Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Κέφαλο

12/05/2023
289 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με σταθερό ρυθμό βαδίζουν οι διαδικασίες για δημιουργία νέου υδατοδρομίου στο λιμάνι Καμαρίου στην Κέφαλο.

Το υπό μελέτη υδατοδρόμιο ανήκει στη κατηγορία των εναέριων μεταφορών, ως αεροδρόμιο σε υδάτινες επιφάνειες. Οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου προτείνεται να χωροθετηθούν στο βόρειο τμήμα του λιμένα, εντός των ορίων της λιμενικής ζώνης.

Εντός της επιφάνειας της χερσαίας ζώνης του υδατοδρομίου θα εγκατασταθεί προκατασκευασμένος, μετακινούμενος οικίσκος, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των υδροπλάνων και του πτητικού έργου γενικότερα. Θα περιλαμβάνει χώρους για την έκδοση και έλεγχο των εισιτηρίων, την αναμονή των επιβατών και τη φύλαξη των αποσκευών τους καθώς και χώρους υγιεινής (χημικές τουαλέτες).

Ο οικίσκος, ουσιαστικά, θα συναρμολογηθεί επί τόπου και θα καταλάβει τη θέση του στο χώρο χωρίς να λάβουν χώρα εργασίες εκσκαφής θεμελιώσεως ούτε οικοδόμησης με την έννοια της χρήσης σκυροδεμάτων. Στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πλωτός προβλήτας που θ’ αναπτυχθεί έμπροσθεν της χερσαίας επιφάνειας και θα εξυπηρετεί ένα υδροπλάνο κάθε φορά. Ο προβλήτας φέρει πλωτήρες (για να είναι ελαφρώς ανυψωμένος από τη στάθμη της θάλασσας), ενώ αγκυρώνεται στον πυθμένα της θάλασσας με αλυσίδες και άγκυρες βαρύτητας, αποτελούμενες από τεχνητούς ογκολίθους σκυροδέματος, οι οποίες ποντίζονται σε κατάλληλα σημεία του πυθμένα, προκειμένου ο προβλήτας να διατηρείται σταθερός σε περίπτωση ανέμου, κυματισμού κλπ.

Στον προβλήτα θα πλευρίζει και θα προσδένεται (ελλιμενίζεται) το υδροπλάνο για την επιβίβαση – αποβίβαση επιβατών και τη φόρτωση – εκφόρτωση αποσκευών – φορτίων. Ο προβλήτας θα συνδυάζεται με γέφυρα (ράμπα) για τη γεφύρωση του υψομετρικού χάσματος της επιφάνειας του νερού της θάλασσας με την επιφάνεια του λιμένα.
 Τροποποίηση ΑΕΠΟ
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου, η τροποποίηση της ΑΕΠΟ για την εκπόνηση ειδικής μελέτης.

Ο σκοπός είναι η εκπόνηση ειδικής ακουστικής μελέτης για την αξιολόγηση του ακουστικού περιβάλλοντος στην Κω, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στο λιμάνι του Καμαρίου.


πηγή: ypodomes.comΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Φίλος
Φίλος 12/05 - 21:28
Της Κω
Μεγάλη χαρά πήρα. Ευχαριστώ για τα έργα πνοής. Αφού δεν έχουμε δρόμους μπαρμου ας είναι και τα αεροπλάνα

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ