Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία κατοίκων και επιχειρηματιών κλείνουν οι τομές στην Κέφαλο

20/04/2024
777 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Ν. Γιάννου: Η Κέφαλος δεν είναι παραμελημένη, αλλά ξεχασμένη

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και αφού ταλαιπωρήθηκαν, τόσο οι κάτοικοι, οι επισκέπτες αλλά και οι επιχειρηματίες στην Κέφαλο, επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες για να κλείσουν οι τομές, που έχει ανοίξει η Αρχαιολογία, στον κεντρικό δρόμο της Κεφάλου, για τις ανάγκες του αποχετευτικού έργου.

Μετά από απαίτηση και πιέσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών, μέσα στην εβδομάδα θα έχουν κλείσει οι τομές και θα έχει γίνει και η ασφαλτόστρωση στα επίμαχα σημεία, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρήσεις, αλλά και για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, καθώς ο δρόμος πλέον ήταν επικίνδυνος.

Βέβαια, η ταλαιπωρία όλων, πήρε μόνο μία μικρή παράταση, αφού το έργο δεν ολοκληρώθηκε και έκλεισε κακήν κακώς λόγω σεζόν, και κατά τον Νοέμβριο, αναμένεται και πάλι να ξεκινήσουν οι εργασίες. Επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου κ. Στέφανος Καματερός, δηλώνουν απογοητευμένοι από την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό από την Αρχαιολογία, με αποτέλεσμα να πρέπει πάλι του χρόνου να “περάσουν τα ίδια”.


Ν. ΓΙΑΝΝΟΥ: Η ΚΕΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ


O κ. Νίκος Γιάννου, επιχειρηματίας στην περιοχή, μας περιγράφει τον Γολγοθά που πέρασε όλο αυτό το διάστημα, καθώς ενώ οι εργασίες στο σημείο ξεκίνησαν με ένταση, ξαφνικά και λίγο μετά τις γιορτές, πάγωσαν.

«Το αποχετευτικό – είπε- είναι ίσως το σημαντικότερο έργο που γίνεται στο χωριό τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό, προσπαθούσαμε και εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να προχωρήσει. Είδαμε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν εντατικά, όμως μετά τις γιορτές έπεσε ρυθμός, μέχρι που σταμάτησαν. Είχαμε να δούμε εργάτες εδώ και 2 μήνες. Είχαν αφήσει ανοιχτές τις τομές, είχαν φύγει τα προστατευτικά και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Κουραστήκαμε, σχεδόν κάθε μέρα, να παίρνουμε τηλέφωνα, στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΚ, στην αρχαιολογία για το πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα τελειώσουν οι εργασίες. Ο ένας μας έστελνε στον άλλο. Και κλασικά φτάσαμε στο σημείο μηδέν, όπου άνοιξε η σεζόν και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Ήρθε ο εργολάβος από την Παρασκευή και κλείνουν επιτέλους τις τομές και μέσα στην εβδομάδα απ’ όσο ενημερώθηκα, θα πέσει και η άσφαλτος. Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι δεν τελειώσαμε, αφού δεν πέρασαν οι απαραίτητοι σωλήνες για το έργο και έτσι πάλι μόλις κλείσει η σεζόν, θα ανοίξουν και πάλι οι τομές ευχόμενοι ότι δεν θα περάσουμε τα ίδια, και το έργο θα ολοκληρωθεί στην ώρα του. Πάντως, δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, η Κέφαλος δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής που έπρεπε από τις Τοπικές Αρχές. Δεν είναι απλά παραμελημένη, αλλά είναι ξεχασμένη. Ένας πανέμορφο χωριό που τόσα έχει να προσφέρει, όμως δυστυχώς δεν έχει αξιοποιηθεί. Αν κάνετε μία βόλτα, θα δείτε χόρτα παντού, λακούβες σε όλους τους δρόμους και πολλά άλλα που την υποβαθμίζουν ως περιοχή.


Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Στέφανος Καματερός, μας ενημέρωσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ασφαλτοστρωθεί το σημείο. «Δυστυχώς – είπε- η Αρχαιολογία καθυστέρησε πολύ και έτσι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο, με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι, να κάνουμε πάλι μετά το πέρας της σεζόν, να ανοίξουμε ξανά τις τομές για να περάσουν οι σωλήνες. Είναι ταλαιπωρία για όλους. Ωστόσο, έπρεπε τώρα να κλείσουν οι τομές γιατί ξεκίνησε η σεζόν και δεν μπορούσαμε να έχουμε αυτή την εικόνα».

Σε ερώτησή μας για τα παράπονα κατοίκων και επιχειρηματιών για τις πολλές λακούβες στην Κέφαλο, μας ενημέρωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν ασφαλοτστρώσεις σε πολλά σημεία, όπου όντως παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα. Καθώς υπήρχε μία καθυστέρηση, εξ αιτίας του εργολάβου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/04 - 17:26
Ριμαδιο
Όλοι μας κατηγορουσαμε τον Κόκκαλης γιατί ίσως δεν ήθελε να δείξει κάτι γιατί τα εύσημα θα τα έπαιρνε ο Νικηταρά,αλλά δυστυχώς ο Καματερος Σ αποδεικνύει ότι είναι πιόνι και δεν υπάρχει σωτηρία για την Κεφαλο...Δυστυχώς και εγώ περίμενα να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι αλλά δυστυχώς άλλη μια κότα μπήκε στο κοτετσι....Ντροπή
ΑνώνυμοςΚεφαλος
ΑνώνυμοςΚεφαλος 23/04 - 08:39
Πρόεδρε
Στέφανε είσαι λίγος για τη Κεφαλο σε φαντάζωμουνα διαφορετικά !ξεφουσκοσες πολύ γρήγορα κρίμα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 23:15
Εχουμε Απρίλιο
και όλη η Κως είναι μεσα στην βρωμα. περνας απο το κέντρο οι καδοι ξεχειλίζουν απο σκουπίδια ώρες που ο κόσμος κυκλοφορεί. Μου θέλετε και προώθηση του νησιού για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες. Δεν κοιτάτε να φτιάξετε το χάλι μας ΠΡΩΤΑ για εμάς που μένουμε εδώ και μετά για τους τουρίστες...ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ Θ ΑΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΆΛΙ ;;;
Τσατραπατριστάν
Τσατραπατριστάν 22/04 - 21:10
Γελάει ο κόσμος.
Άντε να πάρουμε τα πόδια μας να πάμε να το κλείσουμε να έρθουν οι κουτόφραγκοι. Τσαπατσουλιά και μετά για καφέ να φεύγει η υποχρέωση.
Φίλος της Κεφάλου
Φίλος της Κεφάλου 22/04 - 20:40
Ο τελευταίος τροχός της αμάξης
Αυτό με τρομάζει τα επίμαχα σημεία. Δηλαδή όλο το χωριό εννοείται να φανταστώ θα ασφαλτοστωθει σωστά; Πρόεδρε ξύπνα σε κοροϊδεύει όλο το χωριό
Κώστας
Κώστας 22/04 - 20:05
Κώστας
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την κυρια χαρά χριστοφη που έκανε το ρεπορτάζ και ξύπνησε η κοινότητα μαζί με τον Δήμαρχο να κάνουν τα αυτονόητα που δυστυχώς ούτε αυτά μπορούν * 60% καληνύχτα κως **
Ανώνυμος
Ανώνυμος 22/04 - 16:51
Αγνωστος
Ελάτε και Μαρμαρι να δείτε τι γίνεται χορτα και σκουπίδια παντού τομές στους δρόμους που εδώ και ένα χρόνο βάζουν χώμα να της κλείσουν,έχουν εγκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό Ρομα στα πάρκινγκ και δημιουργούν πολλά θέματα,

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ