Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ντίνα Σβύνου: Η φετινή δυναμική δείχνει πως έχουμε επανέλθει πλήρως στον τουρισμό

30/12/2022
77 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Μέσα στο Μάρτιο θα είναι απολύτως ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με την έκβαση και την πορεία της τουριστικής σεζόν του 2023.

Στις ενδείξεις που υπάρχουν και στις προσπάθειες που γίνονται για να εξελιχθεί καλά και η επόμενη τουριστική περίοδος αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω μέλος της ΠΟΞ του ΞΕΕ και πρόεδρος του ΙΤΕΠ κ. Κωνσταντίνα Σβυνου.

Φαίνεται είπε η κ. Κ. Σβύνου πως τα ξενοδοχεία και  στην Κω  θα ανοίξουν νωρίς  και τη σεζόν  του 2023 για να υποδεχθούν τους επισκέπτες που θα επιλέξουν τη χώρα και  τα νησιά μας για τις  διακοπές τους.

Σε ερώτηση για το αν η σεζόν του 2023 θα πάει καλά η κ. Σβύνου  δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να το  πούμε αυτό ακόμη με βεβαιότητα. Προκρατήσεις υπάρχουν αλλά είναι χωρίς οικονομικές δεσμεύσεις από την πλευρά των πελατών .Δυναμική υπάρχει όμως που δείχνει πως έχουμε επανέλθει πλήρως  στον τουρισμό».

Βασικός παράγοντας  και για τις διακοπές των Ευρωπαίων είναι οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος όπως είπε η κ. Σβύνου.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν . Στην έκθεση του ΙΤΒ που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο θα γνωρίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι θα γίνει», τόνισε.

Ένα από τα βασικά θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και φέτος οι ξενοδόχοι είναι η έλλειψη προσωπικού .

«Πρέπει  να δούμε πως θα στελεχώσουμε τις επιχειρήσεις μας για να μην έχουμε τα ίδια θέματα όπως την σεζόν του τρέχοντος έτους. Να μην ξεχνάμε πως δημιουργείται σταθερότητα στον τουρισμό και αυτό λειτουργεί θετικά και στην υπόθεση της εύρεσης προσωπικού», είπε.

Η κ. Σβύνου αναφέρθηκε και στις κρατήσεις που είχαν γίνει σε ξενοδοχείο της Κω από Βρετανούς που ήθελαν να κάνουν τους γάμους τους στο νησί.

« Έχουμε συνηθίσει στα γεγονότα που δημοσιοποιούνται στον Βρετανικό τύπο . Αρχικά  κάνουν  μια εντύπωση ένα «μπαμ» όπως λέμε απλά. Ο κάθε ταξιδιωτικός οργανισμός εφόσον έχει  κλείσει ένα γάμο οφείλει να τον επαναοργανώσει σε μια  άλλη μονάδα. Αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν χαρακτηρίζουν το τουριστικό μας προϊόν», είπε η κ. Σβύνου και πρόσθεσε πως κακώς γίνεται τόσος ντόρος.

Η κ. Σβύνου αναφέρθηκε και στις έρευνες που γίνονται από το ΙΤΕΠ.

«Την  περίοδο που διανύουμε είναι σε εξέλιξη η ετήσια έρευνα  που θα κλείσει σε λίγο καιρό και αφορά στοιχεία για τα ποιοτικά δεδομένα λειτουργίας των ξενοδοχείων . Θα είμαστε έτοιμοι  να κάνουμε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Θα δούμε επί της ουσίας τι έμεινε για τα ξενοδοχεία από τη φετινή σεζόν»,  είπε η κ. Σβύνου.

Μέσα στο 2023 όπως τόνισε θα διεξαχθούν όπως είπε και άλλες έρευνες

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 31/12 - 11:08
ΑΝ ΣΑΡΕΣΕΙ
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ...ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
diagoras
diagoras 31/12 - 10:23
οικογενειαρχης
ntina pame dinata kateva k ase touw allouw na trogonte kai na kanoyn apeytias anthesis ... kateva gia dimarxos

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ