Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ταξί Κω: Σε αναμονή για τα 9θεσια ταξί – Σταθερές οι τιμές παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα

13/06/2022
548 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο υπερσύγχρονος στόλος των ταξί της Κω συνεχίζει να εξυπηρετεί με επαγγελματισμό τους τουρίστες, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με το κυκλοφοριακό, την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και άλλων παραγόντων. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο πρόεδρος των ταξί κ. Μανώλης Κίννας τόσο για την ανάπτυξη του κλάδου, τα προβλήματα , αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών. 

« Σε λογικά πλαίσια εξυπηρετούνται οι πελάτες και σε χρόνους ρεαλιστικούς σε ότι αφορά την αναμονή, όπως συμβαίνει σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Οι επαγγελματίες οδηγοί βρίσκονται 24 ώρες του 24ωρο σε όλες τις πύλες εισόδου εξόδου του νησιού μας, στους δρόμους και εξυπηρετεί όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και ανάγκες», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κίννας. 

Αγκάθι το κυκλοφοριακό  

Αντιμέτωποι είναι οι αυτοκινητιστές με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζει το νησί, καθώς οι δρόμοι είναι γεμάτοι από οχήματα τόσο στον αστικό ιστό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.  

« Ειδικά τις πρωινές ώρες το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι πιο έντονο και φυσικά αυτό επηρεάζει και τον δικό μας κλάδο. Είναι πολλά τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, τόσο των κατοίκων που μετακινούνται και για τις εργασίες τους, όσο και των τουριστών». 

Σε αναμονή για τα 9θεσια ταξί για ενίσχυση του μεταφορικού έργου  

Οι ιδιοκτήτες περιμένουν με αγωνία την δημοσίευση της τελικής λίστας από την Περιφέρεια όπου θα γνωστοποιείται ποιοι επαγγελματίες θα έχουν την δυνατότητα αγοράς και αντικατάστασης οχήματος με μεγαλύτερο έως 9 θέσεις. 

« Είμαστε στη διαδικασία όπου περιμένουμε να δημοσιευτεί από την περιφέρεια η λίστα με τα ονόματα εκείνων που εγκρίθηκαν στο να αναβαθμιστούν με μεγαλύτερο όχημα έως 9 θέσεις. Περιμένουμε αυτή την δημοσίευση από τον Μάιο και θεωρούμε ότι είναι θέμα ημερών ώστε στη συνέχεια οι συνάδελφοι να προχωρήσουν στις διαδικασίες αγοράς νέου οχήματος. Εξαιτίας της πανδημίας δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα και έτσι μπορεί να χρειαστούν και έξι μήνες για να παραληφθούν τα ταξί των 9 θέσεων. Όταν ενταχθούν στον στόλο μας, ελπίζουμε του χρόνου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα είναι ακόμη πιο γρήγορη η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς κάθε ταξί θα χωράει μέχρι 9 άτομα». 

Αύξηση στα καύσιμα – Σταθερές οι τιμές των ταξί με ξεκάθαρο τιμοκατάλογο 

Οι τιμές στα καύσιμα προκαλούν «ίλιγγο» καθημερινά σε όσους μετακινούνται καθώς οι αυξήσεις είναι εξωπραγματικές και οι τιμή έχει ανά λίτρο έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Πάντως τα κόμιστρα στα ταξί παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι πλέον το πετρέλαιο πλησιάζει τα 2.20 ευρώ ανά λίτρο.  

« Δεν έχουμε κάνει καμία αύξηση στα κόμιστρά μας και όλα αυτά προβλέπονται από σχετικούς νόμους. Πάντως ο τιμοκατάλογος των ταξί είναι ξεκάθαρος και μάλιστα αναρτημένος στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις παραπληροφόρησης των πελατών μας». 

Δεν δίνουμε προμήθειες – Περήφανοι για το στόλο και τις υπηρεσίες μας  

Σχετικά με τα φαινόμενα παραπληροφόρησης του τιμοκαταλόγου, ο πρόεδρος των ταξί ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του : « Ο σύλλογος ταξί της Κω είναι ξεκάθαρος ότι δεν δίνει προμήθεια σε κανέναν. Δυστυχώς, υπάρχουν τα φαινόμενα παραπληροφόρησης για διάφορους λόγους. Εμείς ως επαγγελματίες το μόνο που επιθυμούμε είναι να δουλέψουν όλοι. Είμαστε υπερήφανοι για τον ζηλευτό υπερσύγχρονο στόλο μας με οχήματα λιμουζίνες καιminibuslimo». Θυμίζουμε ότι πλέον τα ταξί της Κω έχουν εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμεσης κράτησης που εξυπηρετεί ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια με απώτερο στόχο, να είναι σύντομα διαθέσιμο προς όλους.  

Αλλαγές στις τουριστικές τάσεις μετά την πανδημία 

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά των τουριστών φέτος, μετά την πανδημία, φαίνεται ότι αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα όπως μας εξήγησε ο κ. Κίννας. Δηλαδή, ο τουρισμός μεμονωμένα λόγω της πανδημίας, αρχίζει και αντικαθίσταται από τα οργανωμένα γκρουπ.  

« Ευχόμαστε ότι θα έχει το νησί μας περισσότερο κόσμο από ότι το 2019. Διακρίνουμε μία αλλαγή στην τουριστική συμπεριφορά των επισκεπτών μας που τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια για λόγους υγείας και ασφάλειας επέλεγαν διακοπές ατομικά χωρίς γκρουπ. Φέτος η τάση των γκρουπ και των οργανωμένων διακοπών με πρακτορεία επανέρχεται δειλά, δειλά». 

Αυξημένες πτήσεις από τις lowcostτο επόμενο δίμηνο 

Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι αεροπορικές εταιρείες lowcostαρχίζουν και ενισχύουν τις πτήσεις τους που σημαίνει ότι θα μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες στην Κω. 

« Είναι βέβαιο εάν δεν αλλάξουν τα προγράμματα, πως το επόμενο δίμηνο θα ανέβει κατά πολύ η κίνηση από τις εταιρείες χαμηλού κόστους που ενισχύουν πάρα πολύ τις πτήσεις τους σε όλους τους προορισμούς τους. Κάποιες εταιρείες τις τριπλασιάζουν και ευχόμαστε ότι για όλους θα είναι μία καλή σεζόν». 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ