Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές οι Kώοι - Πόσους "σταυρούς" βάζουμε

22/09/2023
652 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019, οι οποίες εισήχθησαν με τον ν.4804/2021 που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021 αλλάζοντας και τον τρόπο που ψηφίζουμε.

Οσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα σχετικά με τους σταυρούς πλέον δεν ισχύουν και λίγες ημέρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες ένα από τα βασικά ερωτήματα των ψηφοφόρων είναι πώς θα ψηφίσουν και πόσους σταυρούς θα βάλουν για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.

Σε αυτές τις εκλογές η θέση σταυρού προτίμησης στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είναι ενιαία στο ψηφοδέλτιο, ανεξαρτήτως της εκλογικής περιφέρειας που θέτουν υποψηφιότητα (κατάργηση διασταυρούμενης ψήφου).

Επίσης εφαρμόζεται η υποβολή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφιότητας για τα αξιώματα του δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικής κοινότητας και προέδρου δημοτικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων που μπορούν να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό υποψήφιου δημάρχου ή περιφερειάρχη, από το 50% του αριθμού των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας στο 150%. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση για τους υποψήφιους συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων.

Αναλυτικά πως θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι στην Κω και στην Νίσυρο:

dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ