Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Χατζημάρκος: Ξεκίνησαν οι γεωτεχνικές έρευνες στο Λιμάνι Κεφάλου

27/04/2024
203 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με αφορμή την έναρξη των γεωτεχνικών ερευνών για την επέκταση και αναβάθμιση του Λιμένα Κεφάλου ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, έκανε την παρακάτω δήλωση στα social media:
"Ενας πλωτός γερανός στην Κέφαλο της Κω, είναι η εικόνα της δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στο νησί, στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κω Παναγιώτη Αβρίθη για την στήριξη μας στον αγώνα για επέκταση του λιμανιού. Ο πλωτός γερανός πήγε στην Κω για την αναγκαία γεωτεχνική έρευνα προκειμένου να κλείσει ο φάκελος του έργου προ της υποβολής του για εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του".


Να υπενθυμίσουμε ότι η περιφέρεια υπέγραψε σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο, για την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού στην Κέφαλο, το οποίο θα αποτελέσει τον δεύτερος λιμενικός πόλος στο νησί μας.

Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση (8 εκ. ευρώ) και την υλοποίηση του λιμανιού, για λογαριασμό του κυρίου του έργου, που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω.

Πρόκειται για έργο που θα συμβάλει αναπτυξιακά στην προοπτική του νησιού της Κω και ειδικότερα της περιοχής Κεφάλου, και το οποίο το Λιμενικό Ταμείο έχει μελετήσει και αδειοδοτήσει περιβαλλοντικά.

Με την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων επέκτασης και βελτίωσης, το λιμάνι Κεφάλου αποκτά διακριτές λειτουργίες οι οποίες αποτελούνται από τρεις ζώνες: Τη Ζώνη Α – Πολυχρηστικός Λιμένας που αφορά την εξυπηρέτηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης, τη Ζώνη Β – Αλιευτικό Καταφύγιο, που αφορά στην εξυπηρέτηση της αλιευτικής δραστηριότητας και τέλος, τη Ζώνη Γ – Τουριστικό Αγκυροβόλιο, που αφορά κυρίως στην εξυπηρέτηση των διερχόμενων τουριστικών σκαφών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Ο πρόσθετος χερσαίος χώρος που προκύπτει από την επέκταση των προτεινόμενων λιμενικών έργων είναι επιφάνειας 5.535μ2. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης δίκτυα Η/Μ εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και πυρόσβεσης.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑνώνυμοςΚεφαλος
ΑνώνυμοςΚεφαλος 27/04 - 14:23
Λιμάνι
Στο χωριό μου λένε μια παριμημια Φιεται από μπροστά μη σας κουτουλήσεις το βοι έκπληκτος ο άλλος ρωτά μα που είναι το βοι ; Να η σαουλα πάω να το φέρω ! Έργα χωρίς αντίκρισμα πως θα υποστηριχτούν από τη χερσεα πλευρά τι σκοπούς θα εξηπηρετει και αλλά πολλά να θίξαμε και κανένα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ