Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Κως ανάμεσα στα 4 νησιά που έχουν ξεπεράσει σε αφίξεις το 2019 (Απρίλιος - Μάιος)

08/06/2022
492 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τέσσερα αεροδρόμια δημοφιλών τουριστικών προορισμών έχουν “σπάσει” μέχρι στιγμής το ρεκόρ αφίξεων του 2019. Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Ζακύνθου και της Κέρκυρας, τα οποία παρουσιάζουν κίνηση μεγαλύτερη από αυτή του 2019, που χαρακτηρίζεται ως έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Αισιόδοξα, όμως παρά τις όποιες αντιξοότητες, όπως είναι η ακρίβεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αυξήσεις στα καύσιμα, είναι και τα στοιχεία για τα υπόλοιπα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Fraport Greece.

Σε πρώτη προσέγγιση οι φετινές τουριστικές ροές προς αρκετά νησιά της Ελλάδας προχωρούν με έντονους αυξητικούς ρυθμούς, οι οποίοι αν συνεχιστούν, είναι πολύ πιθανό η χώρα μας, εκτός ακραίου απροόπτου να ανακτήσει το 80 με 85%, περίπου, της κίνησης του 2019 ή να υπερβεί.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που διαχειρίζεται η Fraport Greece διακίνησαν, για πρώτη φορά, πάνω από 30 εκατ. επιβάτες. Βέβαια, το 2020 ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού χάθηκε, λόγω της πανδημίας, καθώς επήλθε μεγάλη μείωση στις αεροπορικές αφίξεις που έφθασε το 71,4%, με 8,61 εκατ. επιβάτες.

Πάντως, όσο προχωρεί ο καλοκαίρι, τόσο μειώνεται η διαφορά των αεροπορικών αφίξεων σε σχέση με το 2019

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αλλά και τις ενδείξεις για τη φετινή θερινή περίοδο παρουσιάζεται σημαντική ανάκτηση της επιβατικής κίνησης.

Ανοδικό το α’ τετράμηνο

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece ανήλθε σε 2,71 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι 3,35 εκατομμυρίων επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2019, δηλαδή μείωση 19,1%.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν η ανάκαμψη των αερομεταφορέων και κατ’ επέκταση του τουρισμού στην τρέχουσα χρονιά είναι μονόδρομος και θα επιτευχθεί αν δεν επηρεάσουν εξωγενείς παράγοντες, όπως οι εξελίξεις στα γεωπολιτικά αλλά και τα προβλήματα στη λειτουργία αεροδρομίων, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού που οδηγούν σε καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις πτήσεων.


Πηγή: liberal.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ