Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Φρατζάκη: Αυξημένα φέτος τα περιστατικά γρίπης στην Κω – Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε

03/11/2022
241 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η λεγόμενη «τρι-δημία», δηλαδή η πιθανή ταυτόχρονη εμφάνιση του ιού της γρίπης, του αναπνευστικού συγκυριακού ιού (RSV) και του κορωνοϊού, απασχολεί πλέον την επιστημονική κοινότητα καθώς ο χειμώνας αναμένεται να είναι απρόβλεπτος.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα. Μαρία Φρατζάκη, μας μίλησε για τα αυξημένα περιστατικά γρίπης, την πορεία του κορωνοϊού, τις ιώσεις αλλά και πως μπορεί οι πολίτες να προστατευθούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, είναι πραγματικότητα και στην Κω η αύξηση των περιστατικών γρίπης αλλά και άλλων ιώσεων. « Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν στο αναπνευστικό ή πεπτικό. Υπάρχουν επίσης πολλές εποχικές ιώσεις. Σίγουρα οι ιώσεις είναι απλές και περνούν πιο εύκολα. Η γρίπη πάντα είναι πιο βαριά και δεδομένου του γεγονότος ότι πέρυσι εξαιτίας της χρήσης της μάσκας δεν αρρωστήσαμε από γρίπη ή ιώσεις, ο φετινός χειμώνας θα είναι απρόβλεπτος καθώς υφίσταται και ο Covid».

Πως μπορούμε να προφυλαχθούμε

Η κα. Φρατζάκη συνιστά να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και οι ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτου ηλικίας. « Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης ειδικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών είναι ο μοναδικός τρόπος προφύλαξης. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή καθώς δεν έχουν πιάσει τα κρύα. Συνιστούμε τον εμβολιασμό κατά της γρίπης διότι φέτος τα δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά. Πέρυσι η χρήση μάσκας προσέφερε προστασία και θωράκιση και τα αποφύγαμε όλα αυτά. Φέτος λένε οι ειδικοί ότι εξαιτίας της μη χρήσης μάσκας η γρίπη θα είναι πιο βαριά».

Συμβουλές για την καθημερινότητά μας

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παραθέτει και μερικές συμβουλές προκειμένου να προφυλαχθούμε αλλά και να μην μεταδώσουμε κάποια ίωση.

- Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό καθώς με αυτόν τον τρόπο προφυλασσόμαστε από την γρίπη, τις ιώσεις αλλά και τον covid.

- Καλό πλύσιμο χεριών για την διακοπή της μετάδοσης

-Απομόνωση σε περίπτωση συμπτωμάτων

« Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι φέτος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταυτόχρονα να έχουμε covid, γρίπη και κάποια ίωση. Είναι η τριδημία που απασχολεί όλη την ιατρική κοινότητα και βλέπουμε ήδη στην Ελλάδα τέτοια περιστατικά και φυσικά στην Κω».


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ