Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΥΠΕΝ: «Ασπίδα» πυροπροστασίας για το Ασκληπιείο Κω και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο

28/05/2024
128 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Στη θεώρηση και έγκριση της μελέτης σχετικά με τα έργα πυροπροστασίας για τους ιδιαίτερης αρχαιολογικής και θρησκευτικής σημασίας χώρους, όπως το Ασκληπιείο στην Κω και το Σπήλαιο Αποκάλυψης του Ιωάννη, αλλά και η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού στην Πάτμο, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, η υπαγόμενη στη Γ.Γ. Δασών Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Αιγαίου (Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών) προχώρησε στην έγκριση της μελέτης «Έργα πυροπροστασίας σε δημόσιες δασικές εκτάσεις περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου Κω εντός του Δήμου Κω, της Π.Ε. Κω και περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου του Σπηλαίου Αποκάλυψης του Ιωάννη και της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου εντός του Δήμου Πάτμου, της Π.Ε. Καλύμνου, αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών Δωδεκάνησου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 16 παρ. 5 του ν. 998/1979»


Τι προβλέπει η μελέτη
Οι προτεινόμενες εργασίες περιμετρικά των αρχαιολογικών χώρων της Κω συνολικού εμβαδού 115,37 στρεμμάτων και περιμετρικά των αρχαιολογικών χώρων της Πάτμου συνολικού εμβαδού 143,58 στρεμμάτων περιλαμβάνουν ενέργειες όπως:

• Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις.
• Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων και σκόρπισμα πριονιδιών σε ποσοστό 30% της συνολικής ποσότητας εντός της συνολικής έκτασης των 258,95 στρ.
• Μεταφορά προϊόντων θρυμματισμού με μονότροχο για μέση απόσταση 75 μέτρα (ποσοστό 70% της συνολικής ποσότητας).
• Υλοτομία δένδρων και θάμνων συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς και στοίβαξης προϊόντων δασικής βιομάζας σε έκταση 258,95 στρ.

Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 335.802,29 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, συντάχθηκε από τον Δασολόγο Ψαρικίδη Αθανάσιο κατόπιν σχετικής ανάθεσης της αναδόχου εταιρίας «Δίον Α.Β.Ε.Τ.Ε.», ύστερα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης στις 29-03-2024 με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αντικείμενο της μελέτης είναι έργα αντιπυρικής προστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 998/1979 στην Π.Ε. Κω και συγκεκριμένα περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου Κω και Π.Ε. Καλύμνου περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου του Σπηλαίου Αποκάλυψης του Ιωάννη και της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Πάτμου αρμοδιότητας της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου, έτσι ώστε να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα και κατά τον καλύτερο τρόπο η οποιαδήποτε πιθανή πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Προστασίας Δασών – Antinero III», που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επιπλέον, το έργο έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, δυνάμει σχετικής απόφασης της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ν. 4799/2021

Όπως τονίζεται, τέλος, όλες οι εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου.

Πηγή newmoney.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Απάντηση μιραντα
Απάντηση μιραντα 29/05 - 16:57
Απάντηση μιραντα
Η ίδια υπηρεσία αλλά υπάρχουν περισσότεροι εργάτες στην Ρόδο.τι δεν έχετε καταλάβει;η κυβέρνηση κοιτάει να τα κάνει ιδιωτικά κ δεν κάνει προσλήψεις αλλά κάνει σύμβαση με συνεργεία.οξ συμβάσεις μέχρι να προκηρύχθουν μέχρι να εγκριθούν περνάει καιρός.μην τα βάζετε με τις τοπικές υπηρεσίες κ υπαλλήλους η εργατες
miranta
miranta 29/05 - 13:06
Φίλε μου
Ναι ξέρω δικαιολογίες υπάρχουν πολλές.Το αποτέλεσμα μετράει όμως πάντα.Βλέπω φωτογραφίες από χώρους που έχουν επισκεφτεί πελάτες μας και αγανακτώ.Έχω περάσει από χώρους η ίδια και ντρέπομαι.Εσείς που τους ζητε αισθάνεστε Καλα;Η αλήθεια είναι ότι σε αλλά μέρη στη χώρα μας με το ίδιο κράτος ,είναι σε καλή κατάσταση.Ακόμα και στη Ρόδο που είναι ίδια υπηρεσία αν δεν κανω λάθος οι χώροι είναι μια χαρά.Εδώ μας φταίει ο κακός καιρός.Ναι ίσως πρέπει να κάνουμε πράγματα πάνω από το να εφαρμόσουμε ακριβώς το καθήκον η ωράριο ,όπως κάνουμε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 29/05 - 10:51
Miranta lathos kaneis
Καλημέρα αν δεν γνωρίζετε μην απαντάτε.η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία έχει πλέον έναν μόνιμο εργάτη κ όλοι οι άλλοι με συμβάσεις οι οποίοι απασχολούνται στα έργα που γίνονται.εχουν ζητήσει άτομα δεν διορίζουν μόνιμους κ μέχρι να γίνει προκήρυξη κ να έρθει συνεργείο να καθαρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους πολλοί υπάλληλοι φυλακές χωρίς να είναι στα καθήκοντά τους καθαρίζουν όσο μπορούν τους χώρους.μην τα βάζετε με κάποιους αν δεν γνωρίζετε τι γίνεται...
miranta
miranta 29/05 - 09:06
Επιτέλους
Μια σωστή κίνηση που θα προστατέψει τους θησαυρούς μας.Που μας ζουν .Ναι η τοπική Αρχαιολογική υπηρεσία και οι υπάλληλοι της ζουν αλλου.Απλα διορίστηκαν για να οικονομανε χωρίς να σέβονται ούτε τον τόπο ούτε τα λεφτά που εισπράτουν.Ξεκινηστε αύριο.Σημερα στριμωχτέ τους χασομεριδες υπαλλήλους σας απλά να κόψουν κανένα χόρτο.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ