Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας με 288 επιβαίνοντες - Το εγκατέλειψαν με σωσίβιες λέμβους

18/02/2022
123 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος, που έχουν περισυλλεγεί και μεταφέρονται στην Κέρκυρα.

Το πλοίο Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι, πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου σημειώθηκε το συμβάν έσπευσε το πλοίο "Ελυρος", η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, 278 επιβαίνοντες. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

'Ενας τραυματίας επιβάτης στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού σώματος, ένας τραυματίας που φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, "κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους", σύμφωνα με την περιφερειάρχη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου "οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες".


Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη "στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δεν φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά".

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

Τον φόβο ότι μπορεί να μην σώθηκαν όλοι οι επιβάτες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia εξέφρασε επιβάτης του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην Κέρκυρα.

"Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους, συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί πρέπει να υπήρχαν άτομα που κοιμόντουσαν στο γκαράζ", ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

Από την πλευρά τους κάτοικοι της Κέρκυρας λένε πως από το νησί φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν και εκρήξεις. Σε φωτογραφία που μετέδωσε η εκπομπή του ΣΚΑΙ, "Σήμερα" από κάτοικο της περιοχής, φαίνεται πυκνός μαύρος καπνός στον ουρανό να βγαίνει από το πλοίο που φλέγεται.

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος, ο καπνός "σκέπασε" μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και της Κέρκυρα. Ο ίδιος, σημείωσε πως νωρίτερα ακούγονταν και εκρήξεις.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ