Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Nέο τοπίο διαμορφώνεται στο Αιγαίο - Πλωτές μονάδες παραγωγής ρεύματος σε Κω, Χίο και Λέσβο

06/09/2023
533 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Από το τέλος του επόμενου καλοκαιριού (2024) στη  Χίο, στην Κω και στη Λέσβο και λίγο αργότερα στη Ρόδο,  θα λειτουργούν νέοι πλωτοί σταθμοί  παραγωγής ρεύματος με καύσιμο LNG από δύο κυπριακών συμφερόντων εταιρείες, τη BLUE SEA POWER και τη θυγατρική της  FLNG RUS Company.

Ήδη η  ΡΑΑΕΥ έχει δώσει από τον Φεβρουάριο του 2022 το «πράσινο φως  για τις μονάδες LNG της Χίου και της Κω και για μια μονάδα στην Λέσβο  τον Δεκέμβριο του 2021.

Η τελευταία  αφορά την κατασκευή ενός πλωτού σταθμού FLNG (Floating Liquefied Natural Gas) στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, συνολικής ισχύος 80 MW και οι  άλλες δύο αντίστοιχες υποδομές στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά  της Χίου και της Κω, συνολικής ισχύος 72 MW και 120 MW αντίστοιχα.

Αλλαγή Κανονισμού

Είναι αξιοσημείωτο ότι, την περασμένη εβδομάδα η ΡΑΑΕΥ δημοσίευσε το αίτημα της εταιρείας BLUE SEA POWER για χορήγηση Άδειας Παραγωγής για αντίστοιχο πλωτό σταθμό  παραγωγής ρεύματος 120 MW πλησίον της πόλης της Ρόδου, δίνοντας δύο εβδομάδες περιθώριο για αντιρρήσεις σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, πριν βγάλει την απόφασή της. Σήμερα οι μοναδικές μονάδες βάσης που λειτουργούν στο Αιγαίο για την παραγωγή ρεύματος είναι οι πετρελαϊκοί σταθμοί της ΔΕΗ, γι΄ αυτό και προωθείται αλλαγή Κανονισμού ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι νέες  ιδιωτικές μονάδες αερίου.

ot.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ