Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δεύτερη ευκαιρία από τον Πλεύρη στους υγειονομικούς: Κάντε την α΄ δόση του εμβολίου και επιστρέφετε άμεσα στη δουλειά σας

02/09/2021
136 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με δήλωσή του, ο Θάνος Πλεύρης διαμηνύει στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ότι μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους, αρκεί να εμβολιαστούν.

Την ώρα που έχει τεθεί σε ισχύ η αναστολή εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων συνεχίζονται και η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα κενά που προκύπτουν, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως φέρνει τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα άρσης της αναστολής, με την προϋπόθεση του εμβολιασμού.


Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης με δήλωσή του υποστηρίζει ότι το μέτρο της αναστολής δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και επισημαίνει ότι "με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους".


Παράλληλα, διαμηνύει στους υγειονομικούς πως "όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί". 

Όλη η δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

"Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του  προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί. 

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής  και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους". 

Περίπου 6.000 πράξεις αναστολής

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας , μέχρι χθες αργά το απόγευμα είχαν εκδοθεί ή ήταν σε διαδικασία επίδοσης 5.895 πράξεις αναστολής σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μόνο στα νοσοκομεία.

Ακόμη 1.500 πράξεις αναστολής, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρούσαν για να επιδοθούν σε υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 


https://www.thetoc.gr/politiki/article/deuteri-eukairia-apo-ton-pleuri-stous-ugeionomikous-kante-tin-a-dosi-tou-emboliou-kai-epistrefete-amesa-sti-douleia-sas/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ