Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»: Δωρεάν ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Κω

12/02/2024
946 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Δωρεάν ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του νησιού μας, διοργανώνει ο Δήμος Κω σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αντιμάχειας, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 15:30.

Οι ενδιαφερόμενοι, για μία ή περισσότερες από τις ιατρικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν, καλούνται να κλείσουν ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω, στα τηλέφωνα 22420-21502 και 22420-49514, έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά, από τον καταυλισμό Αγίου Βασιλείου, στο Δημοτικό Ιατρείο Κω. 

Οι εξετάσεις που θα διενεργηθούν αφορούν σε: 

  • Ενδοκρινολογικό έλεγχο: με χρήση φορητού υπερηχογράφου,
  • Καρδιολογικό έλεγχο: με χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου,
  • Παθολογικό – Διαβητολογικό έλεγχο, 
  • Ωτορινολαρυγγικό έλεγχο: με χρήση ακουογράφου, 
  • Νευρολογική – Νευροψυχολογική εξέταση, 
  • Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση: Pap test – διακολπικός υπέρηχος,
  • Παιδιατρική κλινική εξέταση, και 
  • Πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος. 


Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με: την 2η ΔΥ.ΠΕ., την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Παθολογική - Προπαιδευτική κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Γ.Ν. Κω, τον Ι.Σ. Κω, το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κω. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες δράσεις, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, έχουν υλοποιηθεί στην Κω τα προηγούμενα χρόνια, συνδράμοντας άπορους, ανασφάλιστους και ευάλωτους συμπολίτες μας.

Γραφείο Τύπου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 13/02 - 00:02
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε....
Από ότι καταλάβατε η κατάντια του νοσοκομείου μας έχει και συνέχεια. Για να μας χρυσώσουν το χάπι, δράσεις σαν την παραπάνω έχουν σκοπό: α) Να φανεί ότι ο Δήμος μας κάτι κάνει στα θέματα Υγείας αλλά για τη στελέχωση του νοσοκομείου ουδέν. Άλλωστε εκεί το έχει αναθέσει στον Χρυσόπουλο (χαχαχα). β) Οι ιατροί από την Αθηνά θα έρθουν για ένα τζάμπα ΣΚ σε νησί. γ) Η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας θα δείξει έργο στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για επιπλέον χρηματοδότηση. δ) Οι πανεπιστημιακές κλινικές θα συλλέξουν υλικό και δεδομένα για πιθανές εργασίες. Όλοι ευχαριστημένοι αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η δράση αυτή δεν γίνεται σε ένα νησί που πραγματικά έχει ανάγκη από προληπτικές εξετάσεις. Οπως Νίσυρος, Λειψοί, Πάτμος... Η Κως έχει ανάγκη από Δευτεροβάθμια Υγεία... Τώρα αν πάθει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας το παιδί σας ή οι γονείς σας και πάτε νοσοκομείο... τρέξτε να βρείτε ιδιώτη παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινολόγο, κτλ, κτλ ...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ