Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Παππάς για νέο νοσοκομείο Κω: Η ανάγκη κάνει το όνειρο πραγματικότητα - Το χρονοδιάγραμμα του έργου

13/04/2024
466 Εμφανίσεις
12 Σχόλια

Ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της προμελέτης του έργου κατασκευής νέου Νοσοκομείου στο νησί της Κω. Αυτό προέκυψε, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά, με τον αρμόδιο Μηχανικό της ΚΤΥΠ Α.Ε. που χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, καλύπτονται και οι εκκρεμότητες που αφορούν τις υποχρεώσεις από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Το νέο, Γενικό Νοσοκομείο Κω, είναι δυναμικότητας 70 κλινών, με δυνατότητα πρόσθεσης 30 επί πλέον, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Οργανισμό που διέπει το υγειονομικό ίδρυμα. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς τον ξενοδοχειακό και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, εκτιμάται σε 20.000.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και  προβλέπεται από πόρους του ΠεΠ Νότιο Αιγαίο – ΕΣΠΑ 2021 – 2027. 

Το  χρονοδιάγραμμα σταδίων δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου, είναι το ακόλουθο: 

- Ολοκλήρωση Α΄ και Β΄ φάσης προμελέτης, 30/06/2024.

- Ένταξη έργου στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίο, 21-27 – ανάθεση εκτέλεσης του έργου στην Κτ. Υπ. Α.Ε. από Υπ. Υγείας, 30/06/2024.

- Δημοπράτηση με σύστημα μελέτη– κατασκευή 30/10/2024.

- Ανάδειξη αναδόχου – υπογραφή σύμβασης 30/06/2025.

- Ολοκλήρωση έργου 30/12/2027.

Για την πορεία των διαδικασιών ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης  Παππάς, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, την Κτ. Υπ. Α.Ε., τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Παππά, σύντομα, υποβάλλεται στη 2η Υ.Πε Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου προς έγκριση η εκπόνηση του αναλυτικού, κτιριολογικού προγράμματος, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί η προκαταρκτική αρχιτεκτονική μελέτη, ο προσδιορισμός των όρων δόμησης, καθώς και οι παρεκκλίσεις που θα περιληφθούν στη θεώρηση του Τοπογραφικού Διαγράμματος. 

Από πλευράς Κτ. Υπ. Α.Ε. έχουν συλλεγεί τα απαιτούμενα στοιχεία, που αφορούν στην καταλληλότητα του οικοπέδου. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου Κω, εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση, με προοπτική, την έγκαιρη κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου, καθώς, η τήρηση του προαναφερόμενου χρονοδιαγράμματος, απαιτεί  συνεργασία και ταχύτατες ενέργειες, από τους αρμόδιους πολιτικούς, τεχνικούς, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς φορείς. 

«Γίνονται τεράστιες προσπάθειες συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στο νησί της Κω, ως έργο ελπιδοφόρο για τους κατοίκους της Βόρειας Δωδεκανήσου και των γύρω νησιών. Η ανάγκη, κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ιερό έμβλημα για το νησί της Κω, δικαιώνοντας την παρακαταθήκη του Κώου Ιπποκράτη, θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και παγκοσμίως αναγνωρισμένος, ως ο διασημότερος ιατρός της αρχαιότη­τας» δήλωσε ο Γιάννης Παππάς, που από την αρχή, βρίσκεται δυναμικά, κοντά στις διαδικασίες. 

Αναφορικά με την τοποθέτηση ιατρού – παθολόγου στο Γ. Ν. Κω, όπως ενημέρωσε τον κ. Παππά, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, επί πέντε φορές, από το 2022 μέχρι και σήμερα έχει γίνει προκήρυξη θέσης μάλιστα δε, στις τρεις από αυτές, με δύο θέσεις γιατρών. Διευκρινίζεται ότι, η θέση παθολόγου στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, είναι πάντα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Υπε για υποβολή αιτήσεων, με μισθό 1.800 ευρώ. Με το κίνητρο του συγκεκριμένου μισθού, μετακινήθηκαν τον Ιούλιο και Αύγουστο 2023 δύο ιατροί, προερχόμενοι από Νίκαια και Λάρισα. 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 12
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/04 - 17:43
Θεοφανεία
Αληθεύει ότι θέλει να τοποθετήσει στην διοίκηση του Νοσοκομείου,κουμπάρο του;Άξιοι της μοίρας μας,αν το επιτρέψουμε!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/04 - 17:27
κ. Παππά πραγματικά προσπαθείτε για την Κω....
κ. Παππά πραγματικά προσπαθείτε για την Κω, το πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια του Δημάρχου και δυστυχώς πέρασαν 4 έτη χωρίς να ολοκληρωθεί κανένα έργο .... Θα περάσουν άλλα 5 και δυστυχώς δεν θα τολμάτε να έρχεστε στην Κω ....Τώρα πως πήρε ο Νικηταράς τις εκλογές με 60%, η εμμονή του Κυρίτση να κατεβεί πάλι, τον γλίτωσε από την καταστροφή... Με οποιοδήποτε άλλον αντίπαλο τις έχανε τις εκλογές ....
ΠΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΛΟΥΣΤΡΟ
ΠΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΛΟΥΣΤΡΟ 14/04 - 10:22
Ενεργος πολιτης
Η μεγαλυτερη καταντια ειναι των ψηφοφορων.....που πιστευουν και ΤΟΥΣ ΔΥΟ ...παραμονες των εκλογων!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/04 - 09:19
κ. Παππά είναι δυνατόν ????
κ. Παππά είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί το νέο νοσοκομείο μόνο με μέτρο από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2021-27 ? Ο Περιφερειάρχης έχει ανακοινώσει μόνο 15 εκατ. € είναι διαθέσιμα ? Απαιτείται και άλλη χρηματοδότηση, πιθανόν από εθνικό πρόγραμμα ή ΣΔΙΤ για να ολοκληρωθεί....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 14/04 - 08:19
ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕ ΛΟΥΣΤΡΟ!,
Αυτή την δήλωση του και το χρονοδιάγραμμα του έργου για ιστορικούς λόγους πρέπει να την κάνουμε κορνίζα!Χωρίς έγκριση του έργου από τους αρμόδιους,χωρίς ένταξη ακόμη από το ΕΣΠΑ,χωρίς να βρεθούν τα υπολοποιπα 80 με 90 εκατ.συνεχίζουν να μιλάνε τώρα για νοσοκομείο 70 κλινών!,Αναρωτιέμαι ποιανού κατάντια είναι μεγαλύτερη του ΔΗΜΑΡΧΙΣΚΟΥ μας η του Βουλευτή!,ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!,,
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 21:00
Προσοχή θα εκτεθείτε !!!
κ. Παππά λέτε διαφορετικό σχεδιασμό από το Δήμαρχο. Προσοχή θα εκτεθείτε !!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 20:29
Κώοι πολίτες
Δεν πιστεύουμε να προσγειώσεις,κάποιον ανίκανο ξανά στην Διοίκηση... Επανάσταση αν σας λέει κάτι η λέξη!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 20:14
Πραγματικά νευριασα διαβάζοντας το δελτι
Βγαίνει ο Υψηλάντης λέει από Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Βγαίνει ο Νικηταράς λέει από Σεπτέμβρη. Βγαίνει ο Παπας λέει αύριο. Ευρωεκλογές έρχονται. Μας περνάνε ψιλό γαζί.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 19:58
ΤΩΡΑ
Εχει γιατρους το νοσοκομειο;;; Τωρα;;;;; Ηρεμα ρωταμε! Απο. θα... θα... χορτασαμε!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 19:54
Ντροπη
Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Ντροπη.
Ανώνυμος Δίκαιος
Ανώνυμος Δίκαιος 13/04 - 19:29
Τρέξε να κρυφτείς
Παππα καλύτερα να κρυφτείς και όχι να μιλάς. Έχετε εγκαταλείψει το νοσοκομείο και εμάς. Μας βάζετε να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά γιατί δεν θέλετε να φέρετε γιατρούς. Που ακούστηκε να πληρώνω γιατρό να δει τον πατέρα μου μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο. Είστε άχρηστοι
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/04 - 19:08
Μπράβο
στον Παππα! Αν όσα ανακοίνωσε είναι αλήθεια . Μπράβο σας για το έργο σας. Το νοσοκομείο όμως θα χρειαστεί γιατρούς και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό απο το κτίριο. Εύχομαι να τα καταφέρετε και σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα του νησιού μας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ