος από ειδικευόμενους ιατρούς καθώς τα μεγάλα Νοσοκομεία παρέχουν πλήρη λήψη ειδικότητας (5 έτη) ενώ το δικό μας μόνο 1 έτος.ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΟ 70 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ  ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.


ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

1.Διορισμός 3 μονίμων Νοσηλευτριών, 1 Μαίας και 2 Τραυματιοφορέων.

2.Διορισμός και 2ουμόνιμου Φαρμακοποιού.

3.Διορισμός 2 μονίμων χειριστών στο Ακτινολογικό.

4.Αναμονή ορκωμοσίας μόνιμου ηλεκτρολόγου. 

5.Σε εξέλιξη προκήρυξη από το ΑΣΕΠ (7κ/2022) όπου θα προσληφτούν 11 μόνιμες νοσηλεύτριες.

6.Πρόσληψη 20 ατόμων Νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού.

7.Πρόσληψη 4 ατόμων παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού.

8.ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ

1.Διορισμός  5 μονίμων Διοικητικού -  Λοιπού προσωπικού.

2.Πρόσληψη 8  ατόμων επικουρικού προσωπικού

3.ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ  ΣΤΟ ΚΥ ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ ΚΩ


1)Θέσαμε  σε λειτουργία  Ορθοπεδικό  Ιατρείο 

2)Λειτουργεί  γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στελεχωμένο με την Κοινωνική Λειτουργό κα. Χρυσού Ευδοκία.

3)Λειτουργεί Γραφείο Ψυχολόγου  στελεχωμένο με την κα. Μπεθάνη Ελένη.

4)Έγινε η μεταφορά και η τακτοποίηση  του Οδοντιατρείου.

5)Λειτουργία Οφθαλμολογικού Ιατρείου 

6) Μεταφορά του   ΕΚΑΒ  στο ΚΥ Πλατανίου Κω.


lΣτόχος δ : Αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε είδος και απόλυτους αριθμούς.

2019            2020         2021     2022

lΕπισκέψεις σε ΤΕΙ          29.532         17.516       12.819       14.783

lΕπισκέψεις σε ΤΕΠ          21.223        14.277       14.082       19.176

lΠαρακλινικές εξετάσεις   341.930      278.290     261.941     225.195

lΑριθμός νοσηλευομένων      4.219         2.378        4.264          4.182

lΑριθμός αιμοκαθάρσεων      4.034         4.598        4.833          4.888

lΧημειοθεραπείες-ημ.νοσηλίες    880         1.042          947        1.150

lΗμέρες νοσηλείας  10.832         5.369        9.157       9.490

lΧειρουργικές επεμβάσεις       840             851          911          921

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα δεν δύναται να συγκριθούν μεταξύ τους, καθώς εκείνα των ετών 2020 και 2021 αποτυπώθηκαν σε συνθήκες πανδημίας κι εξαιτίας αυτής και βάσει της έκτακτης νομοθεσίας τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, η διενέργεια μη επειγουσών παρακλινικών εξετάσεων και οι χειρουργικές επεμβάσεις διεκόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.


lΣτόχος ε : Βελτίωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων

lΠρομήθεια συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων προς ταχύτερη και ορθότερη διεκπεραίωση.

lΣύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσίας νομικής βάσης δεδομένων, εύρεσης νέων νομοθεσιών κ.τ.λ. προς διευκόλυνση του έργου της διοικητικής υπηρεσίας.

lΔιενέργεια εσωτερικού ελέγχου από ανεξάρτητη εταιρεία ελεγκτών, ώστε να προλαμβάνει κινδύνους και να προτείνει βελτιώσεις για το έργο των υπαλλήλων

lΕξειδικευμένη ανακατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων του υφιστάμενου προσωπικού, ώστε ν’ αυξηθεί η αποδοτικότητά του και πάντα σε συνάρτηση με τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου. 


lΣτόχος στ : Βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων.


lΕγκατάσταση των απαραίτητων μέσων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας προς διασφάλιση και προστασία των εργαζομένων αλλά και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

lΠαροχή υπηρεσιών ακτινοπροστασίας, για την προστασία των εργαζομένων από την ακτινοβολία.

lΑναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη διευκόλυνση των καθηκόντων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ ΠΡΟΣ  ΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Να σημειωθεί επίσης ότι το  Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Κω, στα πλαίσια υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατέθεσε προτάσεις σχετικά με τους τρόπους εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τόσο το Νοσοκομείο της Κω, όσο και τους κατοίκους γενικότερα. Για παράδειγμα να αναφέρουμε τις εξής: 

·Μετακινήσεις ιατρών  σε τακτά χρονικά διαστήματα  διαφόρων ειδικοτήτων (ΠΑΘΟΛΌΓΩΝ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ - ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ).

·Μετακίνηση  ομάδας ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ  ώστε να πραγματοποιούνται χειρουργεία τέτοια που να μην χρειάζεται  οι κάτοικοι να μετακινούνται εκτός νησιού.

·Παροχή συμβουλών - ανταλλαγή απόψεων σε ιατρικές γνωματεύσεις, ανάπτυξη της τηλεϊατρικής  κυρίως στις μονήρεις ειδικότητες,  και άλλες πολλές δράσεις που θα είναι  χρήσιμες,  εποικοδομητικές και θα προσφέρουν μια άλλη ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας. 

Ευελπιστούμε   ότι κάποιες  από τις προτάσεις μας σύντομα θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο.


ΔΩΡΕΕΣ

Εδώ να σημειώσουμε ότι μεγάλη ήταν και είναι η προσφορά συλλόγων  και πολιτών σε δωρεές, οι οποίες κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν  αρκετές ανάγκες του Νοσοκομείου μας  σε ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και τους ευχαριστούμε θερμάγια την προσφορά τους. 

Συνοψίζοντας, θα ήθελα ν’ αναφέρω ότι σε δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας, με τις περιορισμένες δυνατότητες σε οικονομικούς κι ανθρώπινους πόρους που έχει δυστυχώς ένα επαρχιακό νοσοκομείο όπως το δικό μας, στόχος της Διοίκησης και ολόκληρου του προσωπικού ήταν και είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Αυτό είναι το όραμά μας, αυτός είναι ο στόχος μας και με τη στήριξή σας καθημερινά, παίρνουμε δύναμη να παλέψουμε για ακόμη  περισσότερα. Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/03 - 08:54
Ξυπνήστε
Κυριε καμπανη οι γιατροι που υποστηρίζετε σας εχουν γραμμενο και κάποιοι νομιζουν οτι το νοσοκομείο ηταν του παππου τους αυτο πρεπει να δειτε γιαυτον το λογο δε γινεται δουλεια αφεντικα ςχει πολλα εργατες δεν εχει οσοι πραγματικά χρειάστηκε να πανε στα επείγοντα. Μπορούν να καταλαβουν
Ανώνυμοςλογιστης
Ανώνυμοςλογιστης 29/03 - 00:33
Κέντρο υγείας
Λογιστακο κανείς μπουλινκ στο πρωσοπικο του νοσοκομείου??? Μάλλον εκφοβηθηκες εσυ πολύ τότε από τους προδομένους πελάτες σου!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/03 - 00:32
Κοτης
Αυτο που καταλαβα, ειναι οτι υπαρχουν πολλα κουμασια γιατροι, που θελουν το νοσοκομειο, δικο τους μαγαζι. Υπαρχει και μια κυβερνηση της πλακας, που εχει διαλυσει συνειδητα το ΕΣΥ σε ολη τη χωρα!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 28/03 - 17:37
νοσοκομείο
ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΑΝΗ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ???
Υπάρχει λογική;
Υπάρχει λογική; 28/03 - 17:05
Εκτός πραγματικότητας
Αυτές οι πρόχειρες λύσεις έφαγαν την Ελλάδα δυστυχώς. Στη διοίκηση πρέπει να μπουν γιατροί γιατί αυτοί μόνο ξέρουν πως λειτουργεί μια κλινική. Τι πάει να πει βάλτε όλοι πλάτες. Άλλη εκπαίδευση έχει ο παθολόγος 5 χρόνια παθολογίας και άλλη ο γενικός γιατρός κάποιους μήνες παθολογίας. Αλλά φάρμακα δίνει ο γενικός γιατρός και άλλα ο παθολόγος που κατά βάση είναι ενδοφλέβια. Τι πάει να πει έλα 4 ώρες και φύγε; Όταν αναλαμβάνεις ένα περιστατικό έχεις 24ωρες το 24ωρο ευθύνη για αυτό. Και ποια είναι τα απλά περιστατικά, όλες οι εισαγωγές είναι δύσκολες και έχεις να κάνεις με πολυσυστηματικες παθήσεις αλλιώς δε θα γινόταν εισαγωγές, αλλά θα έμεναν οι ασθενείς στα σπίτια τους. Τώρα για το μηχανήμα pcr covid που είναι στα επείγοντα πάνω από το πάγκο νοσηλείας των ασθενών εκει δηλαδή που αφήνουν τα φάρμακα ακόμη και τα ποτήρια που τους δίνουν νερό και είναι πηγη μόλυνσης θα έπρεπε να το κρύβουν και όχι να το βάζουν πρώτο πρώτο στην έκθεση τους. Ας δούνε κανένα βίντεο για το πώς είναι τα μηχανήματα pcr και τι μέτρα προστασίας παίρνουν στα Αλλά νοσοκομεία και μετά ας καυχηθουν για τα αντιδραστήρια.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 28/03 - 11:39
Νοσοκομειο Κω
Γιωργαντη χωρις ισολογισμους στο νοσοκομειο επι διοικησης σου επειδη τα εκανες ολα τελεια ελεγες, και εσυ παπα μας επαιζες και το καλυτερο σε αδειαζει ο Χρυσοπουλος λεγωντας οτι υπηρξες η χειροτερη διοικηση ever Μηπως ειναι η ωρα να παραιτηθεις και απο την θεση του προισταμενου τεχνικων υπηρεσιων του Δημου λεω εγω τωρα αλλωστε διακοσμητικος εισαι και εκει
Χατζηνικολαου Σπυρος
Χατζηνικολαου Σπυρος 28/03 - 10:01
doctor pass
https://www.902.gr/eidisi/voyli/324814/m-komninaka-egklimatikes-oi-elleipseis-prosopikoy-sto-nosokomeio-kai-ta-kentraοριστε που ειναι οι βουλευτες μας οεο!!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ