Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Fuel Pass 2: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης - Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν

01/08/2022
214 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση της βενζίνης.

Από το πρωί της Δευτέρας 1η Αυγούστου 2022, η ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr είναι διαθέσιμη για την νέα επιδότηση της βενζίνης. 

Με τα ΑΦΜ 1,2,3 ξεκινούν οι αιτήσεις. Την Τρίτη αιτήσεις θα υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες με ΑΦΜ σε 4,5,6,7 και την Τετάρτη σε 8,9 και 0.

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης είτε σε άυλη μορφή, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Το «Dnews» απαντά στις συχνότερες ερωτήσεις των καταναλωτών αναφορικά με τη λειτουργία του Fuel Pass 2 προκειμένου οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αποφύγουν λάθη και παγίδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλότερο επίδομα ή ακόμα και στην απώλεια του.

1.Ποιοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων;

Και στο Fuel Pass 2 επιλέξιμοι είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ, φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

2. Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι δικαιούχοι;

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα, όπως αυτό έχει δηλωθεί στη φετινή φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021.

3. Δεν έχω υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, θα χάσω το Fuel Pass 2

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου ώστε να μην χάσουν το επίδομα όσοι υποβάλλουν φορολογική δήλωση έως τις 30 Αυγούστου.

4. Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων

Δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η κλίμακα είναι:


Άγαμος → 30.000 ευρώ

Ζευγάρι → 33.000 ευρώ

Ζευγάρι + ένα προστατευόμενο μέλος → 36.000 ευρώ

Ζευγάρι + δύο προστατευόμενα μέλη → 39.000 ευρώ

Ζευγάρι + τρία προστατευόμενα μέλη → 42.000 ευρώ

Ζευγάρι + τέσσερα προστατευόμενα μέλη → 45.000 ευρώ

5. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της επιδότησης;

Πέραν των εισοδηματικών κριτηρίων, το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

6. Πώς διαμορφώνεται το ύψος της επιδότησης του Fuel Pass 2;

- Για την ηπειρωτική χώρα το επίδομα αυξάνεται από τα 45 στα 80 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα, ενώ στα 65 ευρώ θα είναι το επίδομα για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση διαμορφώνεται από τα 35 στα 60 ευρώ για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα και στα 45 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

- Για τα νησιά η επιδότηση για όσους επιλέξουν ψηφιακή κάρτα το ποσό θα φτάσει τα 100 ευρώ και στα 85 ευρώ για όσους επιλέξουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στα 70 ευρώ θα φτάσει η επιδότηση για τα μηχανάκια για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα και στα 55 για όσους επιλέξουν κατάθεση στην τράπεζα, αντί των 40 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά.

7. Πώς χωρίζονται οι περιοχές της χώρας για την επιδότηση καυσίμων;

• Έως 100 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

•Έως 80ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

•’Εως 70 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

•Έως 60 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

8. Πώς θα πιστωθεί η επιδότηση στους δικαιούχους;

Η επιδότηση θα πιστωθεί με τη μορφή ψηφιακής κάρτας στο κινητό τηλέφωνο των ιδιοκτητών η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης. Και αυτή τη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα το ποσό να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό. 

9. Πόσο θα είναι το bonus που θα πάρουν όσοι επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα;

Στο νέο γύρο επιδότησης της προμήθειας βενζίνης, όσοι δικαιούχοι επιλέξουν να λάβουν το ποσό στο κινητό τους με άυλη ψηφιακή κάρτα θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ, από 5 ευρώ που ήταν το bonus την προηγούμενη φορά.

10. Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή κάρτα;

Οι δικαιούχοι που δεν επιθυμούν ή το κινητό τους τηλέφωνο δεν υποστηρίζει την απαραίτητη τεχνολογία, θα λάβουν την επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν οι ίδιοι στη δήλωση τους.

11. Πώς να γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα του Gov.gr:

-Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

-Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

-Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

-Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

-Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

12. Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα;

Η άυλη κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού (smartphone) και χρησιμοποιείται για ηλεκτρονικές συναλλαγές και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS. Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του τριμήνου από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο και η χρήση της μπορεί να γίνει και εφάπαξ, δηλαδή για ένα μόνο γέμισμα, εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

13. Στο όχημα δεν έχω την πλήρη κυριότητα, μπορώ να υποβάλλω αίτηση;

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας - μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

14. Έχω παραπάνω από ένα όχημα στην ιδιοκτησία μου μπορώ να υποβάλλω αίτηση για όλα τα οχήματα μου;

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο.

15. Για το πετρέλαιο ντίζελ είναι διπλή η επιδότηση;

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ντίζελ είναι δικαιούχοι της επιδότησης που ισχύει για όλα τα καύσιμα ενώ ταυτόχρονα θα επωφεληθούν και από την επιδότηση της τιμής πώλησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας τον ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

 

dikaiologitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ