Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το 70% των Γερμανών θα κάνει διακοπές το 2023, όμως το 17% θα μειώσει τις δαπάνες

16/01/2023
25 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σχεδόν το 70% των Γερμανών επιθυμεί να ταξιδέψει μία ή περισσότερες φορές το 2023, το 17% θα μειώσει τον προϋπολογισμό διακοπών, όμως το 23% σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας της ένωσης ταξιδιωτικών ερευνών FUR, τα οποία δημοσιεύθηκαν κατά την έναρξη της εμπορικής έκθεσης της Στουτγάρδης CMT.

Οι ενδείξεις για την τουριστική ζήτηση το 2023 σε πρώτη φάση αντικατοπτρίζουν τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά από την οικονομική κατάσταση. Όσον αφορά τις αναμενόμενες εξελίξεις στη γενική οικονομία, οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο απαισιόδοξοι σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με τα δύο τρίτα να περιμένουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Η προσωπική οικονομική ανάπτυξη αξιολογείται επίσης με μικρότερη αισιοδοξία, με το 17% (έναντι 22% πέρυσι) των Γερμανών να αναμένουν ότι θα έχει βελτιωθεί σε ένα χρόνο, και το 42% (έναντι 24% πέρυσι) να φοβάται επιδείνωση αυτής. Το υπόλοιπο 41% δεν προσδοκά αλλαγή. Ωστόσο, παρά τις αυξημένες ανησυχίες, είναι έκδηλο ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια των Γερμανών έχουν υψηλή προτεραιότητα.

Το ένα τέταρτο έχει αμφιβολίες ότι θα καταφέρει να κάνει διακοπές

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε Γερμανούς (83%) σκεφτόντουσαν ήδη από το Νοέμβριο τις διακοπές του 2023, ωστόσο η εικόνα αυτή αλλάζει με την παράμετρο του κόστους. Παρότι το 54% είναι σίγουροι ότι θα έχουν χρήματα για τις διακοπές τους το 2023, το 24% αμφιβάλει για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των διακοπών. Οι μισοί εξ αυτών είναι δε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν.  

Το 17% θα επιδιώξει να μειώσει τον προϋπολογισμό διακοπών το 2023, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 5% πέρυσι. Το 23% ωστόσο θα δαπανήσει περισσότερα για τις διακοπές τους φέτος, έναντι 15% που δήλωναν το ίδιο πέρυσι.

Η γενική εικόνα των διακοπών το 2023 θα είναι παρόμοια με εκείνη προ κορωνοϊού, τόσο όσον αφορά τους προορισμούς όσο και τα είδη των διακοπών. Την πρώτη θέση αναμένεται να έχουν τα ταξίδια εσωτερικού και θα ακολουθήσουν η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Αυστρία, η Κροατία και η Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το 2023 θα πραγματοποιηθούν 65 εκατ. ταξίδια διακοπών από τον Γερμανόφωνο πληθυσμό.


tornonews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ