Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ικανοποίηση στην τοπική αγορά από την "κίνηση" των Εορτών - Tι δηλώνουν οι επιχειρηματίες

14/01/2023
104 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Επέστρεψαν τα κανονικά Χριστούγεννα μετά από τους περιορισμούς δύο ετών με τον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές να επιστρέφουν σε συνήθειες γιορτινές σε ότι αφορά τις αγορές και τους εξόδους.

Αν και όπως σημείωσαν όλοι οι επαγγελματίες που μίλησαν στο «ΒτΚ», αρκετοί Κώοι έφυγαν για διακοπές κάτι που φάνηκε στην κίνηση, παρόλα αυτά η εμπορική κίνηση κρίνεται καλή με το νησί να κινείται πλέον σε ρυθμούς εκπτώσεων.

Πασχάλης Βρακίδης – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κω « Καλή η εορταστική κίνηση παρά τη μεγάλη φυγή για διακοπές»

« Η εμπορική κίνηση φέτος τις γιορτές πήγε καλά παρά το γεγονός ότι πολλοί έφυγαν για διακοπές. Ήταν όμως ικανοποιητική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των εμπόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και υπάρχουν δυσκολίες για όλους λόγω της ενεργειακής κρίσης, η επιστροφή στην κανονικότητα έφερε αγορές δώρων και εξόδους κάτι που βοήθησε τα τοπικά μαγαζιά.

Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις ο κ. Βρακίδης είναι αισιόδοξος καθώς τώρα ξεκινά ο χειμώνας άρα οι αγορές σε χειμερινά είδη είναι πλέον ευκαιρία με τις μειωμένες τιμές. « Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν μόλις την Δευτέρα όμως η αλλαγή του καιρού θα φέρει και αγορές σε ρούχα και παπούτσια χειμερινά. Με τις εκπτώσεις οι οποίες είναι και γενναίες θα βγουν κερδισμένοι οι καταναλωτές. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά προαιρετικά και είναι μία ευκαιρία να κάνουν οι πολίτες τις αγορές τους με εκπτώσεις».

Κυριακή Χατζηδημήτρη , Κοσμήματα Ρεΐση – Αυξημένη η κίνηση προ των Χριστουγέννων

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων ήταν η εμπορική κίνηση στην τοπική αγορά με τους καταναλωτές να επιλέγουν τα τοπικά μαγαζιά για τα δώρα τους όπως μας σημείωσε η Κυριακή Χατζηδημήτρη , υπεύθυνη στο χρυσοχοείο Ρεΐση.

« Το γεγονός ότι πήγε καλά η σεζόν, όλοι δούλεψαν φυσικά βοήθησες στο να κάνει ο κόσμος τις αγορές του κατά την περίοδο των εορτών.. Δεν υπήρχε πολύ κίνηση στο κέντρο , να μην μπορείς να περάσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν όμως όσοι έβγαιναν στα μαγαζιά , ψώνιζαν».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ήταν πιο εμπορικές από τις ημέρες προ Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με την Κυριακή.

«Την περίοδο τον Χριστουγέννων είχες περισσότερη κίνηση από της Πρωτοχρονιάς ξεκάθαρα. Ενδεχομένως να έφυγαν για διακοπές την Πρωτοχρονιά αρκετοί και έτσι να έκαναν νωρίτερα τις αγορές τους για δώρα. Επίσης περισσότεροι κατέβαιναν για καφέ στις κεντρικές καφετέριες και έκαναν στοχευμένα τις αγορές τους με αποτέλεσμα να μην έχουμε την κίνηση στους δρόμους όπως πριν όπου οι περισσότεροι έκαναν βόλτες. Ως επιχείρηση ευχαριστούμε τους καταναλωτές που μας επέλεξαν για τα γιορτινά τους δώρα και ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμος».

Μαρία Πετρή & Νίκος Πης , Jumbo Κουκλόσπιτο – Χαρούμενα τα φετινά Χριστούγεννα με ανεβασμένη διάθεση

Χριστούγεννα βγαλμένες από το παρελθόν με αγορές σε παιχνίδια και εποχικά είδη, έζησαν φέτος οι καταναλωτές της Κω με το Jumbo Κουκλόσπιτο να γεμίζει καθημερινά από χαρούμενα πρόσωπα που απολάμβαναν κάθε στιγμή όπως μας σημείωσαν η Μαρία Πετρή και ο Νίκος Πης από το Jumbo Κουκλόσπιτο.

« Χριστούγεννα σημαίνει χαρά, σημαίνει χαμόγελα, σημαίνει διακοσμητικά και παιχνίδια. Φέτος είχαμε όλοι την ευκαιρία να το ζήσουμε αυτό διότι θυμίζουμε ότι πέρυσι ο κόσμος χρειαζόταν πιστοποιητικά για να κάνει τα ψώνια του. Ευτυχώς όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν».

Το Jumbo Κουκλόσπιτο έβαλε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους πελάτες που είχαν την ευκαιρία μετά από 3 χρόνια να κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους με άνεση. « Χαιρόμασταν που ο κόσμος απολάμβανε την διακόσμησή μας, που ερχόταν για να χαζέψει, να μας που τα παιδιά τα κάλαντα και γενικά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή. Τα παιχνίδια είχαν την τιμητική τους καθώς ο Άγιος Βασίλης φέρνει τις γιορτές τα δώρα στα παιδιά αλλά αυξημένη ήταν η κίνηση και στα Χριστουγεννιάτικα είδη με τον κόσμο φέτος να στολίζει τα σπίτια του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά», μας μετέφεραν μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Σημαντικό είναι επίσης ότι υπήρχε επάρκεια τόσο στα παιχνίδια όσο και στα εποχικά είδη κάτι που βοήθησε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από το κατάστημα της Κω κάτι βέβαια που θα πρέπει να είναι μέλημα των καταναλωτών ώστε να ισχυροποιείται η τοπική μας οικονομία.

Νίκη Μάρκου – The Body Shop Kos – Η έρευνα αγοράς κινητήρια δύναμη για τα ψώνια των γιορτών

Οι καταναλωτές φέτος έκαναν έξυπνες αγορές, έρευνα πριν βγουν στα μαγαζιά και ήταν προετοιμασμένοι για τα δώρα που θα αγόραζαν όπως διαπίστωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος καλλυντικών Body Shop, Νίκη Μάρκου.

«Η αγοραστική δύναμη κατά την διάρκεια τον εορτών ήταν καλή. Υπήρξε προσέγγιση πελατών πριν την έναρξη εορταστικού ωραρίου ως έρευνα αγοράς ανάλογα με το budget του καθενός. Συνεπώς αυτό έφερε πολλή μεγάλη προσέλευση πελατών στο κατάστημα στην εορταστική περίοδο λόγω του ότι μπόρεσε το κατάστημα να εξυπηρετήσει το ανάλογο ποσό δώρου που επιθυμούσε ο πελάτης μικρής έως μέσης τιμής. Οι περισσότεροι επέλεγαν δώρα που ξεκινούσαν από 10 ευρώ έως και 40 ευρώ».

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη πριν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με την έμπειρη επιχειρηματίας. « Είχαμε κυρίως την εβδομάδα των Χριστουγέννων αρκετά μεγάλη αύξηση πελατών συγκριτικά με πέρυσι και λιγότερη, αντίστοιχα την εβδομάδα Πρωτοχρονιάς αλλά και πάλι θα πω ήταν αυξητική σε σχέση με πέρυσι καθώς οι συνθήκες και τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Γενικά ήταν το 2022 μια τίμια, δίκαιη χρονιά για τις καταστάσεις τις οποίες διανύουμε».

Τέλος, σε ότι αφορά τις εκπτώσεις, σίγουρα θα κινηθεί η αγορά καθώς οι πελάτες περιμένουν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους καλλυντικά σε μειωμένη τιμή.

Σοφία Τρακόσσα , Αρτοποιείο Ζαμάγιας – Γλυκά Χριστούγεννα με παραδοσιακές γεύσεις και όχι μόνο

Απόλυτα ικανοποιημένη δηλώνει η υπεύθυνη του Αρτοζαχαροπλαστείου Ζαμάγιας κα. Σοφία Τρακόσσα για την περίοδο των γιορτών καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που αγόρασαν τα γλυκά των γιορτών.

« Η κίνηση ήταν αρκετά καλή αν και πολλοί έλειπαν σε διακοπές. Όμως όσοι έκαναν γιορτές στο νησί βγήκαν για τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια τις βασιλόπιτες και τα ειδικά γιορτινά γλυκά και αρτοσκευάσματα. Οι γιορτές οι φετινές ήταν πλουσιοπάροχες για όλους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βοήθησε η καλή σεζόν και φυσικά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί».

Να σημειωθεί ότι για όλα τα αρτοζαχαροπλαστεία η φετινή περίοδος των Χριστουγέννων ήταν μία πρόκληση καθώς οι μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις στον κλάδο. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις οι τιμές κινήθηκαν σε περσινά επίπεδα ή με μία μικρή αύξηση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά.

Σάντυ ΛαδικούΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑνώνυμοςΚΟΥΜΠΟΥΡΝΟ
ΑνώνυμοςΚΟΥΜΠΟΥΡΝΟ 15/01 - 15:38
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
KALA POY EINAI KAI OI IDIVTES ALLIVS ME TETOIO DHMO MESA STA SKOTADIA GIA TA BRAXIA PHGAINEI TO NHSI ......KALI XRONIA

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ