Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κυρίτσης: Η αγορά της Κω μετράει απώλειες εξ αιτίας του ανοίγματος της γραμμής με την Τουρκία

16/06/2022
281 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Στις απώλειες που μετράει η αγορά της Κω εξαιτίας του ανταγωνισμού από την Τουρκία αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο τέως δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως εξήγησε ο τέως δήμαρχος τα ημερόπλοια κυρίως αυτά που έρχονται από την Τουρκία φεύγουν φορτωμένο με κόσμο τουρίστες και ντόπιους που κάνουν τις αγορές τους από τα παζάρια αλλά και τις επιχειρήσεις της γειτονικής Τουρκίας  σε χαμηλές τιμές.

«Είναι  θλιβερό αυτό που γίνεται και κάποιοι καμαρώνουν ότι καλώς άνοιξε η γραμμή . Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα την άνοιγα τη γραμμή ή θα έβαζα ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο τρόπος  μετακίνησης να είναι σύννομος.  Εδώ χρειάζεται να γίνεται έλεγχος από το  λιμεναρχείο.  Και το λιμενικό ταμείο να ελέγξει την κατάσταση. Κάποιοι όμως δεν ασχολούνται  με αποτέλεσμα να ωφελούνται οι επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης.

«Και οι ντόπιοι και οι τουρίστες πάνε στα παζάρια της Τουρκίας για ψώνια . Οι επιχειρηματίες της Κω θα έχουν πρόβλημα αν κάνουν το άθροισμα στο τέλος της θερινής σεζόν», τόνισε ο κ.Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στον τουρισμό που τόνισε πως πάει πάρα πολύ καλά φέτος και στην Κω.

«Τουριστικά θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2019.Διανύουμε μια περίοδο που είναι πολύ καλή για το νησί. Όμως η Κως ήταν απροετοίμαστη  παρότι η του τουριστική κίνηση ξεκίνησε νωρίς. Υπάρχει θέμα με τις υποδομές  και την καθαριότητα. Αυτοί που θα ωφεληθούν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες», είπε .

«Για άλλη μια χρονιά ο τουρισμός και οι αριθμοί πάνε καλά αλλά  όχι και οι άνθρωποι. Και εδώ υπάρχει  θέμα με την έλλειψη προσωπικού», τόνισε.

Ο τέως δήμαρχος τόνισε πως  στην Κω δεν γίνονται βήματα προς τα εμπρός αλλά πίσω.

«Εδώ στην Κω κάνουμε βήματα προς τα πίσω και αυτό είναι κατάσταση που παγιώνεται. Χάνουμε χρόνο χάνουμε  πολύτιμα πράγματα που είχαν δρομολογηθεί και δεν γίνονται και τα έχει ανάγκη η Κως. Μένουν όλα εκεί   που τα είχαμε αφήσει το 2019», τόνισε.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του  προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην Κω

«Θα κάνει συναντήσεις με φορείς θα μιλήσει με ανθρώπους θα τον επισκεφτούν οι θεσμικοί παράγοντες όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», τόνισε.


skyrodos.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Πράκτορας
Πράκτορας 17/06 - 22:46
Εισπράκτορας
Και εδώ πανάκριβα πηγιενω εξωτερικό στα μαγαζιά καμια φορά τέτοια ποιότητα τέτοιες τιμές παθαίνω σοκ Εδώ οι κακομοίρηδες περιμένουμε τις εκπτώσεις πάντα και άμα καταφέρουμε να πάρουμε.. δε νομίζω ότι φταίνε οι γραμμές για την απώλεια στην αγορά μας!!! Υπήρχαν πάντα!!!! Η ακρίβεια φταίει και αυτοί που πηγιενουν Τουρκία δεν ψωνίζουν όπως παλιά οι άνθρωποι. Τι προσπάθειτε τώρα για πλυσεις?? Ας κάνουν οι "νυν πλησεις" καλοδεχούμενες , οι πρώην πιείτε καφέ και στην υγεία μας.??
Κωος
Κωος 16/06 - 21:13
Μεγας οικονομολογος
Εσύ άνθρωπε μου αδικεισαι.Να αναλαβεις τα ηνία της χωρας να μας σώσεις.Ρε αντε σταμάτα τις αηδιες σου.Σε ειδαμε τι εκανες οταν ησουν δημαρχος και σε απολαύσαμε!!!
Έμποροι
Έμποροι 16/06 - 20:55
Πολιτική
Καλά την είχαν κλείσει τη γραμμή με αφορμή την πανδημία. Τι την ανοίξανε για να τα οικονομανε τα τουριστικά γραφεία τα ημερόπλοια και οι καλοί γείτονες που θα μας ρίξουν στη θάλασσα και θα μας κάψουν;;η αγορά όλη υποφέρει πηγαίνουν και ψωνίζουν τα πάντα παμφθηνα οι τουρίστες ένεκα της λίρας που έχει κατρακυλυσει.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ