Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Χρυσοχοΐδης: Έρχονται κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά

02/11/2023
54 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Κίνητρα, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, αναμένεται να θεσμοθετήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, για τους γιατρούς που θα θελήσουν να μεταβούν και να εργαστούν στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της άγονης γραμμής.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (30/10), προσθέτοντας, ότι για το θέμα αυτό, θα υπάρξει εξέλιξη πολύ σύντομα μέσα στον Νοέμβριο. Μας λείπουν 1.500 προσωπικοί γιατροί Για τον προσωπικό γιατρό, ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, ανέφερε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα στη χώρα μας, γύρω στους 1.500 γιατρούς, και θα πρέπει αυτό το κενό να καλυφθεί άμεσα, έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει αυτόν τον θεσμό.

Και συνέχισε: «ο προσωπικός γιατρός δεν κάνει ο ίδιος διάγνωση, δεν προχωράει σε εξετάσεις. Παρακολουθεί στενά αυτούς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε αυτόν. Στη συνέχεια, επειδή θέλουμε πραγματικά να αποκτήσει η χώρα και παθολόγους και γενικούς γιατρούς, που δεν έχει και δεν καλύπτουν τις θέσεις, δίνονται κάποια κίνητρα σε γιατρούς να αποκτήσουν αυτές τις ειδικότητες.

Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, για να εναρμονιστεί η χώρα με την προσπάθεια που πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη ούτως ώστε ο καθένας από εμάς σε κάποιον ν’ ανατρέχει,, έστω στο πρώτο βήμα που κάνει όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα της υγείας του ή όταν θέλει να κάνει κάποιες εξετάσεις σε τακτική, ετήσια ή όποια άλλη βάση».

Αμοιβές γιατρών & brain drain Σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, αλλά και το brain drain, ο υπουργός Υγείας, τόνισε: «Για να είμαστε δίκαιοι ασφαλώς υπάρχουν θέματα στους μισθούς, των γιατρών και των νοσηλευτών.

Κι αυτά ήδη έχουν αντιμετωπιστεί σ’ έναν βαθμό καθώς έχουν δοθεί κάποιες αυξήσεις αλλά θα το δούμε προσεχώς και θα πάρει ο πρωθυπουργός πρωτίστως τις αποφάσεις του. Υπάρχει μία νέα πραγματικότητα που πρέπει να δούμε και συνεπώς πώς θα κάνουμε το σύστημα ελκυστικό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα συνολικά απροθυμίας κι ένα ζήτημα έλλειψης προσωπικού συνολικά». Αναφορικά με τους γιατρούς που εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισήμανε, ότι οι Έλληνες γιατροί, καλύπτουν κι εκεί που πάνε, αντίστοιχες ανάγκες.

Διότι προβλήματα έλλειψης προσωπικού, υπάρχουν και στη Γερμανία, και στην Αγγλία και στις Σκανδιναβικές χώρες. Πρόσθεσε δε, ότι «έχουμε δρομολογήσει κάποια πράγματα, και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις για να ξαναφέρουμε πίσω αρκετούς γιατρούς. Αυτό είναι κάτι που θα γνωρίσετε σε λίγες μέρες».

Σε ένα μήνα ξεκινά η λίστα χειρουργείου Για τη λίστα χειρουργείου, τόνισε, ότι «ψηφίσαμε μία διάταξη πριν από 15 μέρες, όπου δημιουργείται μία ενιαία λίστα για όλη τη χώρα και πλέον σε περίπου έναν μήνα θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για το πόσοι πραγματικά περιμένουν να χειρουργηθούν καθώς και γι΄ αυτές τις επεμβάσεις».


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ