Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σ. Τυρινόπουλος: 15% αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην περιοχή μας

17/04/2022
99 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ακόμη πιο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν καθώς πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε η δεύτερη αύξηση μέσα σε λίγους μήνες στις τιμές των εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα, καθώς οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστα και τις τιμές στα πλοία.  

Αυξήσεις 15% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Συνεχίζονται οι προσφορές  

« Τα εισιτήρια τόσο των επιβατών όσο και των οχημάτων τον Νοέμβριο του 2021 είχαν λάβει μία αύξηση της τάξεως του 5%. Αρχές Απριλίου μετά από τις ανατιμήσεις εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου, είχαμε μία νέα αύξηση στις τιμές στο 10%. Συνολικά σε λιγότερο από ένα χρόνο τα εισιτήρια αυξήθηκαν 15%» δήλωσε στο Βήμα της Κω ο κ. Σπύρος Τυρινόπουλος. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ναι μεν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων, μείωσαν τις ταχύτητες των πλοίων και διαμόρφωσαν πακέτα προσφορών, προκειμένου να διατηρήσουν ελκυστικά τα ταξίδια κυρίως για τις πολυμελείς οικογένειες και στο φετινό καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες,  οι αυξήσεις στα εισιτήρια δεν αρκούν να καλύψουν τις αυξήσεις των καυσίμων. Υπολογίζεται ότι με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα επιβαρυνθούν επιπλέον, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν κατά 280 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις αυξήσεις τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ. 

Χωρίς περικοπές τα δρομολόγια στα νησιά – Σε καλά επίπεδα η συνδεσιμότητα της Κω με Δωδεκάνησα, Κυκλάδες , Β. Αιγαίο 

Στα ευχάριστα είναι πάντως ότι δεν έχουν γίνει μεταβολές και περικοπές στα δρομολόγια των πλοίων παρά την ακρίβεια που μαστίζει τον συγκεκριμένο τομέα.  

Όπως μας εξήγησε ο κ. Τυρινόπουλος, δεν έγινε καμία περικοπή ή τροποποίηση δρομολογίου του χειμώνα, ούτε φυσικά πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο το καλοκαίρι.  

Σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα με τα νησιά, ο ναυτιλιακός και ταξιδιωτικός πράκτορας δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος καθώς η Κως όχι μόνο συνδέεται με όλα τα νησιά της Δωδεκάνησου αλλά έχει σύνδεση και με Κυκλάδες και νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

« Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η Κως συνδέεται με όλα τα νησιά ακόμη και με τα μικρότερα. Παράλληλα 6 φορές την εβδομάδα υπάρχουν πλοία για Κυκλάδες, 6 φορές την εβδομάδα για Σάμο και 2 φορές για Ικαρία», ανέφερε ο κ. Τυρινόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι τα δρομολόγια συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κω. 

Αυξημένη η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα  

Αυτή την εποχή η κινητικότητα σαφώς και είναι αυξημένη καθώς υπάρχουν αρκετοί εκδρομείς του Πάσχα, αδειούχοι, φοιτητές καθώς και εποχικοί υπάλληλοι οι οποίοι μετακινούνται αυτό το διάστημα προς τα νησιά για επαγγελματικούς λόγους. 

Επέστρεψε η γραμμή Κως – Τουρκία  

Τέλος, το άνοιγμα της γραμμής με την Τουρκία, έφερε νέες προοπτικές στο φετινό καλοκαίρι καθώς διακινείται και από τις δύο πλευρές ένας σημαντικός αριθμός τουριστών Ευρωπαίων, Τούρκων και άλλων εθνικοτήτων.  

« Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν μπει στην γραμμή όλα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κω – Τουρκία. Σίγουρα είναι μία πολύ καλή είδηση μετά από δύο χρόνια». 


Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ