Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πολλά παράπονα στην Κω για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

26/07/2022
305 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με την ανακοίνωση των δικαιούχων του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ξεκίνησαν τα παράπονα στους κατοίκους της Κω. Πολλοί που είχαν δει ένα μεγάλο ποσοστό επιδότησης κατά την διάρκεια της υποβολής της αίτησης, εν τέλει ενημερώθηκαν ότι απορρίπτονται χωρίς να ξέρουν για ποιο λόγο. 

Σε μία μικρή έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι όσους ρωτήσαμε κόπηκαν, ακόμη και άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα.  

Όπως είναι γνωστό με το εν λόγω πρόγραμμα ο δικαιούχος θα έχει την δυνατότητα να ανακυκλώσει παλιές ηλεκτρικές συσκευές, ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και να τις αντικαταστήσει με καινούργιες. 

Στο πρόγραμμα κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις ανά την Ελλάδα χιλιάδες και στην Κω. Ωστόσο αν και πολλοί περίμεναν την ένταξη τους στο πρόγραμμα για να λάβουν της επιδότησης για την αντικατάσταση, δυστυχώς με την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων έμειναν εκτός μιας και είχαν χαμηλή βαθμολογία. Φτάνει να σημειωθεί ότι στα κριτήρια κα στην μοριοδότηση έπαιζε σημαντικό ρόλο το ετήσιο εισόδημα, τα μέλη του νοικοκυριού, τα ΑμεΑ, καθώς επίσης και η μονογονεικές οικογένειες. 

Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πως θα γίνει η αλλαγή των συσκευών καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες εμπορικές επιχειρήσεις συμμετέχουν. Ειδικά για τα κλιματιστικά, ειδικοί μας μετέφεραν ότι δεν θα δείξουν καμία πρόθεση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς απαιτείται τεχνικός έλεγχος παλαιών συσκευών, εγκατάσταση νέου κάτι που σημαίνει επιπλέον χρόνος που δεν υπάρχει ειδικά τώρα το καλοκαίρι.  

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ