Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Κίννας (Πρόεδρος Ταξί Κω): Ενισχύεται ο στόλος μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

04/03/2023
1555 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

28 Μαρτίου αναμένεται να προσγειωθεί το πρώτο τσάρτερ τουριστών στο αεροδρόμιο Κω με τις «μηχανές» του τουρισμού να ανάβουν φέτος νωρίτερα. Σύμφωνα με τα χρήσιμα στοιχεία που μας παρέθεσε ο πρόεδρος των ταξί Κω κ. Μανώλης Κίννας, οι πρώτοι τουρίστες θα έλθουν από την Αγγλία ενώ υπάρχουν και αρκετές τροποποιήσεις στα πτητικά προγράμματα των low cost εταιρειών.

Παράλληλα οι αυτοκινητιστές της Κω προετοιμάζονται καθώς κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού αρκετά πολυθέσια ταξί, ενώ και η εταιρεία με τα λεωφορεία έχει ενισχυθεί για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό. Τέλος, ο κ. Κίννας σχολιάζει το οδικό δίκτυο της Κω που θα έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί σε κάθε σημείο.

28 Μαρτίου οι πρώτοι τουρίστες – Αυξάνεται η κίνηση από Ιούνιο

Ο πρόεδρος των ταξί Κω αποκάλυψε ότι οι πρώτες πτήσεις τουριστών θα προσγειωθούν στο νησί μας στις 28 Μαρτίου με αεροπλάνα της Ryanair και Easy Jet με δύο πτήσεις από Αγγλία.

Σε ότι αφορά τα τσάρτερ των πρακτορείων αυτά θα ξεκινήσουν δειλά, δειλά 1η Απριλίου με την πτητική κίνηση να ανεβαίνει σταδιακά βδομάδα με βδομάδα. « Ξεκινάμε 28 Μαρτίου με τις low cost και 1η Απριλίου με τα ναυλωμένα τσάρτερ των πρακτορείων και συγκεκριμένα με Transavia. Στη συνέχεια αναμένονται πτήσεις από Γερμανία. Σχεδόν κάθε μέρα θα έχουμε πτήσεις από Λονδίνο όμως υπάρχει περίπτωση στις χαμηλού κόστους εταιρείες να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις εάν δεν υπάρχει ζήτηση. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά».

Μειωμένες οι πτήσεις από Γερμανία – Σύνδεση με Δουβλίνο και Ζάγκρεμπ

Σύμφωνα με τον κ. Κίννα η Ryanair πετά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια από Λονδίνο για Κω 2 φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν πτήσεις από Δουβλίνο τόσο από την Ryanair όσο και από την TUI και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο.

«Οι υπόλοιπες πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ξεκινούν από Ιούνιο. Δυστυχώς το Βερολίνο είναι σχεδόν εξαφανισμένο από τα πτητικά προγράμματα των εταιρειών χαμηλού κόστους. Εκτιμάμε ότι αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν αυξημένα κόστη στα γερμανικά αεροδρόμια. Έτσι διακρίνουμε ότι έχουν ανοίξει άλλοι προορισμοί όπως είναι για παράδειγμα η Κροατία όπου για πρώτη φορά θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση με την Κω αλλά και το Δουβλίνο».

Η Κως είναι ένας αγαπημένος προορισμός των Ολλανδών και η Transavia θα είναι η εταιρεία χαμηλού κόστους που αναμένεται να μεταφέρει τους περισσότερους Ολλανδούς. Επίσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προέδρου των ταξί, 7 Απριλίου η Edelweiss πετά από Ελβετία για Κω.

« Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας πιο χαλαρός όμως θα υπάρχει μία αυξητική ροή βδομάδα προς βδομάδα. Από Μάιο θα αρχίσει να γεμίζει όλο και περισσότερο η Κως από τουρίστες».

Αυξάνονται τα πολυθέσια ταξί στην Κω

Ο σύνδεσμος των ταξί οργανώνεται για την τουριστική σεζόν καθώς ήδη κυκλοφορούν 5 πολυθέσια ταξί που μπορούν να φιλοξενήσουν κάποια μέχρι 7 άτομα και κάποια άλλα μέχρι 9.

« Υπάρχουν ήδη 5 τέτοια οχήματα σε λειτουργία και θυμίζουμε ότι τα πρώτα πολυθέσια ταξί κυκλοφόρησαν πανελλαδικά για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα στην Κω πέρυσι το καλοκαίρι. Αναμένονται σύντομα άλλα 3 τέτοιου είδους οχήματα ενώ περιμένουμε να βγει η νέα προκήρυξη ώστε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για ακόμη περισσότερα πολυθέσια ταξί». Να σημειωθεί ότι αυτού του είδους τα οχήματα εφόσον εκτελούν δρομολόγια με αυξημένους επιβάτες, έχουν και αυξημένο κόμιστρο.

Ενισχύονται τα λεωφορεία της εταιρείας για τουριστικούς σκοπούς

Παράλληλα ο κ. Κίννας ενημέρωσε ότι η εταιρεία που διαθέτει λεωφορεία ενισχύθηκε με νέα οχήματα δημόσιας χρήσης τόσο με μεγάλα λεωφορεία όσο και με νέα mini van. « Με την έλευση και των νέων οχημάτων ενισχύεται και το πρακτορειακό κομμάτι της εταιρείας που έχουμε ώστε να εξυπηρετήσουμε ακόμη καλύτερα το μεταφορικό έργο στην Κω. Θα υπάρχουν νέα οχήματα έως 22 ατόμων και άλλα έως 50 θέσεων».

Ο κ. Κίννας κλήθηκε να σχολιάσει το οδικό δίκτυο της Κω καθώς οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν κάθε γωνιά του νησιού καλύτερα από τον καθέναν.

Ανάγκη να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της Κω

« Έπρεπε να είχε βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της Κω. Πρέπει να φτιαχτούν όλοι οι δρόμοι. Μας το μεταφέρουν και οι τουρίστες όπως γενικά μας μεταφέρουν διάφορα σε σχέση με τις διακοπές τους».

Τέλος, ο σύνδεσμος ταξί, διαθέτει εταιρικό κοινωνικό χαρακτήρα προσφέροντας πολλές φορές ανώνυμα όπου υπάρχει πρόβλημα όπως πχ στο νοσοκομείο. « Μας αρέσει να βοηθάμε και να ανταποδίδουμε στην κοινωνία χωρίς να το γνωστοποιούμε. Τα ταξί της Κω κάνουν πολλές φορές κοινωνικό έργο όπως πρόσφατα προσφέραμε ένα πλυντήριο στο νοσοκομείο. Κάνουμε αυτό που πρέπει και αισθανόμαστε ως πολίτες και επαγγελματίες του τόπου».

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/03 - 19:37
€€€ ε ;;;
Να φανταστώ ανώνυμε θέλεις άδεια ταξί ;;
ΣΠΥΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ 05/03 - 14:26
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Σιγά μην αφήσουν .........έπεσε το λάδι μας μέσα στο λαινι μας
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/03 - 13:36
Ε;
Δεν έχουν βγει νέες άδειες ΤΑΞΙ για την Κω εδώ και χρόνια. Μας δουλεύει ο πρόεδρος;;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ