Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ραγδαία αύξηση στις τιμές των σχολικών ειδών έως 34%

12/09/2023
31 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ καταγράφει την ραγδαία αύξηση στις τιμές των σχολικών ειδών.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η ΕΕΚΕ της ΓΣΕΕ ελέγχθηκαν 174 προϊόντα, ενώ, έγινε σύγκριση των τιμών για το 2022 και το 2023 και διαπιστώθηκαν τα εξής:

Από τα 174 προϊόντα που ελέγχθηκαν, αυξήθηκε η τιμή στο 52,87% αυτών, ενώ, σταθερή παρέμεινε η τιμή για το 28,16%. Μείωση παρατηρήθηκε στο 18,97% των προϊόντων. Οι αυξήσεις που εντοπίσθηκαν, κυμαίνονται από 0,91% έως 34,21%. Από τα προϊόντα που δέχθηκαν ανατιμήσεις, σε ποσοστό 44,57% η αύξηση ξεπέρασε το 10% (από 10% – 34,21%). Οι μειώσεις στις τιμές των σχολικών κυμαίνονται από 0,37% έως 20,41%.

«Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα φρένο στο ατελείωτο “σπιράλ” ανατιμήσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα ευρείας και μαζικής κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι λειτουργούν με ένα νομοθετικό πλαίσιο που απειλεί υποτυπώδεις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής τους, δεν επαρκούν πλέον. Η κεντρική διοίκηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την κατάσταση αυτή, αδυνατώντας να παρέμβει επαρκώς.

Από την πλευρά μας, με τις καθημερινές δράσεις, τις έρευνες, τις καταγγελίες και τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας, θα είμαστε παρόντες κάθε στιγμή, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή», τονίσθηκε στην ανακοίνωση. Γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν στα καταστήματα που πωλούν σχολικά είδη (μεγάλες αλυσίδες με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία) το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», το οποίο θα ισχύει μέχρι και την 3η Οκτωβρίου 2023.

Εννέα είναι τα σχολικά είδη που αποτελούν τη βάση για το «Καλάθι του Μαθητή»: Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, χρωματιστοί μαρκαδόροι, στυλό, γόμες, ξύστρες και διαβήτες / χάρακες.


dnews.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ