Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε ρυθμούς Εuro 2024 κινείται και η Κως – Γεμίζουν τα μαγαζιά από πελάτες που παρακολουθούν τους αγώνες

19/06/2024
1326 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε ρυθμούς ποδοσφαίρου και Euro 2024 κινείται ολόκληρη η Κως. Μία βόλτα οπουδήποτε στο νησί μαρτυρά ότι τόσο οι Κώοι , όσο και οι επισκέπτες αγαπούν τον βασιλιά των σπορ. Σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σνακ μπαρ, μπιτς μπαρ έχουν στηθεί γιγαντοοθόνες που μεταδίδουν όλα τα ματς της Γερμανίας.

Μία εικόνα μοναδική, που ειλικρινά δεν συναντά κανείς εύκολα όχι σε άλλο ελληνικό νησί αλλά ούτε και πόλη. Το γεγονός ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν αρκετές εθνικότητες τουριστών στην Κω κάνει τα πράγματα ακόμη πιο θεαματικά καθώς υπάρχουν μαγαζιά στην Κω που απευθύνονται πχ μόνο σε Ολλανδούς, Άγγλους , Γερμανούς κτλ και είναι στέκια.

Το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή και η πανηγυρική ατμόσφαιρα έχει μεταφερθεί και στην Κω. Όπου αν κοιτάξει κανείς θα δει τηλεοράσεις, σημαιάκια, σύμβολα του ποδοσφαίρου και χαρούμενα πρόσωπα. Είμαστε βέβαια μόνο στην αρχή καθώς το φετινό καλοκαίρι είναι άκρως αθλητικό. Το Euro 2024 θα διαρκέσει σχεδόν μέχρι τέλος Ιουλίου με την σκυτάλη να παίρνει το Παρίσι και οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.


Μαρία Πετρίδη G Plaza : Πρωταθλητές κατανάλωσης οι Άγγλοι στα ματς της Εθνικής

« Είναι μεγάλη γιορτή το ποδόσφαιρο για όλους. Πολλοί τουρίστες επέλεξαν να κάνουν διακοπές στην Γερμανία αντί σε τουριστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους. Αυτό σημαίνει ότι η σεζόν λόγω των αθλητικών διοργανώσεων μπορεί να χαρακτηριστεί ως και υποτονική. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα.

Εμείς δείχνουμε όλα τα ματς καθημερινά κάτι που ικανοποιεί τους πελάτες μας αλλά και προσελκύει κόσμο. Έχουμε δύο τηλεοράσεις που έχουν αγοραστεί για αυτό τον σκοπό. Ειδικά οι Άγγλοι πιάνουν θέση από νωρίς όταν παίζει η Εθνική Αγγλίας αλλά και άλλα ματς του ομίλου. Κάνουν μεγάλες καταναλώσεις χωρίς δεύτερη σκέψη σε αντίθεση πχ με τους Ολλανδούς που παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα αλλά είναι πιο φειδωλοί. Στο μαγαζί μας έρχονται κυρίως Άγγλοι και κάποιοι Ολλανδοί αλλά και άλλες εθνικότητες. Είναι πάντως γεγονός ότι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν βάλει τηλεοράσεις. Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, οι πάντες. Οι πελάτες θέλουν στην έξοδό τους να δουν και ποδόσφαιρο.».


Ιμπραήμ Φαναρτζής Tarzan Beach : Μπάνιο και φαγητό με κράτηση λόγω Euro

Ο γνωστός και αγαπητός Ταρζάν Ιμπραήμ Φαναρτζής μίλησε στο Βήμα της Κω για την αυξημένη κίνηση που υπάρχει στο εστιατόριό του λόγω Euro 2024.

« Ως επιχείρηση χρόνια δείχνουμε όλα τα μεγάλα αθλητικά και μουσικά γεγονότα. Αυτό το γνωρίζουν οι πελάτες μας και απολαμβάνουν το μπάνιο τους, το φαγητό τους, την έξοδό τους βλέποντας είτε ποδόσφαιρο, Ολυμπιακούς Αγώνες, τένις και Eurovision. Κάθε μέρα είναι μία όμορφη γιορτή με όλα αυτά τα μεγάλα γεγονότα.

Σίγουρα έχει ανταπόκριση και στους τζίρους μας. Οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Άγγλοι. Εμείς έχουμε και πολλούς Ολλανδούς αλλά και οι Τούρκοι έχουν κάνει ήδη κράτηση για να παρακολουθήσουν την εθνική τους. Όταν παίζει η Εθνική Αγγλίας οι καταναλώσεις αυξάνονται γιατί βλέπουν το ματς τρώγοντας και πίνοντας άφθονη μπύρα».

 

Ρωσσέτος Σουρασής  Νέο Συντριβάνι : Σε ρυθμούς ποδοσφαίρου η εστίαση

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην σεζόν και έρχονται να σώσουν μάλλον την παρτίδα. Αφού όπως μας είπε ο κ. Ρωσσέτος Σουρασής από το παραλιακό καφέ Νέο Σιντριβάνι, η κίνηση ανέβηκε χάρη στα ματς.

«Η επιχείρησή μας έχει δύο τηλεοράσεις και δείχνουμε πάντα όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Είναι λίγο δύσκολο να δουλέψεις χωρίς να δείχνεις αυτό τον καιρό το ποδόσφαιρο. Έχουμε πελάτες όλων των εθνικοτήτων οι οποίοι είτε θέλουν να δουν την ομάδα τους είτε είναι ποδοσφαιρόφιλοι.

Σίγουρα όταν υπάρχει αγώνας αυξάνεται η κατανάλωση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι στα επίπεδα του προηγούμενου Euro. Ναι μεν λέμε ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν, ναι υπάρχει κόσμος στο νησί αλλά οι τουρίστες είναι σφιχτοί.

Σε ότι αφορά τις οθόνες τις είχαμε και τις έχουμε τοποθετήσει σε περίοπτες θέσεις έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα θέασης από όλα τα τραπέζια».

 

Άννα Μυξολούφη Harbour Lounge : Όλη η Καρδάμαινα κινείται σε ρυθμούς αγγλικούς

«Όλη η Κως και φυσικά και η Καρδάμαινα κινείται σε ρυθμούς Euro. Όλα τα μαγαζιά έχουν τουλάχιστον 2,3 μεγάλες τηλεοράσεις όπως και εμείς έχουμε άνω των 65’’. Μεταδίδουμε όλους τους αγώνες του τουρνουά. Φυσικά περισσότερη ζήτηση έχουν οι αγώνες με την Εθνική Αγγλίας αφού η πλειοψηφία των τουριστών στην περιοχή μας είναι Άγγλοι. Στο 1ο ματς των Άγγλων έγινε ο χαμός. Οι καταναλώσεις αυξήθηκαν 3, 4 φορές πάνω. Όλα τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, δουλέψαμε όλοι και πήγαμε καλά».

Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ