Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κοκαλάκης: Η Κέφαλος επανασυστήνεται – Δυστυχώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους

26/05/2022
217 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Παρασκευή 4 Φεβρουάριου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ορφέα η νέα τουριστική ταυτότητα του τουριστικού προορισμού Κως.

Σήμερα 26 Μαΐου 2022 θα σας παρουσιάσω με αυτό το κείμενο την αληθινή εικόνα του τουριστικού προορισμού Κως – Κέφαλος 2022.

Δυστυχώς οι εικόνες πολλές φορές μιλούν από μονές τους και μας παρουσιάζουν την θλιβερή πραγματικότητα στην οποία ζει ο Κάτοικος της Κέφαλου αλλά και στην οποία καλείται για ακόμα μια τουριστική περίοδο να προσπαθήσει μετά από δυο δύσκολα χρονιά να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες μας οι οποίοι κάθε χρόνο μας τιμούν και μας προτιμούν, τους αποκαλούμε «Ήρωες» στο Χωριό μας καθώς η πλειονότητα τους αποτελείται από άτομα τα οποία  έρχονται εδώ και πολλά χρονιά κάθε χρόνο και τα οποία αντικρύζουν την ιδιά εικόνα του Χωριού μας στο οποίο τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρονιά  προς το καλύτερο.

Σε συνάντηση μας, από τις λίγες, με τον Δήμαρχο του Νησιού στο Κοινοτικό Κατάστημα της Αντιμάχειας παρουσία των συνάδελφων μου Προέδρων της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας τον Οκτωβρίου του 2020 είχα τονίσει ότι ντρέπομαι που οι επισκέπτες του τόπου μου, οι οποίοι στηρίζουν τις επιχειρήσεις μας και ζούμε από αυτούς, με το ρυθμό που κινούμαστε και τα επόμενα καλοκαιριά θα περπατήσουν ξανά σε δρόμους χωρίς πεζοδρομία, χωρίς φωτά, γεμάτους λακκούβες και αυτό δεν θα αποτελεί αποτυχία μονάχα του Προέδρου του Χωριού αλλά αποτυχία και της Δημοτικής Αρχής.

Σήμερα κάνοντας κανείς μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο του χωριού μας θα δει πολλές λακκούβες στους δρόμους, αλλά και χόρτα και πεζοδρομία, οπού υπάρχουν, μισά, θα δει σε παράδρομους του Χωριό μας οπού υπάρχουν πολλά από τα μικρά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και τα μικρά ξενοδοχεία τα οποία είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της τουριστικής Κέφαλου να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός, να μην υπάρχει πεζοδρόμιο.

Στο Χωριό μας λείπουν τα βασικά έργα υποδομής τα οποία θα διευκολύναν την ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας, ασφαλείς δρόμοι, σωστός φωτισμός και πεζοδρομία για πεζούς και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μετά από σχεδόν τρία χρονιά η Δημοτική Αρχή κατάφερε να υπογράψει την σύμβαση ασφαλτοστρώσεων για την Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών, άγνωστο είναι ποτέ θα ξεκινήσουν αυτές, έγινε και μια αρχή για την μελέτη ηλεκτροφωτισμού και προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία για το γήπεδο.

Όλα αυτά όμως χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρονιά και σίγουρα δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέσα στην δημοτική περίοδο των τεσσάρων ετών.

Την ίδια στιγμή όμως αντίστοιχες μελέτες και διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί για το υπόλοιπο νησί, το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί και ποτέ επιτέλους η Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών θα έχει την προτεραιότητα σε κάτι;;;

Το συμπέρασμα της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου που ήρθε στην ώρα της μετά από δυο χρονιά κορονοϊού και πιο νωρίς είναι πως δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός, καμία οργάνωση, έλλειψη προσωπικού αλλά και μηχανήματα χαλασμένα σε συνεργία και εργοτάξια την στιγμή που έπρεπε να λειτουργούν όλα, που και πάλι δεν θα ήταν επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Σε όλο αυτό που περιέγραψα αναμφίβολα φέρω το δικό μου μερίδιο ευθύνης καθώς αποτελώ μέρος του συστήματος της τοπικής Αυτοδιοίκησης το σηκώνω καθημερινά και μια συγγνώμη δεν αρκεί, ας αναλογιστούν και ας σηκώσουν και όλοι οι υπόλοιποι το δικό τους μερίδιο και ας καταλάβουμε όλοι μας πως αυτός ο τόπος δεν μπορεί να είναι άλλο αποκομμένος και σε δεύτερη μοίρα.

Μένει να δούμε πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος, με την Κοινότητα σε λίγες μέρες να μένει με ένα άτομο στο προσωπικό της για να καλύπτει τις ανάγκες της.


Προέδρος Κοινότητας Κεφάλου


Κοκαλάκης Α. Γιώργος


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Πολίτης τενίστας -τσαιρια προς Τιγκάκι
Πολίτης τενίστας -τσαιρια προς Τιγκάκι 27/05 - 23:12
Κυνδυνος οι δρόμοι της Κω για ζωές
Τώρα φταίν οι πρόεδροι για όλα ;;; Γιατί κάποιος πάντα πρέπει να φταιει όταν κάτι δε συμφέρει;;!! Το δρόμο του τιγκακιου κοντεψαμε να σκοτωθούμε από πίσω μεριά που παμε για τένις και στα τσαηρια ;;; Οι τουρίστες δεν μπορούσαν να κάνουν καν ποδήλατο και κατέβηκαν απ' τα ποδήλατα και τα έσερναν και περπατούσαν;;! Αμανές ψηλά πόλη γιατί δεν έχετε αντίπαλο και είστε σίγουροι για τον εαυτό σας αλλά όλα εδώ πληρώνονται!! Κάποτε είχαν κε άλλοι ψηλά τη μύτη αν πάθουμε κάτι εσείς θα μας αποζημιώσετε ; Η γίναμε κακοι τώρα που γράψαμε σχόλιο εδώ και θα φάμε εκδίκηση ;
ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΣ
ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΣ 27/05 - 07:40
Ο ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, 5 ΧΡΟΝΙΑ?
ΣΥΜΦΩΝΩ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ
ΚΕΦΑΛΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΣ 26/05 - 21:40
Ο ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ? ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΛΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ