Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κασσιώτη: Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Κω το πρόγραμμα περίθαλψης και στείρωσης αδέσποτων ζώων

31/08/2022
235 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και λίγες ημέρες από τον Δήμο Κω και αφορά την περίθαλψη και την στείρωση των αδέσποτων ζώων του νησιού μας. Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Γεωργία Κασσιώτη,  μας πληροφορόρησε ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση «GASAH» και αφορά την περίθαλψη και την στείρωση των αδέσποτων ζώων όπως γάτες και σκύλους που εντοπίζονται σε ολόκληρο το νησί της Κω.  

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου 2022 σε συνεργασία με κτηνίατρο του νησιού μας. Συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μπορούν οι φιλόζωοι πολίτες να επισκέπτονται την κτηνίατρο μαζί με τα αδέσποτα γατάκια ή σκυλάκια προκειμένου να στειρωθούν ή να δεχθούν την περίθαλψη της κτηνιάτρου.  

Για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμος Κω σε συνεργασία με φιλοζωικό σωματείο η κα. Γεωργία Κασσιώτη μας δήλωσε τα εξής:  

«Σε συνεργασία με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο GASAH, ο Δήμος της Κω προσφέρει για πρώτη φορά στο νησί, πρόγραμμα περίθαλψης για ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 

1) Μέρες περίθαλψης ορίζεται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, αρχής γενομένης την 17.08.2022 

2) Πριν μεταφέρεται το ζωάκι στο κτηνιατρείο VET + PET στο Ζηπάρι, ελέγξτε στο Facebook της GASAH ή στο www.gasah.ch, μιας και επείγοντα περιστατικά, καιρικές συνθήκες ή άλλοι λόγοι εκτός απροόπτου, μπορεί να ακυρώσουν την διαδικασία. 

3) Αφήστε το ΑΔΕΣΠΟΤΟ ζωάκι για περίθαλψη μεταξύ 09.15 και 09.45 στο κτηνιατρικό κέντρο VET + PET στο Ζηπάρι. Μετά την οριζόμενη ώρα τα ζωάκια δεν θα παραληφθούν. 

4) Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Για προφανή λόγους, ο αριθμός των ζώων που θα παραλαμβάνονται θα είναι συγκεκριμένος. 

5) Τα ζωάκια θα πρέπει να παραμείνουν νηστικά 8 ώρες πριν την άφιξη τους στο κτηνιατρείο, αλλά θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε νερό. Αν τα ζώα έχουν θέματα υγείας ή ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, αυτά θα πρέπει να γνωστοποιούνται την ώρα της άφιξης τους. 

6) Κάθε είδους επέμβαση μπορεί να ακυρώνεται εάν αυτό κριθή ότι αντιτίθεται στην υγεία του ζώου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Κω αλλά και επισκέπτες για την συνεργασία τους σε ότι αφορά την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Από την πρώτη στιγμή ήταν στις προτεραιότητες μας να δούμε τους τετράποδους φίλους μας και για αυτό το λόγο στηρίζουμε με τροφή φιλόζωους και τώρα υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα. Η στείρωση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που πλέον είναι πραγματικότητα στην Κω». 

Σε σχετική ενημέρωση η GASAH αναφέρει: 

« Επιτέλους ήρθε η ώρα! 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι την Τετάρτη 17.08.2022 θα ξεκινήσει το πρώτο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων στο νησί της Κω σε συνεργασία με το Δήμο και την κτηνίατρο Μαρία Χαλκιδίου.  

Ας στειρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα για να μειώσουμε την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και κατ' επέκταση την ταλαιπωρία των ζώων.  

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες στη συνημμένη εικόνα.  

Ευχαριστούμε για την συνεργασία σας. 

Υ.Γ.  Αφορά αδέσποτα σκυλιά και γάτες». 

 

Λίγα λόγια για την GASAH και για τις δράσεις της στο νησί της Κω.  

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφτείτε τα ζωάκια μας 

Σας παρακαλούμε να προγραμματίστε ένα ραντεβού, στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο [email protected] 

Εάν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι, το προσωπικό μας θα σας παρέχει ότι βοήθεια χρειαστείτε. 

Υποστηρίξτε μας τώρα - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ 

Η GASAH βοηθάει τα ζώα στο νησί της Κω. 

Επικεντρωνόμαστε σε προγράμματα στείρωσης, διάσωση ζώων, ευαισθητοποίηση του κοινού και εφαρμογή της νομοθεσίας. 

 

ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ 

Διοχετεύουμε την ενέργεια μας και τις δωρεές μας στην πρόληψη και στην φροντίδα όλων των ζώων, ανεξαρτήτως είδους. 

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ 

Γιατί τα ζώα μας χρειάζονται. Η δουλεία μας γίνεται κυρίως από εθελοντές και οι δωρεές είναι προς το άμεσο όφελος των ζώων. 

Η GASAH είναι επίσημα αδειοδοτημένo και καταχωρημένο φιλοζωικό σωματείο στην Κω. 

Σάντυ Λαδικού  

 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/09 - 18:29
Και η αποθεραπεία;;;
Η αποθεραπεία των στειρομένων ζώων είναι πολύ σημαντική για να πάνε καλά. Μετά την εγχείριση το γατάκι ή σκυλάκι δεν πρέπει να πάει πίσω "στο δρόμο" (όπου κινδυνεύει από αμάξια, ανθρώπους, άλλα ζώα κ.λ.) για τουλάχιστον πέντε μέρες...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/09 - 08:15
η Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε....
η Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ένα ακόμα πρωτοποριακό πρόγραμμα μετά από μήνες !!!Αναμένουμε το επόμενο (δεν υπάρχουν σχόλια) .......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ