Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε πλήρη εξέλιξη το "φοροσαφάρι" στα νησιά και… στους hot προορισμούς

23/05/2023
147 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν «σαφάρι» ελέγχων στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 30.000 έλεγχοι, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν επί τόπου και με αυτόματες διαδικασίες την γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, καθώς θα είναι εφοδιασμένοι με tablets και φορητά Scanners χειρός.

  • Θα ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA.
  • Θα διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων.
  • Θα εκδίδουν σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.
Τα πρόστιμα

Οι ποινές για τους παραβάτες είναι εξοντωτικές, καθώς ξεκινούν από ένα μικρό πρόστιμο, για μη έκδοση απόδειξης και κλιμακώνονται μέχρι και το πολυήμερο λουκέτο. Μάλιστα, στις περιπτώσεις χρήσης βίας από τους επιχειρηματίες και εφόσον συντρέχει κίνδυνος για τη ζωή του ελεγκτή επιβάλλονται πρόστιμα έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης έως και τρία έτη.

Πηγή: traveldailynews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ 23/05 - 21:27
ΑΙΣΧΟΣ
ΤΙ ΦΟΡΟΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΟΓΙΣΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ