Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γεμάτη παλμό η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Κω

01/05/2023
542 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Γεμάτη παλμό ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που διοργάνωσε στην Πλ. Ελευθερίας, το Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν φορείς και σωματεία του Νησιού μας.

Oι ομιλητές στον χαιρετισμό τους τόνισαν ότι όλοι μαζί, ενωμένοι συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η ζωή μας σήμερα για τα κέρδη των λίγων.

"Στο κάτω-κάτω εμείς δουλεύουμε και κινείται η «μηχανή της οικονομίας». Γιατί σήμερα μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα και να ικανοποιηθούν επιτέλους οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις σε δουλειά, παιδεία και υγεία. Μπορούμε να κοντραριστούμε με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις για να βγάζει κέρδη στις πλάτες μας το κεφάλαιο.

Συνεχίζουμε για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας.

Διεκδικούμε:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο νοσοκομείο Κω. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, ΕΚΑΒ, ΕΦΚΑ.
  •  Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. 
  • Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. 
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας, των εργατικών, λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. 
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 02/05 - 20:14
Cult 24
Από τα καλύτερα βίντεο...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/05 - 20:08
Δεξιο σκουπιδι
Και συ αγραμματε νεοδημοκρατη, ψωμι κι ελια και κωτσο βασιλια. Χουντο υπολειμμα, τι ξερεις απο αγωνες του λαου?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 01/05 - 18:52
Νεοδημοκρατης
Καλά θα ήταν να καταθέτετε και κανένα στεφάνι στις εθνικές εορτές της 25 Μαρτίου,28 Οκτωβρίου,7 Μαρτίου και όχι μόνο την πρωτομαγιά.Ηια αυτό και πολλά άλλα θα είστε μοναχοί σας, κολλημένοι στο 5%, με συνοδοιπόρους τα Συριζανελια και τον αποπατο του ΠΑΣΟΚ.Ανθρωπακια βολεμενα στο δημόσιο, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, υπάλληλοι ΔΕΗ αριστεροί του χαβιαριου με περιουσίες και εισοδήματα και μιλάτε για εργατιά.Σας μάθανε τόσα χρόνια και σας βαρέθηκαν.Ουτε ένας εργάτης δεν σας ακολουθεί.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ