Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δήμαρχος Νισύρου: Ψευδές το κείμενο των Φίλων του Περιβάλλοντος Κω - Οι φωτογραφίες δεν είναι από την Νίσυρο

08/10/2021
361 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

O Δήμος Νισύρου και η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να τοποθετηθεί στο δημοσίευμα με τίτλο:

«Καταγγελίες για σφαγμένα ζώα & επικίνδυνα απορρίμματα στη Νίσυρο» συνοδευόμενο με σκληρές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2021 στους ιστότοπους ειδήσεων «Αegeanews» και «Vimatisko» με έδρα την Κω. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κάτοικοι της Νισύρου απέστειλαν φωτογραφικό υλικό στην εθελοντική ομάδα «Φίλοι του περιβάλλοντος Κω» αναφερόμενοι σε σφαγμένα ζώα που γίνονται βορά άλλων ζώων που καταλήγουν στα εστιατόρια και σε εναποθέσεις επικίνδυνων απορριμμάτων. 


Θεωρούμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ψευδές με ακραίες δυσφημιστικές φωτογραφίες για τον Δήμο Νισύρου. Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε με αβασάνιστη σκοπιμότητα, δεν είναι από την Νίσυρο, είναι πλαστό, εικονικό, δεν εμφανίζεται πουθενά ο περιβάλλοντας χώρος ώστε να τεκμηριώνονται οι κατηγορίες και τα στιγμιότυπα είναι απομονωμένα με προφανή δόλο. Ο σκοπός των καταγγελόντων είναι να δυσφημίσουν την Δημοτική αρχή και το έργο της, παραπλανώντας με ψευδή δημοσιεύματα την κοινή γνώμη. 


Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Ο Δήμος Νισύρου όσον αφορά στην απόρριψη των απορριμμάτων διαθέτει ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στην περιοχή Λινούρα στον οικισμό Μανδρακίου όπου τηρούνται όλοι οι κανονισμοί λειτουργίας του. Στο δήμο μας κάνουμε ανακύκλωση και προσπαθούμε να μην φτάνουν στα ΧΥΤΑ ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, σίδηρο, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές) αλλά να τα προωθούμε ατελώς σε παραλήπτη και αυτός με τη σειρά του στην Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης. Έτσι, δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον με τοξικά και βλαβερά απορρίμματα και δεν αυξάνει ο όγκος των απορριμμάτων που εναποτίθενται στα ΧΥΤΑ. 


Για το θέμα των λυμάτων,  το νησί μας δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εδώ και χρόνια με τη μεταφορά τους από δεξαμενές του δικτύου αποχέτευσης και την εναπόθεσή τους σε συγκεκριμένα σημεία. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Νισύρου προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ  έχει δημοπρατηθεί και εντός λίγων ημερών θα έχουμε τον ανάδοχο του έργου. Ένα τεράστιο πρόβλημα πενήντα χρόνων φτάνει επιτέλους στην λύση του. Χρειάστηκαν 3 χρόνια δουλειάς, επιμονής και προσπάθειας της δημοτικής Αρχής που μαζί με την βοήθεια του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου φτάνει στο στάδιο της υλοποίησης. 

Όσον αφορά τα Δημοτικά Σφαγεία Νισύρου, ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2013. Το 2014, όταν τα αναλάβαμε ως Δημοτική αρχή, ξεκινήσαμε την άδεια ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ και με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα σφαγεία ήταν δηλωμένα ως ελαιοτριβείο. Εντός του χώρου των σφαγείων υπάρχει κτίριο που χρησιμοποιείτο ως σφαγείο. Το κτίσμα αυτό δεν ήταν νομιμοποιημένο και ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την νομιμοποίησή του, ειδάλλως δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το έργο της διαμόρφωσης και περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου των δημοτικών σφαγείων.

Στις 6/4/2017 έγιναν τα εγκαίνια του νέου σφαγείου και ξεκίνησε να λειτουργεί η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση μιας γραμμής (αιγοπροβάτων) με προσωρινή άδεια. Στις 17/4/2019 λάβαμε και την μόνιμη άδεια του Δημοτικού Σφαγείου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η επέκταση των σφαγείων με την προσθήκη μιας γραμμής βοοειδών που δεν υπάρχει ενώ για αυτό το λόγο μας έχει επισκεφθεί το 2020 κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας από Αθήνα για την αυτοψία του χώρου και την εκκίνηση του έργου. Έχουμε άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δίνουμε στην τοπική κοινωνία αυτό που της αξίζει: νόμιμα, ασφαλή και νοικοκυρεμένα σφαγεία τα οποία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων.

Γνωρίζουν οι κάτοικοι της Νισύρου το πριν και το μετά και δεν ξεχνούν.


Παραθέτουμε τα γεγονότα και την υφιστάμενη κατάσταση ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.

Η άγνοια δημιουργεί κενά τα οποία εκμεταλλεύονται στυγνοί εκμεταλλευτές της κοινωνίας και άρπαγες του δημόσιου χρήματος. Με την δημοσίευση ψευδών φωτογραφιών ρίχνουν λάσπη στη δημοτική αρχή κρυμμένοι πίσω από μια άνανδρη ανωνυμία. Είμαστε όμως δυνατοί και οδεύουμε μπροστά νοικοκυρεύοντας τον τόπο, κάνοντας έργα υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης. Το παραμικρό έργο και η αλλαγή προς το καλύτερο, έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά των κατοίκων μας. Η αθλιότητα ορισμένων δεν μπορεί να ανακόψει την ανοδική μας πορεία. Οδηγούμε το νησί μας στην ανάπτυξη με έργα εκατομμυρίων ευρώ εν έτει 2021: Τα Δημοτικά Λουτρά, το λιμάνι Μανδρακίου, η ύδρευση και αποχέτευση του νησιού, ο βιολογικός καθαρισμός, ο περιμετρικός δρόμος του νησιού έως το Ηφαίστειο, η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, το δίκτυο ύδρευσης στα χωριά, οι ανακατασκευές των δημοτικών κτιρίων κτλ. Όταν δεν έχει τίποτα να πει κανείς και πόσο μάλλον να πράξει απέναντι σε όλα αυτά, είναι μονόδρομος να κινείται υπογείως, ανώνυμα, δίχως να καταφέρνει ευτυχώς, να αμαυρώσει το φωτεινό παρόν και μέλλον της Νισύρου.  Ο Δήμαρχος Νισύρου

 Χριστοφής Ι. Κορωναίος


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ