Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται νέο πακέτο μέτρων στήριξης για Απρίλιο - "Κούρεμα" ενοικίων και αναστολή συμβάσεων εργασίας

22/03/2021
203 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης Απριλίου - Παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και "κούρεμα" των ενοικίων για έναν ακόμη μήνα.

Το πακέτο με τα μέτρα στήριξης του Απριλίου θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών.


Το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένει τις ανακοινώσεις των ειδικών για το αν και πότε θα γίνει το επόμενο βήμα "ανοίγματος" της αγοράς -η αισιοδοξία ότι θα μπορούν να ανοίξουν τα μαγαζιά από τις 29 Μαρτίου έχει αρχίσει να περιορίζεται- ώστε να γνωστοποιήσει την παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας αλλά και το "κούρεμα" των ενοικίων για έναν ακόμη μήνα. Τον Απρίλιο είναι ούτως ή άλλως προγραμματισμένο να "τρέξει" η 7η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε και νέα αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.


Το πακέτο μέτρων στήριξης Απριλίου

Το βάρος στο πακέτο μέτρων στήριξης του Απριλίου -το κόστος του οποίου θα έρθει να προστεθεί στα 11,6 δισ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση- θα πέσει στην καλύτερη "στόχευση" των μέτρων ώστε σταδιακά να ξεκινήσει και η "αποσωλήνωση" της οικονομίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο υπουργείο Οικονομικών θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.


Όσο περισσότερες είναι οι οικονομικές δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν μέσα στον Απρίλιο -έστω και για κάποιες εβδομάδες- τόσο πιο στοχευμένα θα είναι τα μέτρα. Πάντως, ήδη σχεδιάζεται και μια 8η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα καλύψει τις απώλειες εσόδων του Απριλίου. Όταν λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο μήνας, αντιμετωπίζουμε ακόμη τα απίστευτα ρεκόρ των διασωληνωμένων και γινόμαστε μάρτυρες επίταξης γιατρών για αντιμετωπιστεί η κορύφωση του τρίτου κύματος, πολύ δύσκολα μπορεί να περιμένει κανείς ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας "κανονικός μήνας"

Όλο το ενδιαφέρον για τα μέτρα του Απριλίου, εστιάζεται στο ποιοι θα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις. Με την καλύτερη "στόχευση" -τακτική που έχει ήδη ξεκινήσει ουσιαστικά από τις αρχές του χρόνου- το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να περιορίσει το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αποκλείοντας αυτούς που εκτιμάται ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στα μέτρα στήριξης θα υπάρχει ρήτρα μη αύξησης των εσόδων για το 2020 (τουλάχιστον στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχουν κλείσει υποχρεωτικά) και προσεκτική επιλογή των ΚΑΔ που θα μπορούν να κάνουν χρήση τόσο της αναστολής των φορολογικών βαρών όσο και της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Όσο για την 8η επιστρεπτέα προκαταβολή, επίσης θα αφορά μόνο στις κλειστές επιχειρήσεις του Απριλίου (σίγουρα η εστίαση για αρκετές εβδομάδες, ο κλάδος της ψυχαγωγίας, της άθλησης, ο τουρισμός κ.α.) αλλά και στις πληττόμενες με πολύ μεγάλη μείωση εσόδων.

Η αναστολή φόρων

Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκαν οι όροι βάσει των οποίων θα γίνουν οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τον Μάρτιο. Η αναστολή αφορά στις δόσεις ρυθμισμένων οφειλών για επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή απασχόλησης. Η υποχρέωση πληρωμής μετατίθεται για τον επόμενο του τελευταίου μήνα της ρύθμισης οφειλών που έχουν επιλέξει οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ