Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ευρυδίκη Νάκη – Παπαγιάννη: «Η περιφερειακή αρχή δουλεύει εντατικά, μεθοδικά, με πείσμα και σοβαρότητα»

09/08/2022
232 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πρόσφατα διόρισε την κυρία Ευρυδίκη Νάκη-Παπαγιάννη, ως αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επαγγέλματος Δωδεκανήσου.
 Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα που έχει να κάνει με τους τομείς των φυσικών πόρων, ενέργειας και βιομηχανίας, του τομέα απασχόλησης και του εμπορίου, όπως αυτές έχουν ανατεθεί στις Περιφέρειες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 Μιλώντας σήμερα στην «δημοκρατική» σχετικά με το παραγόμενο έργο της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου, ξεκαθαρίζει πως «δουλεύει εντατικά, μεθοδικά, με πείσμα και σοβαρότητα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της και ειλικρινά δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες από την ημέρα που ανέλαβαν. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο που «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και αυτό είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς».
 Η νέα αντιπεριφερειάρχης δηλώνει επίσης, πως θα είναι στο πλευρό του περιφερειάρχη. «Οσο θα με θέλει συνεπιβάτη στο καράβι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα είμαι δίπλα του για να διαμορφώνω πολιτικές, να δημιουργώ ευκαιρίες και να διεκδικώ πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τα νησιά μας»!
 • Κυρία Νάκη, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πρόσφατα σας διόρισε νέα αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επαγγέλματος Δωδεκανήσου. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και πού θα δώσετε έμφαση ειδικά τώρα που διανύουμε την τουριστική σεζόν στα νησιά;
 Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας. Πράγματι, αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επαγγέλματος σε μια χρονική περίοδο που τα νησιά μας βρίσκονται στην κορύφωση της τουριστικής τους δραστηριότητας. Ο Αύγουστος είναι συνυφασμένος με διακοπές και ξεκούραση, για τα νησιά μας όμως, είναι ένας μήνας που η εντατική δουλειά δεν σταματά, ιδιαίτερα φέτος που βρίσκονται οι προορισμοί μας αδιάλειπτα ψηλότερα από τις επιδόσεις της τελευταίας κανονικής χρονιάς.
 Όσον αφορά στον τομέα Εμπορίου και Επαγγέλματος, τον οποίο μου εμπιστεύθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, έχουμε να διαχειριστούμε το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό κομμάτι καθώς ο ρόλος του εμπορίου στην εγχώρια δραστηριότητα είναι αδιαμφισβήτητος αφενός και αφετέρου οι προκλήσεις πρωτόγνωρες. Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων σε περιφερειακό επίπεδο και αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνονται στον κλάδο μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και των συνεργειών με άλλους κλάδους είναι θέματα στα οποία θα δώσουμε πολλή ενέργεια. Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία του καταναλωτή θα βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του αντικειμένου μας, ιδίως την περίοδο αυτή που η κίνηση είναι επαυξημένη.
 • Η περιφερειακή αρχή του Γ. Χατζημάρκου διανύει τη 2η θητεία της. Ήταν παραγωγική (ακόμη και μέσα στη διετία της πανδημικής κρίσης) κατά την άποψή σας; Προχώρησε έργα σε νησιά που είχαν βαλτώσει εδώ και χρόνια;
 Η Περιφερειακή αρχή δουλεύει εντατικά, μεθοδικά, με πείσμα και σοβαρότητα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της και ειλικρινά δεν θυμάμαι να ήταν ποτέ ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες από την ημέρα που αναλάβαμε. Η περίοδος της πανδημίας ήταν πρωτόγνωρη και δημιούργησε δυνητικά κάποιες ανάγκες. Εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή είδαμε τις ευκαιρίες, κυρίως σε επίπεδο υγειονομικής θωράκισης των νησιών μας, γεγονός που πετύχαμε. Το στοίχημα να παραμείνουν τα νησιά μας πρωτοπόρα τουριστικά το κερδίσαμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.
 Εξασφαλίζοντας έναν ασφαλή προορισμό, με την συνολικά σωστή διαχείριση της πανδημίας και την συνεργασία μας με όλους τους κορυφαίους tour operators κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και φτάσαμε να μιλάμε σήμερα για ιστορικές επιδόσεις στο Νότιο Αιγαίο. Τα έργα και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής συνεχίστηκαν φυσικά και στα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στα μεγάλα και στα μικρά νησιά.
 Έργα αειφορίας και καινοτομίας για ένα πράσινο μέλλον με τα παραδείγματα της Χάλκης, της Τήλου της Αστυπάλαιας αλλά και την διάκρισή μας για την Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα «Rhodes Co- Lab Sustainable Destination, έργα συντηρήσεως σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά της ευθύνης μας μέσα από τα ειδικά προγράμματα της Περιφέρειάς μας, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών μας, στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα δίνοντας οικονομικές ανάσες στις επιχειρήσεις οι οποίες υπέστησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΠ Νοτίου Αιγαίου, ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές, υλοποιήσαμε έργα εκτός των αρμοδιοτήτων μας, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και κλείσαμε όλες τις πληγές του χθες με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου τεχνικού έργου της νησιωτικής Ελλάδας, του Φράγματος Γαδουρά, την δημοπράτηση του ιστορικού Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου και τα εγκαίνια της νέας Γέφυρας Κρεμαστής.
 Ο τρόπος που λειτουργούμε και εκφραζόμαστε σαν Περιφερειακή Αρχή, εκτός του ό,τι δεν περνάει μέρα, χωρίς να υπογράψει ένα νέο έργο, ξεπερνάει πολλές φορές τα αυτοδιοίκητά μας όρια. Το γεγονός ότι επαναφέρθηκε η Περιφέρεια μας στις μεταβατικές περιφέρειες με συνεπακόλουθο τα αυξημένα κονδύλια που θα εισρεύσουν στο Νότιο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι λειτουργήσαμε σαν φορείς δικαιοσύνης για μία ακόμη φορά.
 Το γεγονός ότι μπήκαμε στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 με διπλάσιους πόρους από αυτούς που είχαμε διαθέσιμους στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο καθώς και η αύξηση των κονδυλίων για τις “άγονες γραμμές” στην ακτοπλοΐα κατά 30 εκατ. ευρώ, δηλώνουν ότι οι διεκδικήσεις για εμάς είναι ένας διαρκής αγώνας. Στο αν ήταν παραγωγική η δεύτερη θητεία μας θα απαντήσω με στοιχεία που είναι αδιαμφισβήτητα: για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων και αυτό είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς.
 • Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τον περιφερειάρχη; Θα είστε δίπλα του και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;
 Τα πρώτα μου πολιτικά βήματα τα έκανα δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο και αναπόφευκτα δίπλα του πήρα και τα πρώτα μαθήματα αυτοδιοίκησης. Η σχέση που έχουμε είναι η ίδια που έχει και με όλα τα μέλη της παράταξης, αυτή της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης. Καταλυτικό ρόλο στην σχέση μας παίζει ο σεβασμός στην αυθυπαρξία μου μέσα στην ομάδα γεγονός που με δεσμεύει να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Οι αξιώσεις βέβαια που έχει από τους συνεργάτες του είναι δεδομένες και τις κάνει εύληπτες μέσα από το παράδειγμα που δίνει: εργατικότητα, τεκμηρίωση και αποτέλεσμα.
 Είναι σημαντικό μέσα σε πιεστικά περιβάλλοντα να υπάρχει η δεδομένη στήριξη και αυτό το έχουμε πλέον κατακτήσει. Μοιραζόμαστε κοινούς αξιακούς κώδικες όσον αφορά στην δημόσια διοίκηση και όσο θα με θέλει συνεπιβάτη στο καράβι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα είμαι δίπλα του να διαμορφώνω πολιτικές, να δημιουργώ ευκαιρίες και να διεκδικώ πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για τα νησιά μας.


 
  Πηγή:www.dimokratiki.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/08 - 17:01
έγιναν στην Ρόδο.....
τα έργα που αναφέρει η κ. Νάκη έγιναν στην Ρόδο. Στην Κω ποια ολοκληρώθηκαν ???
Αναγνώστες
Αναγνώστες 09/08 - 14:39
Πολιτική
Τι κάνουν οι θέσεις έτσι;;τώρα πια μας έπεισες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ